Formanden for SportingBet trækker sig tilbage

Formanden for SportingBet trækker sig tilbage 0001

Efter anholdelsen i sidste uge i New York, og med udsigt til yderligere tiltaler senere på måneden, valgte Peter Dicks, der er formand for SportingBet (som har ejerskabet over Paradise Poker, samt mange andre legale online bookmakeroperationer), at resignere fra posten hos den virtuelle spillegigant.

Dicks blev løsladt for en $50.000 stor kaution af New Yorks distriktsdommer Gene Lopez i torsdags, og blev tilladt at vende tilbage til England efter at Dicks advokat forsikrede dommeren om, at Dicks ville vende tilbage til Amerika den 28. september for yderligere proces af sagen. Efter sin løsladelse notificerede Dicks SportingBet om, at han ville frasige sig formandsposten. SportingBet har accepteret resignationen med "stor modstand".

Dicks blev arresteret (og tilbragte en nat hos Rikers Island ifølge nyhedsformidlerne) i John F. Kennedy International Airport den 7. september, under en retskendelse fra Louisiana angående SportingBets accept af online væddemål fra amerikanske spillere. Der er dog en række spørgsmål om, hvorvidt Dicks rent faktisk vil blive taget i varetægt eller ej af officials fra Louisiana. En talsmand for staten New York sagde, at det ekstraordinære krav fra staten Louisiana er blevet udskudt, mens der er en gennemgang af anklageskriftet. I tillæg hertil er et krav om overtagelse af sagen, som blev udstedt af New York guvernøren George Pataki, blevet tilbagetrukket mens sagen er under behandling, der kræver tilbagevenden af Dicks den 28. september.

For deres part sagde SportingBet, at de ville blive ved med at acceptere væddemål fra amerikanere, der estimeres til at udgøre 60% af forretningsgrundlaget. Med afgangen af Dicks som formand, har SportingBet begyndt jagten på at hyre en ny ikke-eksekutiv formand, og skulle have denne proces overstået på kort tid.

Dicks arrestation er den anden sag om en højt profileret eksekutiv fra et udenlandsk firma, der bliver tilbageholdt for online spilleri og poker. I juli blev den tidligere formand for BetOnSports, Peter Carruthers, arresteret under et kort visit i Dallas (på sin vej til et møde under The World Series) for sit firmas overtrædelser af den meget forældede og højst besynderlige US spillelovgivning. Carruthers afventer stadig sin rettergang i St. Louis.

Da han blev spurgt, om han var glad for at være kommet tilbage til England, svarede Dicks "Meget". Der er dog stadig meget at høre fra i denne sag, og vi vil løbende holde et øje med retssystemet i New York, samt den næste høring den 28. september.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories