WSOP 2018

Lessons From The Pro Poker Tour – ny bog fra David Apostolico

Lessons From The Pro Poker Tour – ny bog fra David Apostolico 0001

Forfatteren David Apostolicos pokerbøger har fokuseret på at åbenbare ligheden mellem historie og pokerspil. I "Tournament Poker & The Art of War", sammenlignede Apostolico den historiske beskrivelse af Sun Tzu og overførte den til pokerbordet. Samme recept fulgte han i bogen

"Machiavellian Poker Strategy", hvor han sammenlignede den klassiske "The Prince" fra Machiavelli, med kampen på pokerbordet. Med gigantisk succes er han nu begyndt at bevæge sig væk fra denne stil.

Først kom bogen "In The Money", den tredje WPT bog, som han skrev i samarbejde med Antonio Esfandiari. Nu kommer altså hans helt egen bog, "Lessons From The Pro Poker Tour", hvori han undersøger, hvilke evner man skal besidde, for at overleve på dagens pokerscene. Bogen er på knap 145 sider, fås for ca.100 kr. hos de fleste online boghandler, og kan bestemt give dit spil en ny dimension, uanset hvilken spillemæssig situation du måtte befinde dig i.

Bogen er opdelt i to sektioner; "Analyser af Hænder" og "Koncepter for Strategi", - det var svært at vælge en favorit. I delen der omhandler analyser af hænder, gennemgås stort set alle tænkelige situationer. Ved en given hånd bliver alle faldgruber og alle mulige spillemåder skåret ud i pap. Herefter demonstreres adskillige af de nævnte aspekter ved direkte referencer til hans spil i PPT mod Doyle Brunson, Berry Johnson, Linda Johnson, T. J. Cloutier og mange flere. Ved hjælp af demonstrationerne får man visualiseret de professionelles tanker bag hænderne på et niveau, hvor alle kan være med. Til sidst i hvert kapitel er der markeret et "Lessons Learned" – afsnit, hvor der gives et kort resume af det spil, der er blevet gennemgået, og hvad der var værd at fokusere på netop der.

I sektionen om "Koncepter for Strategi", tager Apostolico den svære udfordring op; poker i det 21. århundrede. I denne del understreges ikke kun problemerne og vanskelighederne, som beskrevet i "Old School" kontra "New School", men han udforsker også diverse situationer i turneringer og "pot odds".(Et meget lærerigt afsnit for mig m.h.t. mit turneringsspil, om hvornår man skal slå til). Koncepterne i afsnittet er beskrevet meget tydeligt, og er bestemt værd at tænke yderligere over efter endt læsning.

David Apostolico har skrevet en fantastisk god bog, der både er lærerig og nem at forstå for alle entusiastiske pokerspillere. Et par områder i bogen kunne dog have været bedre. David var ikke sen til at kritisere de forskellige spilstrategier han så på PPT, selvom de i mange tilfælde blev observeret hos pokerlegenderne. Selvfølgeligt forståeligt, men på samme tid kan det være svært at fortælle Doyle Brunson eller T. J. Cloutier at du mente, de begik fejl! Hovedsageligt er David Apostolico bundløs ærlig i sin kritik af hænderne, og han får tydeligt videregivet både informationer og instruktioner.

Bogens længde kan være et problem. Det kunne nemt have været blevet til mere end de 145 sider, såfremt Davis havde valgt at inkludere emner som bluffs og andre populære spilstrategier i dag. Jeg er sikker på, at der har været mange muligheder for at uddybe bogen, og Apostolico tog muligvis fejl da han valgte den korte version frem for en 300 siders tung gigant, - eller måske er bogens længde egentlig perfekt, om end kortere end mange havde foretrukket.

"Lessons from The Pro Poker Tour" er overraskende god på mange områder. Det er en meget diskret pokerstrategi-bog, med en fremragende kombination af episoder fra det virkelige pokerfelt og et præcist indblik i, hvordan der spilles turneringspoker i dag. David Apostolico præsenterer informationerne på en letlæselig måde, og har nu vist sig at være seriøs som pokerkritiker i modsætning til hans tidligere stil, hvor han genfortalte historiske begivenheder og overførte dem til bordet. Selvom der er mange poker-bøger derude, skrevet af større og mere kendte personligheder, mener jeg personligt, at man ikke kan lære meget mere, end hvad David får dækket i "Lessons From The Pro Poker Tour".

Redaktionel note: Der er mange nye spillere på Bodog Poker - spil der idag

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories