Universitet tilbyder undervisning i poker

Universitet tilbyder undervisning i poker 0001

Vi har altid ment at poker var et ideelt emne for et sidefag på gymnasiet eller universitetet. Forståelse for poker blander trods alt matematikkens benhårde videnskab med den bløde menneskelige psykologi og tilbyder gode indtægter og karrieremuligheder for de heldige, der lærer at sammensætte disse to ingredienser til den rigtige cocktail.

Det var således ikke særlig overraskende at høre om et ikke-merit-givende tilbud på University of Richmond kaldet "Poker Mania". Det blev tilbudt første gang sidste år og vender tilbage tre aftener i oktober – altsammen til kun $69 og endda uden andre eksamener end den, som kursisterne vil stå overfor, når de tager deres nyfundne pokerviden med sig til et pokerbord med rigtige indsatser. Kurset bliver holdt af Scott Redmond, en dygtig finansanalytiker med en dybfølt interesse for poker. Og kurset selv – ja det tilbyder en slags A-B-C indenfor pokerens grundlæggende regler.

Første forelæsning fokuserer på matematikken bag sandsynligheder og odds, den anden ser på poker psykologi, og den sidste forelæsning kombinerer de to forrige til en indføring i udvidede strategier – i den udstrækning de nu findes i poker. Der vil blive spillet med matadorpenge gennem hele forløbet.

Vi er ikke sikre på om de "fire brede pokerpersonligheder" som nævnes i pokerpsykologi-delen refererer til de fire grundtyper som Phil Hellmuth beskriver i hans "Play Poker Like the Pros" – sjakal, elefant, mus og løve. Dette er heller ikke det første kursus ved en højere læreanstalt, der fokuserer på poker: For bare at nævne et eksempel har James McManus undervist ved et kursus på University of Chicago, kaldet "The Literature and Science of Poker", i en årrække.

Det er dog stadig et interessant koncept at servere de grundlæggende elementer i poker i så formelle omgivelser og tilbyde en ikke-truende, ikke-risikabel måde blive introduceret til spillet på (bortset fra de $69). Vi kan godt lide idéen.

Redaktionel note: Du kan også lære poker udenfor universitetet. Prøv Hollywood Poker - du vil kunne lide det...

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories