Poker Psykologen - Del 11 - Flere reaktioner på den amerikanske lov om internetspil

Poker Psykologen - Del 11 - Flere reaktioner på den amerikanske lov om internetspil 0001

Sidste uges artikel handlede om reaktioner på den uretmæssige gennemtvingelse af lovforslaget om online spil. Siden da har jeg hørt fra flere læsere og pokervenner om endnu en "psykologisk" reaktion på den mulige lukning af adgang til online poker for amerikanske spillere. Spørgsmålet er: Hvad gør amerikanske spillere med de penge de allerede har til at stå på deres online spillekontoer?

I lyset af det nye lovgivning og dens ventende ikrafttræden vil en fornuftig person nok fortælle dig, at han/han har hævet de penge de har "online". Da jeg ser mig selv som en fornuftig person er det lige nøjagtig, hvad jeg har gjort med de penge jeg havde på min konto ved Party Poker. Party Poker havde dog allerede blokeret for, at amerikanere kunne spille cash games og turneringer på det tidspunkt jeg hævede mine penge, så for mig var det alene et spørgsmål om bogholderi. Andre spillere på Party Poker havde i stedet for at hæve deres gevinster, spillet som gale ved bordene inden der blev lukket sidste fredag,. Low-limet cash games blev til klassiske "no fold'em, hold'em" borde. Turneringer bugnede med spillere som "gik efter gevinsten" med de sidste penge på kontoen i stedet for at hæve dem. Umiddelbart efter Party Pokers deadline (den faktiske underskrivelse af lovforslaget den 13. oktober), var antallet af spillere så lavt at de måtte aflyse deres hovedattraktion - den ugentlige turnering "the Sunday million".

Men hvad var grunden til denne reaktion på lovforslaget fra spillerne på Party Poker, såvel som på andre sider. Egentlig var adfærden hverken unormal eller urimelig, og kan sammenlignes lidt med en polterabend før et bryllup, eller ethvert andet arrangement der afholdes for at afslutte en æra. (f.eks. nytårsaften, en dimissionsfest osv.) Vi mennesker har tilsyneladende en tendens til at fejre, både ved udsigten til katastrofer såvel som ved glædelige lejligheder. Faktum er, at det er en meget normal reaktion på forandring.

Ikke desto mindre var det ikke alle der fejrede, eller i hvert fald blev det ikke fejret helt på samme måde. Jeg talte med en professionel pokerspiller som fortalte, at han havde brugt hvert et vågent øjeblik på kun at spille på de borde, hvor folk var i gang med at tømme deres konti. Hvordan fandt han netop de borde? Åbenbart fortalte spillerne om deres nye "stil" på chatten.

"Spillerne gav i bogstaveligste forstand deres penge væk. I stedet for at tabe på bad beats, som man måske gør 1 ud af 10 gange, blev der stort set spillet med åbne kort. Jeg tabte ikke en eneste gang, og blev adskillelige gange nødt til at flytte bord, for ikke at virke skræmmende for nye spillere. Det virkede som om de flygtede fra en synkende skude, mens de efterlod deres værdier. Det mest overraskende var dog, at der ikke var flere hajer, som mig selv, i farvandet."

I forretningsverdenen kaldes dette for "Titanic Syndromet", og det har i denne "post-gaming lov- tid" to sider. Spillernes reaktioner er, hvad vi som pokerspillere, alle skal forsøge at undgå. Der er aldrig nogen grund til at blive ved et bord bare for at spille de sidste penge op. Og der er bestemt aldrig nogen grundt til ikke at rejse sig fra et bord før man er fallit. Og sidst men ikke mindst er der heller ingen grund til at spille uintelligent, blot fordi du er for doven til at gå i banken og flytte pengene til en anden side. Mange pokersider lukker ikke for amerikanere, men selv på disse sider virker spillerne af og til lidt for afslappede. Ja, det er menneskelig adfærd at reagere, men det er dårligt pokerspil når man tillader ydre omstændigheder at bringe ens spil fra et a-niveau til å-niveau. Er du skyldig i denne opførsel, så er det på tide at du betragter det niveau af professionalisme du tager med dig til bordene.

Det anden side af "Titanic Syndromet" relaterer sig til, hvordan online spilstederne har reageret på lovforslaget - eller nærmere hvordan de reagerede efter det var vedtaget. Ja, jeg har nævnt det før, nøjagtig som snesevis af andre journalister har, i de seneste 6 måneder. Det nye lovforslag ramte ikke online spil industrien ud af ingenting. Intet af dette burde have været en overraskelse, såfremt de implicerede virksomheder havde haft blot en anelse planlægning. Spillerne oplever en hvis svaghed i deres spil, mens de går "hyper-donkey" med deres sidste penge, men online spilstederne har meget mere på spil. De skulle nok ikke have sunget "Nærmere, gud, til dig", da Præsident Bush underskrev "the Unlawful Internet Gaming Enforcement Act"... Der er psykologiske aspekter i pokerspillet såvel som i det at drive en pokerforretning; endnu engang – nogen har brug for lidt forretnings/poker terapi.

Spørgsmål og kommentarer til pokershrink@hotmail.com

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories