Poker Psykologen - Del 8 - Hvad er poker psykologi 2?

Poker Psykologen - Del 8 - Hvad er poker psykologi 2? 0001

I den seneste del af denne serie om psykologi og poker forklarede jeg hvad psykologi i grunden er. I denne artikel vil jeg tage en anden vinkel på emnet ved at beskrive, hvad poker psykologi ikke er. I sidste uge sagde jeg, at poker psykologi mest handler om adfærd – både din og dine modspilleres. Brugen af poker psykologi til at forbedre dit spil, går ud på at iagttage din modspilleres adfærd og bruge de informationer, du får, til at tage bedre beslutninger. Poker psykologi er også at kunne bruge informationen om din modspiller til manipulation, så han/hun ændrer deres adfærd til din fordel. Slutteligt, kan psykologien hjælpe dig med at genkende og kamouflere din egen adfærd ved pokerbordet.

Når der tales om poker psykologi så refereres der ofte i poker til evnen til at kunne aflæse modspilleren. Imidlertid er det at kunne aflæse en spiller ved pokerbordet ikke poker psykologi. Lad mig forklare.

Forestil dig, at du netop er ankommet til et pokerarrangement ved naboen. Umiddelbart før ankomsten til arrangementet har et kærestepar netop haft et skænderi, konen i et andet par har netop fået den dårlige nyhed at hendes far er blevet syg, og hun vil rejse næste morgen for at være sammen med ham. Manden i et andet par har dagen før netop afsluttet et etårigt projektforløb og hans lille virksomhed har netop indgået deres største kontrakt nogensinde. Og sidst, så har en anden kvinde fået den bedste sex nogen sinde sidste nat, og det var ikke med hendes mand, som hun har følgeskab af ved dagens arrangement.

Nu er spørgsmålet så, om du opfanger noget af dette ved blot at snakke med personerne. Har du en naturlig evne til at fornemme følelser og mental tilstand i andres adfærd, tale eller kropssprog? Er dette tilfældet, så har du en naturlig evne til at kunne aflæse folk, og du har en stor fordel når du skal lære at aflæse pokerspillere. Eller er du fyren, som ikke ved om kæresten eller konen er vred før hun kaster noget i hovedet af dig. Om ikke andet, så er evnen til at kunne aflæse folk heldigvis en færdighed som kan læres lige meget om du har naturligt flair for det eller ej. Men evnen til at kunne aflæse en pokerspiller er ikke psykologi, det er kun en evne. At kunne aflæse sin modspiller er en nødvendig færdighed i poker, som falder under samme kategori som det at kende til pot odds og udregne dine outs på sidste kort.

Så kan det egentlig ikke være lige meget om det at aflæse spillere er psykologi eller ej? Problemet er her, at mange spillere tror, at de er i gang med at aflæse deres modspillere, selvom de egentlig blot er ved at aflæse kendetegnene ved deres spil.

F.eks kan sæde to ved pokerbordet kan godt lide at lokke folk i fælden og det lykkes også med hans store hænder, men ikke med hans monster hænder, hvor han better stort. Dette aflæses af sæde syv, som smider chips i puljen med et bluff, når sæde to forsøger at lokke. Det er godt læst, men det er stadig ikke psykologi. At kunne aflæse andre spillere vil forbedre dig og spare dig penge. Brug af aflæsning til at forbedre dit spil vil gøre dig til en vinder. Psykologi undersøger adfærden af andre spillere, og brugen af psykologi giver dig mulighed for at fortolke og måske endda ændre deres adfærd til din fordel. Lad os se på et eksempel med sæde to.

Vi har aflæst at sæde to sætter fælder op med store hænder, men ikke med hans monster hænder. At kalde en fælde er billigt, men sæde to håber jo på at du vil bette for ham. Da du nu har læst hans spil, så skal du manipulere med ham psykologisk. Du chekker blot med ham på mange af hans fælder, og når han så endelig better, så fold hånden og sig: "Du fik nok din flush, eller hva?" eller "Den fik du på riveren, ikk"? Små investeringer i lave bets og udtalelser som ikke afslører, at du kender til hans spillestil. Senere i spillet, når du sidder med en monsterhånd, og sæde to endnu engang forsøger at lokke dig til at bette, så kast chips i puljen svarende til alle dine tidligere lave bets, men plus det store bet som sæde to plejer at lave. Og ofte, så ender det med, idet hans spil har lykkedes tidligere, at han vil kalde og måske senere gå all-in med kun den næstbedste hånd.

Poker psykologi er en bonus til dine basale pokerfærdigheder. Først observere du adfærden, så knytter du adfærden til en bestemt spillestil, og sidst så bruger du din viden til at manipulere med spillet til din fordel. I næste uge fortsætter jeg emnet om poker psykologi.

Spørgsmål og kommentarer sendes til pokershrink@hotmail.com .

Redaktionel note: Brug dine psykologiske færdigheder på Party Poker allerede idag.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories