Betfair Asian Poker Tour er igang

Betfair Asian Poker Tour er igang 0001

Tidlig onsdag morgen gik den længe ventede Betfair Asian Poker Tour (BAPT) endelig i gang i den smukke storbystat Singapore – med dansk deltagelse af Gus Hansen og Rehne Pedersen. Asien er længe blevet betragtet som et potentielt kæmpemarked for poker, og der er uden tvivl stort fokus på, hvordan Betfair håndterer denne åbningsturnering.

Betfair har trukket i alle snore for at finde det økonomiske grundlag for denne 1-uges pokerfestival. Turneringerne afholdes i det betagende Meridus Mandarin balrum, og selve pokerrummet er dekoreret med store, glitrende reklameplakater og Betfair brandet overalt. Festlighederne begyndte i søndags med glamour, da alle fejrede pokerspillets lancering på det asiatiske marked. Dog lykkedes det ikke helt for Betfair-turneringen at få æren for denne landvinding, da Pan-Asia Poker Tour (PAPT) allerede i sidste uge transmitterede en $2500 Main Event fra Manila, Filippinerne. Ikke desto mindre vil BAPTs $5000 Main Event være den største pokerturnering i Asiens historie, og Betfair har gjort alt, hvad de kunne for at garantere, at den bliver en succes:

Op til turneringen kørte Betfair utallige satellitter til Main Eventen, hvilket har resulteret i at 350 online spillere har kvalificeret sig til turneringen. Et stort udbud af professionelle pokerspillere har taget turen til Singapore, heriblandt altså danske Gus Hansen og Rehne Pedersen, men også Liz Lieu, John Phan, Lee Nelson, og Tony G sammen med et pænt antal online pros, der har købt sig direkte adgang til turneringen. I alt dyster lidt under 400 spillere om den $2.000.000 store præmiesum.

Betfair valgte Singapore som baggrund for deres åbningsturnering på grund af byens status som "en vidunderlig turistdestination såvel som hjertet for alle regionens aktiviteter". Byen i sig selv er en af de smukkeste i verden og noget af en succeshistorie midt i det ellers problemfyldt sydlige Asien. Indtil videre har hasard været ulovligt i Singapore, men restriktionerne er for nylig blevet løsnet en smule, hvilket har gjort det muligt for Betfair at åbne BAPT turneringen her. Singapore har dog sine ulemper – cash games er ikke tilladt og Sit&Gos må kun afholdes med to startborde.

EPT-turneringsleder Thomas Kremser har fået jobbet som turneringsleder på denne turnering, og mange anser Thomas for at være den bedste af sin slags i verden. Sammen med sit hold, gør han et stort stykke arbejde for at turneringerne skal forløbe perfekt, hvilket er lykkedes til fulde indtil videre.

Ingen pokerfestival er dog perfekt, og Betfair-administrationen har været oppe mod et utal af udfordringer. Først begyndte hele arrangementet mildest talt katastrofalt, da mere end 300 deltagere blev tvunget til at vente i kø i mere end en time for at få deres ID til pokerrummet. Dernæst burde det faktum at cash games var ulovlige have været annonceret mere tydeligt inden turneringsstarten. Et antal spillere har fortalt mig at de ikke ville være kommet, hvis de havde været klar over dette.

For det tredje har registreringsprocessen til Main Eventen være præget af stor forvirring. Spillerne skulle registrere sig inden 28. oktober, og adskillige potentielle deltagere fik i sidste uge at vide, at de ikke skulle besvære sig med at møde op, da de havde misset deadline. Alligevel er der kommet spillere med, som har registreret sig senere hernede, mens andre stadigvæk ikke må lade sig registrere. Slutteligt bliver selve turneringsplanen mødt med kritik. Udover $5000 Main Eventen er alle andre turneringer meget små (fra $150 til $500 i buyin), og med fraværet af muligheden for cash games, sidder mange spillere på værelserne og spiller online poker for at få deres daglige poker fix.

Bortset fra disse ubetydeligheder, ser Betfairs første forsøg på at afholde en større turnering ud til at blive en succes. Singapore er én af de dyreste byer i Asien og ville ikke have været mit førstevalg til denne historiske turnering, men de hundredvis af spillere, der har kvalificeret sig online, modtager 5-stjernes betjening overalt og mange vil helt sikkert tage derfra og være ovenud tilfredse med Betfair. Men det er vitterligt noget lettere at imponere disse online spillere i deres første store turnering end det er med de professionelle som har hostet op med omkring $10.000 for turen til Singapore. Lad os se hvad reaktionerne er når det hele er overstået.

Betfair har planlagt en helt stribe af BAPT turneringer, og de vil selvfølgelig blive bedre efterhånden som de lærer af deres fejl. Som en førstegangsarrangør her i Singapore, vil jeg dog give dem karakteren: Bestået.

Redaktionel note: Hvorfor tage til Singapore når du kan spille hjemmefra på Mansion Poker?

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories