Interview med Paul Wasicka - Del 1

Interview med Paul Wasicka - Del 1 0001

Et gammelt udtryk indenfor sportsverdenen siger, "at ingen husker hvem der blev nr. 2". Paul Wasicka er opsat på at ændre dette. Til 2.-pladsen i hovedturneringen i 2006 World Series var der den største præmiegevinst i pokerens historie (over $6.1 millioner), et beløb der nok skal hjælpe ham på vej til at blive en pokerlegende.

Indtil hans placering i hovedturneringen var der måske ikke mange som havde hørt om Wasicka, men Paul har været en solid internetspiller gennem lang tid, og i april sluttede han som nr. 15 i the World Poker Tour Championship, hvilket indbragte ham $146,460 for et sæde som han vandt for $2,500 i en live satellitturnering dagen før. Wasicka er også blevet bedt om at blive en del af "de store drenge" i 3. sæson af High Stakes Poker, hvor optagelserne for nyligt er begyndt.

Så hvad får denne fyr til at handle som han gør? Jeg mødte ham for nyligt for at finde ud af det.

John Caldwell (PokerNews): Lad os tale om hvad der skete for et par måneder siden. Du har sagt at det ikke rigtig er gået op for dig endnu, men hvad er den største umiddelbare forandring siden afslutningen på World Series?

Paul: Den største forandring er de mange forskellige typer af telefonopkald, og alle de ting jeg skal tage mig af, som ikke har noget med poker at gøre. Det er jeg ikke er vant til. Jeg har ikke meget forretningssans.....Jeg fik ikke en eksamen indenfor forretningsverdenen. Jeg ved ikke meget om skatteregler, så jeg bliver nødt til at have en revisor, en advokat osv. som kan hjælpe mig i forhandlinger omkring sponsorater. Jeg troede det bare ville blive noget med "hey, jeg klarede mig godt i den turnering, lad os se om jeg ikke også kan klare mig godt i den her", men sådan er det ikke.

PN: Er du på nogen måde blevet overvældet af alt det her, eller har du fundet det overkommeligt?

Paul: Jeg har nogle folk som hjælper mig. Min mor tager en masse af telefonopkaldene for mig, og mine venner har lavet noget research for mig, specielt hvad angår skatteregler, og ellers hjælper de med en lang række andre ting. Jeg har folk som hjælper mig, både når det relaterer sig til poker og når det ikke gør. Min svoger er forretningsmand, og han hjælper mig med forhandlingerne. Jeg har en masse mennesker som elsker mig og ønsker at hjælpe, og det gør det hele meget lettere for mig. I starten prøvede jeg selv at tage mig af det hele, men det var umuligt. Alle interviewene, tv, osv…..

PN: Du nævnte, at du efter din sejr foretager dig en masse på bloggen. Promoverer du offentlig din blog?

Paul: Nej, nej. Jeg promoverer ikke min blog. Den går i dybden med hvordan jeg spiller. Hvis den slags bliver offentlig kendt, så vil folk nok kunne regne mig ud.

PN: Så det er mest til eget brug, for at bearbejde hvordan og hvad du gjorde, og hvordan du kan lære af det.

Paul: Ja, men ikke kun det. Mine nære venner vil af og til gerne have råd med på vejen om hvordan de skal spille bestemte hænder, og på en måde så deler jeg med dem hvordan jeg spiller hænderne – om det er rigtigt eller forkert, så kan de enten lære af det eller ej. På den måde er bloggen ikke kun for mig, men også for nære venner. Jeg går altid tilbage og læser mine blogs. De hjælper mig, fordi jeg i dem beskriver hvad jeg gjorde forkert og hvad jeg gjorde rigtigt.

PN: I hvor lang tid har du haft din blog?

Paul: Nok omkring 6 måneder.

PN: Har du læst dine allerførste indlæg og bidt mærke i en stor forskel i dit spil fra dengang til nu?

Paul: Åh ja, selvfølgelig. Det er på en måde sjovt at læse dem. I nogle af dem har jeg måske været sur over et eller andet (Paul griner). Ja, det er ret sjovt at se ens udvikling, helt bestemt.

PN: Du må kun svare ja eller nej til dette spørgsmål. Er du en gambler?

Paul: Ja, selvfølgelig.

PN: Betyder det, at du ser en gevinst som dette som en mulighed for investering og dermed sikring af fremtiden, eller som mange penge på kontoen?

Paul: Det er en investering. Når jeg har betalt skat vil omkring 90% gå til investeringer. Jeg havde allerede en pæn slat på kontoen inden turneringen. Jeg vil fortsætte med at gøre hvad jeg er god til, nøjagtigt som før turneringen. At spille poker. Jeg er ikke desperat for at komme med i de største spil/turneringer i verden. Jeg vil af og til være med, men jeg føler ikke jeg behøver at deltage på regelmæssig basis.

PN: Du har jo to meget flotte placeringer i WSOP. Havde du andre gode resultater udover the WPT Championship?

Paul: Nej. Jeg spillede kun i turneringer over $5000. Jeg deltog godt nok i et par mindre events, men jeg var ikke optimalt fokuseret. Oftest føler jeg, at man ikke har nok chips til at manøvrerer med, så jeg undgår dem. Jeg startede på "the circuit" i marts på Reno Hilton, - det var min første "live" turnering..

PN: Hvis man ser bort fra the World Series, hvad har du så lært fra det at være "on the circuit", og hvad har du af gode råd til folk der overvejer at ta' det skridt?

Paul: Et solidt netværk af gode venner og familie, nogen der kan "tvinge" dig væk fra pokerspillet. De fleste af de folk du omgås med konkurrerer og rejser rundt til turneringer, og de har ikke brug for råd angående pokerspillet. Derimod har man brug for hjælp til mere uhåndgribelige ting, de følelsesmæssige spørgsmål; hvordan forbliver jeg rolig, undgår at blive nervøs, osv. De aspekter der for mig er de vigtigste.

PN: Hvordan fik du opbygget en kapital der var stor nok til "the circuit"? Var det hele vundet online? Eller også ved lokale turneringer?

Paul: Jeg har spillet online i ca. 2½ år, men startede egentlig først for ca. 9 måneder siden med "high stakes" spil. For 6 måneder siden blev jeg professionel. Jeg har kun spillet online cash games og online turneringer. Min første "live" turnering var som sagt på Reno Hilton i marts måned. Jeg tjente til alle buy-ins ved at spille online cash games. The WPT Championships var en smule anderledes; jeg spillede i en $2500 satellite, - en live turnering.

Følg med på PokerNews for fortsættelsen af interviewet. Her fortæller Paul bl.a. om sin fremtid, og hvorfor han mener at Jamie Gold er en "pretty good guy".

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories