Interview med Paul Wasicka - Del 2

Interview med Paul Wasicka - Del 2 0001

I første del af mit interview med Paul talte vi om, hvordan han kom med i WSOP, og hvordan hans liv havde ændret sig, siden han vandt $6,1 mio. for andenpladsen i WSOP's Main Event. I dag fortæller Paul, hvordan hans fremtid ser ud, og hvorfor han mener, at Jamie Gold rent faktisk ikke fortjener al den kritik, han får.

PN: Hvordan kommer dit spil til at se ud fremover? Vil du koncentrere dig om at spille, hvor der er store kontantpræmierer? Vil du koncentrere dig om turneringer, eller skal det være en blanding af begge dele?

Paul: Jeg vil tale med nogle af sponsorerne og se, hvad de har at sige. I det kommende år vil jeg hovedsageligt spille i turneringer. Jeg vil dog også deltage i et par High Stakes Poker. Producenten af udsendelsen vil meget gerne have mig med. Jeg spiller måske med et par gange, men vil hovedsageligt koncentrere mig om live turneringer, og måske bare vende tilbage til min "normal livsstil". Det er muligt, at jeg vil spille online med kontante præmier, som jeg har gjort før, blot for at føle, at jeg vender tilbage til en normal tilværelse.

PN: Bliver du boende i Colorado eller har du flytteplaner?

Paul: Jeg elsker Colorado, så jeg ved ikke, om jeg vil flytte, men jeg skal helt bestemt have et sted at bo, formentlig i Las Vegas og skabe mig et hjem der, men jeg vil bruge den mest tid på at rejse eller være i Colorado.

PN: Lad os forestille os, at der er dukker 15 meget prestigefyldte 10K World Poker Tours op i de kommende 9 måneder. Hvor mange af dem vil du så spille med i?

Paul: Formentlig alle sammen.

PN: Godt. Du spiller altså, hvis det passer ind i dine planer?

Paul: Ja. Hvis der er mærkedage eller problemer i familien, deltager jeg selvfølgelig ikke, men jeg vil helst rejse og klemme mest muligt ud af turneringerne Jeg har faktisk planer om at tage til Europa og spille i nogle EPT-turneringer samt at deltage i Aussie Millions. Jeg har haft mulighed for at rejse i Europa i de seneste tre år. Det var jeg helt vild med, og jeg kan næsten ikke vente med at vende tilbage.

PN: Lad os snakke lidt om online-poker kontra live poker. Hvad

mener du kan gøres bedre? Hvad taler for og imod begge dele?

Paul: Jeg synes, der er både negative og positive ting ved både online og live. Online kan man somme tider blive afbrudt og miste en formue på grund af en fejl på internettet. Mit største tab, på grund det, er $4.000. Alt er relativt, men det var en pæn sum for mig på det

tidspunkt. På den anden side set er det den risiko, man løber. Men

selv med den risiko vælger jeg at spille på nettet. Jeg synes, det

er rart, hvis man ikke har lyst til at være sammen med andre, eller

man vil sidde i pyjamas hele dagen. Når man vågner, sætter man sig

bare ind bag pc'en og spiller. Man bestemmer selv alting : Om man

vil chatte eller skifte farve på kortet.

PN: Og gøre oplevelsen til det, man ønsker?

Paul: Nemlig. Men live spil er også sjovt. Af og til kan det være noget monotont, fordi mange af vi online-spillere godt kan lide at spille ved flere borde. Jeg spiller ved 4-5 borde, hvis jeg spiller shorthanded; ved op til otte borde, hvis jeg spiller et full-ring spil. Så at spille ved et bord live med mennesker, der tager barske beslutninger, hvor de har ubegrænset tid til at tænke sig om mod kun en vis tidsramme på nettet kan være forholdsvis kedeligt, men det afhænger dog af indsatsen.

PN: Nu skifter vi spor. Lad os tale om den pokerturnering, der

hedder Main Event, som du deltog i for nogle måneder siden. Set ud

fra et udholdenhedssynspunkt, formoder jeg, at du aldrig har spillet

så lang tid hver dag. Er det korrekt forstået?

Paul: Ja, ved WPT-mesterskaberne spillede jeg i 5 dage. Det var det længste tidsrum, jeg har spillet i. Main Event var bestemt psykisk

opslidende. Det er det, når man spiller 10-14 timer om dagen. Det kan

blive en lang affære.

PN: Påvirkede trætheden nogensinde dit spil?

Paul: Det er svært at sige. Indledningsvis vil jeg svare nej. Det er dog sikkert uundgåeligt, at den påvirker alle spil. Det er blot et spørgsmål om i hvor høj grad. Jeg tror ikke, den har påvirket mit

spil så meget som måske mange andres, men jeg tror den påvirker alle,

når man er i gang så længe. Det er en del af spillet. Det er nødvendigt med en god nattesøvn. Hvis du spørger mig, er det blot sådan, at nogen har mere brug for den, end andre. Det er klart, at der skal en god portion held til, men mange gange spiller folk med hovedet under armen. Det sker muligvis på grund af frustrationer, eller hvad ved jeg. Det gør jeg også selv, men meget reduceres til uhåndgribeligheder, ikke kun den magt, din viden har, men hvem der kan styre ude fra kommende

faktorer.

PN: Med alt det vås, som Jamie Gold har lagt øre til, siden

han vandt, er det så på en eller anden snedig facon godt, at du blev

nummer to? Har du overvejet det?

Paul: [griner] Det har jeg da tænkt op, men samtidig ved jeg ikke, hvad der kunne være sket, hvis jeg havde vundet. Måske ville nogle have beskyldt mig for ikke at give dem en vis procentdel. Nogle spillere fik procenter af mig, og de er betalt. Jeg gider ikke tænke over det, men jeg tror, at der er en grund til at tingene sker. At jeg indtog andenpladsen var måske det, Gud havde i posen til mig. Jeg har hørt, at Jamie ville donere en procentdel af gevinsten til forskning i Lou Gehrig's sygdom (amyotrofisk lateralsklerose, red.) , som hans far

lider af. I det lange løb er det måske vigtigere, end at jeg får

yderligere 6 mio. – eller titlen. Jeg er stensikker på, at der er

en årsag til, at tingene sker. Jeg ville måske også være blevet

overvældet af at være så meget i rampelyset eller hvad ved jeg…

PN: Føler du en særlig samhørighed med de andre spillere,

der er med i den afsluttende runde. Jeg har talt med Andy Black for

nogen tid siden, som udtalte: "Når man skal igennem alt det, og du

slår dig ned sammen ved det bord sammen med 9 andre deltagere, så

er der en særlig samhørighed, der bare hænger fast. Har du det også

sådan? Synes du, at du skal snakke lidt med dem? Har du fået nye venner?

Paul: Ja. Jeg har respekteret og nydt samværet ved bordet i finalen, men ikke kun der, også med mange andre spillere, jeg har spillet med på vej til finalen. Jeg synes, der er en samhørighed. Jamie og jeg har faktisk talt i telefon sammen et par gange. Jeg kender mange mennesker, der ikke bryder sig om ham, men jeg synes, han er en fed fyr. Jeg håber, at hele denne skandale går i glemmebogen, og at det vil gå ham godt. Ja, der er en samhørighed. Når man gennemgår noget, der ændrer ens liv så radikalt, som det den turnering gjorde for os alle sammen, tror jeg, at man uundgåeligt indgår alliancer. Og som jeg sagde, her er de gutter jeg har spillet med, der førte op til den Event. Det er helt fantastisk at se deres fremskridt. Man følger med i deres spil, de følger med i dit og alle kommentarerne i forskellige fora og den slags… Man for stor opbakning fra dem. Det er fedt, at de skriver om en, f.eks. kommentarer som: "Den mand spiller bare godt, hold øje med ham", og den slags ting.

PN: Ud over at deltage i pokerturneringer, hvad vil du så forkæle dig selv med for den store gevinst, du har vundet?

Paul: Jeg investerer de fleste af pengene, men jeg har bestilt en bil. Jeg har en bil med en masse buler, fordi jeg købte den med haglskader. Den har overlevet to haglstorme, og har ikke el-betjente vinduer eller fjerntbetjent lås. Jeg skal helt sikkert have en ny bil.

PN: Tak, fordi du ville være med, Paul

Paul: Selv tak.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories