888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Pokerklubber i Norge udsat for røveri

Pokerklubber i Norge udsat for røveri 0001

To maskerede røvere af udenlandsk oprindelse har de seneste to weekender begået væbnede røverier mod to ulovlige pokerklubber i henholdsvis Oslo og Kolbotn. Røverne smuttede formentlig ind, da to personer var på vej ud for at ryge en cigaret. Døren var nemlig forsynet med både ringeklokke og adgangssystem med kode.

De få øjenvidner beskriver det grove og voldelige røveri som uprofessionelt og ustruktureret, og mener at røverne blev endnu mere aggressive, da det gik op for dem, at der ikke var så mange penge i lokalerne, som de havde forventet. Ingen i lokalet led alvorlig overlast, selvom røverne bar både våben og brugte peberspray.

Det formodes, at de samme mænd står bag begge røverier, og at de bevidst er gået efter pokerklubberne, da de blev drevet ulovligt, og klubberne derfor ikke turde anmelde røverierne til politiet.

Ofrene selv var indledningsvis da også usikre på, om de ville anmelde røverierne til politiet, men afleverede anmeldelsen til politiet i Oslo i løbet af søndagen. Samtidig besluttede de også at afslutte driften af pokerklubben i Oslo.

"Årsagen til, at vi ikke indgav anmeldelse med det samme, var at vi var dybt rystede. Og så ville vi også gerne have en snak med venner og bekendte, før vi traf en beslutning. Vi regner med, at politiet opklarer sagen, og beder alle, der måtte have oplysninger i sagen, om at henvende sig til os eller politiet i Oslo. Vi ønsker, at politiet arbejder med efterforskningen, og vi tager afstand for alle former for selvjustits fra miljøet," udtaler pokerklubben i Oslo i en kommentar på internettet.

Skarpe reaktioner

Reaktionerne på røverierne har været mange. Lederen af partiet Unge Høyre, Thorbjørn Røe Isaksen, mener, at poker bør legaliseres i Norge, da man er ude på et sidespor, hvor kriminelle begår røverier mod andre kriminelle. Han får dog ingen støtte for moderpartiet i det synspunkt.

-At kriminelle begår røverier mod andre kriminelle får mig ikke til at ændre på forbuddet, siger Høyres justitspolitiske talskvinde, Elisabeth Aspaker. Hun sidder i Stortingets justitskomité, og ser ingen grund til at diskutere pokerforbudet nærmere på grund af røverierne.

Torbjørn Røe Isaksen ser dog flere grunde til at legalisere poker.

-Der er to problemer med forbud. Poker spilles enten "under jorden" eller i udlandet. Et tredje problem er, at staten går glip af skatteindtægter af pokergevinsterne, siger Isaksen.

Advarer mod selvjustits

Pokermiljøet frygter, at enkelte frygtløse pokerspillere går til modangreb næste gang, en klub bliver udsat for røveri.

- Det er frygteligt, hvis miljøet begynder at bære våben. Alle røverier skal håndteres af politiet. Våben fører ikke noget godt med sig, siger Rolf Woods, manager for det professionelle hold The Norsemen.

Dusør på 125.000

Kristian Ulriksen, en af Europas største, unge pokertalenter, blev meget vred og var på pletten, da han hørte om røverierne. Han udlovede straks en dusør for oplysninger, der kunne føre til en hurtig opklaring. Han er villig til at betale deltagerafgiften til EPT-finalen i Monte Carlo på 80.000 kroner til den, der bidrager til, at røverne bliver anholdt.

Derudover har det mest populære pokerforum i Norge nu sin egen tråd, hvor man kan bidrage til dusørens størrelse. Der er på nuværende tidspunkt indsamlet 125.000 norske kroner.

Spil trygt og sikkert online på Paradise Poker....

Hvad mener du?