Store lande debatterer lovgivningen omkring online poker

Store lande debatterer lovgivningen omkring online poker 0001

Et gammelt mundheld siger, at "resten af verden følger efter USA", og selvom mundheldet generelt viser sig at være mere og mere usandt, ser det ud til at være tilfældet indenfor poker. I kølvandet på USA's vedtagelse af Unlawful Internet Gambling Enforcement Act [UIGEA] tager adskillige fremtrædende lande nu emnet op, ud over dem, der er trådt frem gennem de seneste uger. Tyskland, Sydafrika, Spanien og Italien har alle oplevet en udvikling, der er knyttet til reguleringen af online-poker. Tyskland har undersøgt muligheden for et forbud mod internet-spil i stil med det amerikanske, mens de andre ovennævnte lande har åbnet døren til online-poker og lignende fritidssysler, ved at forsøge at regulere og generere lovlige indtægter.

Repræsentanter fra de tyske delstater mødtes i sidste uge for at debattere muligheden for at forbyde online-spil over hele Tyskland, og dermed udvide det forbud, der allerede findes i tre delstater: Sachsen, Hessen og Bayern. Rapporter indikerer, at en heftig protektionisme ligger til grund for anstrengelserne, som det også har været tilfældet i andre lande. Disse delstater afvikler statsstøttede lotterier, og forsøger at isolere denne strøm af indtægter fra andre spilrelaterede udfordringer.

Anstrengelserne er imidlertid stik modsat de frihandelsordninger, EU's medlemslande har vedtaget. Og de lande, hvor online-poker er tilladt og reguleret, har god grund til at protestere mod disse forholdsregler. Adskillige store online-pokerfirmaer er etableret i Storbritannien og andre EU-lande, som Østrig og Sverige, der også huser online-pokerkoncerner.

Den 15. december kom nyheden om, at EU-landet Spanien følger Italiens eksempel og slækker på restriktionerne omkring online-spil. Italien er for nylig vendt på en tallerken fra et spædt forsøg på at forbyde til nu at regulere, og det har allerede sat skub i den italienske økonomi, med firmaer som Ladbrokes og William Hill, der aktivt søger om italienske licenser. Spanien har lige meddelt, at spil er tilladt regulerede steder, hvilket specielt omfatter online. Licenserne skal i første omgang gælde i fem år, og kan derefter reguleres og fornys. Mange af de store europæiske online-pokerkoncerner forventes at ansøge om en official spansk licens.

Selvom Sydafrika ikke er medlem af EU, overvejes det også her at legalisere spilleselskaber. Et forslag til denne lov er lige blevet godkendt af det sydafrikanske kabinet, og den omfatter bestemmelser, der forsøger at licensere både online-firmaet og online-spillerne selv for at sikre, at begge sider af skatte- og reguleringsudjævningen bliver dækket. Sydafrika har tidligere forbudt online-spil i et lovforslag i 2004, der omfattede et tidsinterval for håndhævelse og gennemgang er bestemmelserne, og det er ikke medtaget i denne lov, som det nye lovforslag har fostret.

Hvert enkelt land i verden bliver dog højst sandsynlig tvunget til at debattere internet-spil i den nærmeste fremtid, og mens USA forbliver en gigant, hvad angår markedskræfter og magt, kan det udmærket være, at EU-medlemslandene kommer til at spille en vigtig rolle i beslutningen om at beslutte online-pokerens endelige skæbne. EU-kommissionen undersøger de restriktive forholdsregler, fremsat i den tyske lovgivning, og sådanne handlinger som anholdelsen Frankrig af to direktører fra det østrigske bookmakerfirma BWin. Mange mener, at anholdelserne i BWin er en handling, der går stik mod EU-handelsbestemmelserne.

Selvom bestemmelserne blev vedtaget før opgangen i online-spil, forbyder EU-reglerne statsstøttede monopoler og restriktiv handelspraksis. På den måde er kampen for at kontrollere online-spil en trussel for selve strukturen i EU-handelsaftalerne.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories