EPT finalen i detaljer

EPT finalen i detaljer 0001

I søndags blev EPT København afgjort, og vinderen er kåret. Vi bringer idag en mere detaljeret beskrivelse af finalens gang.

Som altid starter finalen, når der er 8 spillere tilbage, og den sidste, der kom til at forlade turneringen inden finalebordet, blev Cole Morrow, som valgte at gå all-in med A-10 og blev call'et af Thomas Holm, som sad med A-K, og Morrow endte på en 9. plads.

De 8 spillere, der nåede frem til finalen var Thomas Holm (Danmark), Samir Shaktoor (Sverige), Bertrand "Elky" Grospellier (Frankrig), Magnus Petersson (Sverige), Richard Toth (Ungarn), Alexandre Poulain (Frankrig), Anders Wijk (Sverige) og Theo Jørgensen (Danmark). Efter at have præsenteret spillerne, sagde Thoms Kremser de berømte ord "shuffle up and deal", og spillet gik i gang. De første 20 minutter var spillet afventede, og det stod klart, at ingen af spillerne have lyst til at være den første til at forlade bordet. De fleste af spillerne sad ved finalebordet for første gang i deres liv, og derfor var stemningen ekstra spændt mellem spillerne.

Straks efter, at den første spiller røg ud, tog det bare fart. Yderligere tre spillere forsvandt umiddelbart efter, og efter 1 times spil var vi nede på 4 spillere. Den, som måtte forlade turneringen først, var svenskeren, Anders Wijk, som gik ind med A-J, og blev call'et af Richard Toth, som sad med K-K.

Som den anden spiller til at forlade bordet var Thomas Holm, som gik all in med A-Q, da floppet viste 9-8-7, og igen var det Toth, der call'ede. Denne gang havde han pocket 7.'er på hånden, og havde med andre ord floppet et sæt, hvilket gav han gevinsten. Lige efter, at Holm havde forladt borde, var det en af de to franske spilleres tur, Alexandre Poulain, som måtte se sig besejret af sin landsmand Bertrand Grospellier. Så kun 6 minutter senere måtte svenskernes nummer to forlade bordet. Samir Shaktoor der gik all-in med A3 og blev call'et af Elky med QQ. Floppet var dog til svenskerens fordel, da et A kom, men da yderligere et Q landede på bordet stod det klart, at Elky og hans sæt i damer var den bedste hånd, og svenskeren måtte forlade bordet.

Så efter godt en times spil havde hele 4 spillere forladt bordet, og 4 spillere var tilbage. Det så ud til at blive den korteste finale i EPT's historie.

Fordelingen af jetonerne, nu hvor der var 4 spillere tilbage, var helt klar til Elky og Toths fordel, da disse spillere sammen havde 75 % af alle jetoner. Men gennem dygtig og en hel del held fra Elkys side lykkedes det ham at tage så godt som alle Toths jetoner i en helt vild hånd. Inden hånden startede sad spiller med 1,6 mio. til Toth, 1,2 mio. til Elky, og de andre to sad med godt 400.000 hver. Hånden begyndte med, at Elky øgede til 45.000 pre-flop, og Toth foretog så en re-raise op til 116.000. Men tro nu ikke, at det var slut med det, for Elky valgte så at foretage en re-raise op til 250.000, en forøgelse, som Toth valgte at call'e. Floppet viste J-4-3 og begge spillere valgte at checke. På turnet kom et Q og Toth valgte at checke. Elky derimod udbetalte nu 250.000 og efter lang tids overvejelse besluttede Toth til sidste at call'e. Riveren viste en 6'er og igen valgte Toth at checke. Elky valgte så at gå all-in, og efter 5 minutters overvejelse besluttede Toth at call'e, og Elky viser så 7-5, og Toth smider sine kort og ryster bare på hovedet. Efter den hånd sad han og spekulerede i lang tid over, hvad der egentlig gik galt.

Om de var frustration eller tilt, er gjorde, at Toth gik all in med Q-9'er at svært at sige, men han blev i al fald call'et af danskeren Jørgensen, som sad med en monsterhånd, A-A. Floppet kom 10-4-7, hvilket ikke var til nogen hjælp for Toth, men da turn-kortet viste en J i hjerter, fik han fornyet håb, da han nu havde både en straight og en flushdraw. Og denne gang var heldet på hans side, for riveren var yderligere en hjerter, og han kunne slå Jørgensen ud af turneringen på en 4. plads.

Der var nu 3 spillere tilbage, en franskmand, en svensker og en ungarer. Franskmanden var på dette tidspunkt storfavorit, da han sad med over 50 % af alle jetoner. Ved hårdt arbejdet var det lykkedes Toth at arbejde sig op på en 2. plads og sidst lå svenskeren, som var short-stacked. I pausen fortalte Magnus til vores udsendte medarbejder, at han havde en tight stil, og at han ville drage nytte af den, så snart han kunne, og det gjorde han. Han bluffede sig til et par puljer, og da han blev call'et, trak han dem ud. I et iskold bluf gik Magnus all-in med 7-2 og blev call'et af Toth, som sad med A-9. Og da floppet viste en 2'er, som skulle holde hele vejen, stod det klart at svenskeren nu for alvor var inde i billedet. Toth, som igen rystede på hovedet, sagde at det ikke var hans dag i dag. Lige bagefter fik han all-in med A-5 og blev call'et af Elky, som sad med A-Q. Ingen hjælp var der for den ungarske spiller, og han var dermed slået ud på en 2. plads.

Nu var der to spillere tilbage, og da heads-up kampen startede, sad franskmanden med dobbelt så mange jetoner som svenskere, men der ændrede Magnus tempo. Han begyndte at spille meget aggressivt, og efter at have vundet et par rigtigt store puljer, uden at de var gået til showdown, havde spillerne nu lige mange jetoner. Nu kunne man se en klar frustration i svenskerens ansigt, og da han så doblede Magnus op med A-2 mod 3-3, sad han med næsten ingenting tilbage, hverken tålmodighed eller jetoner. Og nogle hænder senere var det hele forbi. Efter, at floppet var Q-7-6, valgte Elky, som sad med A-J og havde nutflush, at indkassere alle sine jetoner. Magnus som sad med Q-6 call'ede og hans 2 par holdt hele vejen. Magnus vandt dermed EPT København og Scandinavian Open 2007, en gevinst på DKK 4 mio.

PokerNews ønsker Magnus tillykke med sejren og ønsker ham held og lykke i fremtidige pokerturneringer!

[I]Kvalificer dig til næste EPT event i Monte Carlo på PokerStars[I]

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories