PokerPsykologen - Del 20 - Læg følelserne i garderoben!

PokerPsykologen - Del 20 - Læg følelserne i garderoben! 0001

Du har sikkert hørt det ved bordet masser af gange. Når en spiller karter ud, tænker du det – og alle pokerbøgerne nævner det også. "Læg følelserne i garderoben til pokerrummet." Det er et godt råd, men kropumuligt at følge. Du kan lige så godt bede en spiller om at lægge hjernen i garderoben. Vi er af naturen følelsesmæssige skabninger. Man kan ikke bare lægge følelserne i garderoben. Som de fleste lommepsykolog-råd er der en vis sandhed at finde i den overordnede ide, men lad os se på, hvordan dine følelser kan være til fordel eller ulempe for dig ved pokerbordet.

En spiller karter ud. Han/hun "går amok" efter en dårlig hånd eller en rigtig sur omgang. Hvad sker der så? De ødsler resten af deres jetoner væk, de skælder og smælder på dealeren eller de andre spillere. Eller de går en tur og ryster det af sig. Der er mange måder at reagere på, når der kartes ud, men spørgsmålet er: Hvorfor overhovedet karte ud? Svaret på det spørgsmål kan man normalt finde i svaret på det her spørgsmål: "Hvad skete der allerede med spilleren, før de satte sig ved pokerbordet?"

Størstedelen af eksplosionerne ved bordet sker, før spilleren overhovedet sætter sig ved det. Deraf rådet: "Læg følelserne i garderoben." Da det ikke er realistisk, at vi formår helt at gøre det, så lad os prøve et bedre eller i hvert fald et andet råd.

1) Næste gang du flipper ud, så tag og analyser situationen efter spillet - ligesom du ville analysere din spillestil. Ja, du tænker da over den overdrevne melding med esser og damer, men du tænker ikke på koncentrationstabet, når du taber til caller'en med es og joker? Din reaktion, altså at du flippede ud, er en lige så stor del af dit spil som at spille med kort i rækkefølge og samme kulør som første spiller. Hvis du analyserer dine negative reaktioner på en tabt hånd, vil du helt sikkert se, at det koster dig både jetoner og penge.

2) Se, hvordan de andre spillere reagerer på en tabt hånd. Hvordan kan ham der bare rejse sig og sige: "Godt spillet, sir", når nogen slår ham med de to sidste kort, der kommer på bordet? Hans reaktion er følelsesmæssig, ligesom det ville være at slå i bordet eller smide med kortene, men hvem tror du, har størst chance for at spille en kontrolleret omgang ved næste hånd, der deles ud?

3) Sørg for rigtigt at forstå, at en, der virkelig får heldet med sig med alle tre kort i River, kun sker ca. 7 % af tiden. 93 % chance for at vinde betyder stadig, at du taber ind imellem.

4) Det er vigtigere for din generelle succes i poker at forberede sig på tabte omgange end, hvordan du blander dine jetoner ved bordet. Hvilke af de to ting bruger du mest tid på?

Det er ikke atomfysik for viderekomne, men en menneskelig videnskab. Nøglen til menneskelig videnskab er observation. Psykologer, sociologer og antropologer forliger sig alle på at observere mennesker i deres naturlige omgivelser. Hvis du har problemer med, at du flipper ud, eller med følelserne ved bordet, så observer spillere, der ikke har det problem. Hvad gør de? Hvad gør de ikke? Hvordan opfører de sig, og hvordan reagerer de før en tabt hånd? Nøglen til at bruge dine følelser til din egen fordel er forberedelse, og når først du har følelserne helt under kontrol til dit pokerspil, kan du gå videre til de mere indviklede lektioner: At bruge mindre end optimale følelser til at få andre til at karte ud og dermed øge din chance for at vinde.

Man kan altid tabe en hånd, men den deraf følgende eksplosion skal få modstandernes jetoner til at forsvinde – ikke dine.

Vær lige så følelsesmæssig, som du vil, når du spiller på Mansion Poker.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories