Pokerhajerne - dokumentar i aften på DR1

Pokerhajerne - dokumentar i aften på DR1 0001

Stadig flere danskere får øjnene op for poker. Det er dog de færreste, der forfølger drengedrømmen: En karriere som professionel ved de store pokerturneringer i udlandet. Journalisten Poul Martinsen har fulgt 7 mænd, der har gjort pokeren til en levevej - helt til VM i Las Vegas.

I DR Dokumentaren med titlen "Pokerhajerne" går dansk tv i aften tæt på syv personer med vidt forskellig baggrund, fra socialpædagog til tidligere sergent ved militærpolitiet - og forsøger at komme helt om bag de professionelles berømte pokerfjæs. I stedet vises de grundlæggende følelser bag den kontrollerede facade; forventningen, adrenalinen, trætheden samt både skuffelsen som glæden.

De syv pokerhajer har dannet "Poker Team Denmark" for at gå efter guldet, for at støtte hinanden, for at kunne sparre om strategi og for at have nogen at dele sejre og nederlag med. De deler endda gevinsterne ved de store turneringer, selvom hovedparten naturligvis går til vinderen. For professionelle er de. De har nemlig taget det store spring: Sagt deres job op og gjort poker til deres fuldtidskarriere.

Men det står samtidig hurtigt klart i filmen, at livet som prof langt fra er den rene glamour og verdensmandsminer ved spilleborde verden over. Nerverne står ofte på højkant, skuffelsen lurer bag hvert eneste kort, der vendes, og en vis rodløshed er en del af prisen, alle betaler. Til gengæld er det spændende.

Rød Ferrari, sort uheld

Dokumentaren følger danskerne til to store turneringer, World Poker Tour i Paris og VM i Las Vegas. Vi ser, hvordan taberne ved en turnering straks finder sammen om uofficielle spil om hårde kontanter, og hvordan programmets hovedpersoner kobler af i Las Vegas med skarpladte automatvåben og røde Ferrarier.

I Vegas er hovedgevinsten så svimlende, at almindelige menneskers årslønninger blegner ved sammenligningen. Til gengæld er faren for at blive blanket af i første eller anden runde altid til stede - nogle gange ved rent, sort uheld.

Alt har sin pris

Programmet et intenst og medrivende portræt af et miljø, der stadig virker hemmelighedsfuldt dragende på de fleste, samt af en gruppe mænd, der på én gang er helt almindelige i deres nervøse energi ved optakten, glæde ved sejren eller enorme skuffelse ved nederlaget, men som samtidig er ret usædvanlige: Spillet er deres liv, og det har en pris, som flere af dem er helt bevidste om. Med valget af pokeren fulgte fravalg - af kærester, uddannelser, familier.

Som ægte professionelle ryster de syv dog med imponerende rutine selv de mest urimelige nederlag af sig - for der er altid en ny pokerturnering med milliongevinster et andet sted på kloden.

DR1 Dokumentaren: 'Pokerhajerne' er tilrettelagt af Poul Martinsen og vises i aften kl. 20.00 på DR1.

Dagens tip: Forsøg dig som professionel uden risiko som sponsoreret spiller i hele 2008 i vores konkurrence PokerProForAYear.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories