At blive accepteret som pokerspiller - Del 2

At blive accepteret som pokerspiller - Del 2 0001

Selvom min mor er involveret i et nationalt lotterisyndikat, har hun kun begrænset erfaring med at spille. Derfor er det kun naturligt, at hun vil beskytte sin søn mod de farer, der lurer ved at smide gode penge efter dårlige på noget, der har med tilfældigt blandede kort at gøre. Jeg morer mig stadigvæk lidt over det, men nu har min mor ikke kun accepteret poker som en del af mit liv – hun har også taget spillet til sig - og er formentlig glad for det. Hvis jeg skal være helt ærlig er det mest pga. det arbejde, poker har givet mig med artikelskrivning og mediearbejde. Hun er i al fald meget ivrig efter at fortælle folk, at jeg er skribent og ikke pokerspiller, men der er noget andet, som har fået hende til at vende på en tallerken – jeg har spillet et slag poker med hende.

En aften satte vi os ned, og jeg meldte mig som deltager i en turnering på Full Tilt. Det viste sig at være det ideelle pokerrum, fordi hun straks blev tiltrukket af de små nuttede, tegnede hunde og æsler. De små tegninger af lodne væsner fik poker til at fremtræde mere som en hobby end noget, man kommer i helvede af. Vores bord gik i gang, og jeg havde notater om to af spillerne. Det ene var, at katten til venstre var en meget aggressiv og udholdende spiller, som jeg ikke skulle have noget klinket med uden en hånd, den anden var, at hockeyspilleren over for mig var en es-knuser. Jeg forklarede, hvordan jeg ville ændre min strategi og rækkefølgen af hænder, alt efter hvem af dem, der spillede med om puljen.

Jeg fortalte hende detaljeret om alt, hvad jeg foretog mig. Jeg fortalte hende, hvorfor jeg ikke ville spille KQ, men hvorfor jeg valgte at raise sent. Jeg viste hende også, hvorfor ét es ikke er en god hånd. Jeg aflæste spillerne meget præcist, og imponerede hende godt og grundigt. Jeg gjorde hende lidt bange, da jeg gik all-in, men det fungerede ikke desto mindre, og jeg spillede faktisk mit livs spil. Vi nåede til finalebordet, jeg blev nr. 7, og tjente en pæn sum. På intet tidspunkt i spillet foretog jeg mig noget, der var overdrevet spil, jeg havde altid en hånd eller en placering, kunne aflæse en spiller eller andet, der gav mig en fordel. Hun var ikke helt overbevist, men jeg havde fået hende til at ændre mening, formentlig imponeret hende en lille smule, og vi morede os kosteligt.

I stedet for at distancere dine kære fra poker, så få dem med ombord, eller giv dem i det mindste en forståelse for spillet. Vis dem, hvad du gør, og hvorfor du gør det.

Turneringer

Hvis du spiller begge dele, foreslår jeg, at du viser dem en turnering frem for et pengespil. Jeg synes faktisk, at pengespil kræver lidt mere viden, men det faktum, at du kan blive blanket af, og at der er tale om rigtige penge kan resultere i større grådighed og fortvivlelse. Når du går i gang med at spille i en turnering og betaler deltagergebyret, skal du gøre dig helt klart, at: MERE VIL JEG IKKE TABE. Du må ikke fylde op igen og smide flere penge efter det. Det gør det nemmere at bruge fornuften. Til sammenligning var der næppe nogen, der overhovedet havde blinket med et øje, hvis du havde betalt $50 for en skakturnering.

Du har måske også lyst til at spille en freeroll, blot for yderligere at understrege, hvor svært det er at gå fallit, hvis du spiller forsigtigt.

Administration af bankkontoen

En af min mors største bekymringer er, hvor meget jeg taber. Hvis jeg fortæller om en gevinst, siger hun blot "ja, ja, men hvad med alle de gange, du taber". Jeg forklarer, at der står penge på min bankkonto, som jeg ellers aldrig ville have haft, og når jeg taber stort er det ikke med de penge, jeg skal leve af eller betale regninger med. De stammer fra tidligere gevinster. Jeg forklarer også mit system med, at jeg aldrig spiller med mere end 5 % af beløbet på kontoen, og hvordan jeg uvilkårligt går et niveau ned, hvis jeg skulle tabe gentagne gange. Det betyder, at mine chancer for at gå fallit er meget lille.

Jeg viser også gerne folk nogle af mine optegnelser og regneark med resultater, hvilket dog keder dem gudsjammerligt, men de må indrømme, at jeg er meget omhyggelig med at administrere mine penge, og jeg smider ikke pengene ukritisk ved det første bord, jeg sidder ved.

Ked dem

Når du nu i gang kan du ligeså godt vise dem alt det, du gør for at forbedre dit spil, når du ikke sidder ved bordet. Jeg er medlem af undervisningssider på nettet, har et bjerg af pokerbøger, magasiner og dvd'er, jeg studerer mine hænders historik, og jeg har stabler af software, som fx poker tracker. Jeg bruger mange kræfter på mit spil, før jeg så meget som tager et kort i hånden, og når jeg har succes, gider jeg ikke høre, at jeg er heldig. Det råd bør du også følge.

Tænd for fjernsynet

Der er rigtigt meget poker i fjernsynet i dag, så hvis du vælger den rigtige udsendelse, kan du få folk med på vognen. Enhver WPT eller WSOP-udsendelse kan fange opmærksomheden, på grund af al den glamour, der følger med disse turneringer. Gus Hansen, Tony G og Daniel Negreanu er fantastisk underholdende, og gør poker nemmere at se på, ligesom alle udsendelser med Barry Greenstein er et must, på grund af hans store velgørenhedsarbejde. Hvis det er en kvinde, du gerne vil overbevise, så anskaf en dvd med nogle af de programmer, der viser kvinder, der indtager en magtposition over for mændene. High Stakes Poker sæson 1 har mange runder, hvor Jennifer Harman og Mimi Tram vinder over deres mandlige modspillere. Og der er også masser af turneringer med kun kvindelige spillere i tv, hvilket kan være med til at fange fantasien hos de kvinder, der ellers stiller sig tvivlende over for dig.

Den nye James Bond-film har formentlig også været en hjælp, og med flere pokerfilm på vej i år, skal vi måske ikke være så bekymrede.

Et af pokerspillernes problemer er, at de holder dem, der ikke sætter pris på poker, uden for. Der var ingen af os, der troede på poker, før vi begyndte at spille, så hvorfor skulle de være anderledes. Jeg siger ikke, at vores mål er at omvende dem til at spille poker, men blot lukke dem ind i vores verden.

I næste del af min artikelserie går jeg mere i detaljer med, hvordan man håndterer mennesker, der kæmper med at forlige sig med kortene i dit liv.

Dagens tip: $100,000 garanteret hver dag, og en deponeringsbonus på $1.000. Det er på tide, at du får downloaded Mansion Poker, er det ikke?

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories