Ny EU-dom er et slag mod statsdrevet online-spil

Ny EU-dom er et slag mod statsdrevet online-spil 0001

EU-domstolen, EU's juridiske arm, afsagde den 6. marts en kendelse, der støtter online-poker- og spillesites ret til at markedsføre deres produkter og serviceydelser i alle EU-medlemslande. Afsigelsen går mod nogle medlemslande (heriblandt Danmark),der har taget protektionistiske skridt mod visse former for online-spil, og den vil formentlig danne en vigtig præcedens, der favoriserer online-poker i igangværende retssager.

Den pågældende sag handlede om en strid mellem Italien og et selskab i Liverpool, Stanley Leisure Plc, der åbnede og drev en bookmaker-forretning i Italien. De tre forretningsdrivende, Massimiliano Placanica, Christian Palazzese og Angelo Sorrichio Placanica, blev anklaget for ikke at have en italiensk spillelicens, men de tre hævdede til deres forsvar, at deres gyldige engelske spillelicens gav dem ret til at markedsføre sig i Italien, baseret på "friheden til at yde services"-klausulen, der regulerer åben handel mellem medlemslandende i EU.

EU-beslutningen har bekræftet de forretningsdrivendes stilling med en vigtig sætning i afsigelsen, der blev overgivet af et dommerpanel på 12 medlemmer, som følger: "Den italienske undgældelse for indsamling af væddemål af mellemmænd, der handler på vegne af udenlandske selskaber, strider mod EU-reglerne,"

Afsigelsen har også haft indflydelse i EU-lande som Frankrig og Tyskland, som har angrebet online spillefirmaer på lignende måder. Et af disse firmaer, det østrigske Bwin, blev i en rapport citeret for at udtale, at beslutningen var en "milesten mod åbningen af det europæiske spille- marked."

Mens embedsmænd hos flere af Europas statsstyrede monopoler ikke var sene til at komme med udtalelser i et forsøg på at minimere rækkevidden af kendelsen, røg de fleste aktiekurser på aktier i de største engelske spillefirmaer i vejret efter nyheden. Italien af en af omkring ti EU-medlemslande, der for tiden er ved at blive efterforsket for overtrædelse af de gældende handelsbetingelser.

Dagens tip: Få $50 helt gratis når du downloader Party Poker gennem os - læs mere via linket

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories