WSOP 2018

WSOP fordobler antallet af chips

WSOP fordobler antallet af chips 0001

Denne nyhed omhandler en af de detaljer, som kom frem på den telefonkonference, som World Series of Poker afholdt for en uges tid siden: Nemlig at WSOP fordobler antallet af chips i alle 55 turneringer i det nuværende program.

Turneringschefen for WSOP, Jack Effel, udtalte på konferencen at antallet af chips vil blive fordoblet i alle turneringer. I dagene efter konferencen blev de nye strukturer da også tilføjet i indholdet på det officielle worldseriesofpoker.com site. Interesserede kan se de nye strukturer for alle turneringer ved først at klikke på "07 WSOP schedule", og derefter på en af turneringstitlerne, som er et link til en side med blind-strukturen og alle øvrige detaljer om turneringerne.

Effel forklarede, at fordoblingen af antallet af chips var nødvendig for at tilføje nogle ekstra spilleniveauer til de mellemliggende, tidlige og lave buy-in-turneringer. Disse turneringer har tidligere haft ry for ikke at indeholde ret meget rigtigt pokerspil. Derfor har WSOP tilsyneladende besluttet, at fordoblingen af antallet af chips over hele linjen var den bedste måde at skabe ensartethed på. Selv i visse turneringer, som Main Event, betyder flere chips ikke nødvendigvis mere spil.

Main Event ryger nu op på $20.000 i startindsats, og det giver genlyd i adskillige debatfora. Meget tidligt gættede man på, at årsagen til at fordoble antallet af chips, centrerede sig om behovet for at forhindre tyveri og genbrug af chips fra små turneringer i Main Event. WSOP introducerer mange forskellige chip-sæt i dette års WSOP. Tre af dem bliver anvendt i selve spillet, mens de øvrige tre er reserveret til forskellige satellitter. Desuden vil et af de tre 'live event'-mønstre kun blive anvendt i Main Event og ingen andre steder. Det må ikke være muligt for en snydepels at benytte chips i ME, der stammer fra tidligere turneringer.

Meningerne er delte om, hvor meget ændringerne i antallet af chips og blind-strukturer vil tilføre spillet, og hvor meget der er rent kosmetisk. Lavere buy-in-turneringer får klar en marginal fordel hvad angår øget spil, men undersøgelser af strukturerne i Main Event viser, at de ligger ret tæt på det gamle. En af de nye kræfter bag turneringerne, Joe Sebok, ser dem som "kosmetiske, om end gode kosmetiske ændringer."

"De ekstra niveauer er fine," siger Sebok, "men de repræsenterer ingen drastiske ændringer, hvad angår spillet. Alt i alt får de spillerne til at føle sig bedre tilpas, uanset hvor mange ændringer der er i spillet, og det er en god ting." Sebok fortsætter:" WSOP har virkelig mas med dette nye tiltag, da de skal konkurrere med rigtig mange forskellige turneringer inden for en meget begrænset periode. Det er simpelthen forbandet svært ved så store turneringer som WSOP."

Som helhed er Seboks tanker et ekko af den generelle mening hos spillerne om, at justeringerne er en god og nødvendig ting. Eller, som Sebok udtrykker det, "Jeg har kun ros til overs for WSOP-direktør Jeffrey Pollack og drengene for disse ændringer."

Dagens tip:: Kvalificer dig til WSOP gennem Party Poker og se vores freeroll-liste for datoer..

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories