Online gambling i USA, Tyskland og Sverige

Online gambling i USA, Tyskland og Sverige 0001

Flere lovgivningsmæssige begivenheder i de seneste uger uger fortsætter med at definere internet-baseret spil som kampplads mellem nationale interesser og markedsfriheden som er en bestanddel i internationale handelssystemer.

Som forventet lod USA World Trade Organizations tidsfrist passere uden at indgive en endelig appelsag i landet løbende handelskonflikt med Antigua og Barbuda over online-spil. Det åbner officielt døren for Antigua til at eskalere andre handels- og strafferetslige sanktioner, og Antigua synes at stå på spring for at skynde sig med at forfølge sagen. International Herald Tribune citerer Antiguas ambassadør John Ashe i dag fra WTO's hjemby Geneve, som følger: "Vi mener ikke kun, at medlemmerne bør fremskynde kravene til udligningsgodtgørende justeringer som en økonomisk egeninteresse, men vi mener også, at det er vigtigt, at processen bliver gjort så vanskelig som mulig for USA." Det er en åben invitation til alle medlemmer af WTO til at udøve økonomiske strafferetslige sanktioner og andre sanktioner over for USA.

I Tyskland har en kendelse fra en tysk domstol resulteret i en sag mellem den tyske stat Bayern og den østriske online-bookmaker bWin. Sidste år blev der vedtaget en lov i Bayern, der forsøgte at forhindre bWin og andre selskaber i at markedsføre deres serviceydelser i konkurrence med officielle statsstøttede butikker, men forbuddet trådte ikke i kraft efter en højesteretskendelse. Nu er hele sagen afvist, hvilket igen giver bWin frihed til at acceptere væddemål fra Bayern.

En statsstøttet spillevirksomhed kom også i overskrifterne i Sverige. Adskillige offentliggjorte rapporter indikerer, at Sverige, som allerede er citeret af EU for ikke at åbne sine markedet for udenlandske interesser, ikke vil nedlægge, Svenska Spel - det statslige monopol. Ifølge den britiske finansminister og kommende premierminister Gordon Brown, vil Sverige istedet officielt afslutte monopolet, men gennemføre strenge gebyrer og betingelser for gøre livet surt for konkurrenter til Svenska Spel. Om dette går igennem EU vil vise sig.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories