888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

EU vil ændre online-gambling regler over hele Europa, først Sverige og Frankrig

EU vil ændre online-gambling regler over hele Europa, først Sverige og Frankrig 0001

EU har offentliggjort en "begrundet beslutning" imod Frankrig og Sverige, for deres insisteren på at bibeholde statslige gamblingvirksomheder der dermed diskriminerer privatejede internetbaserede firmaer der er baseret i andre EU-lande. Det er Frankrigs restriktioner der har gjort at de har udelukket Unibetholdet fra årets Tour de France, og den udelukkelse strider imod EUs direktiver om frihandel. Hele striden ligner den der er mellem EU og USA i øjeblikket, hvor EU ønsker at USA skal kompensere for de restriktioner USA har lagt på spillemarkedet. En lignende kompensationssag fik Antigua og Barbuda for nyligt held med igennem WTO.

I en officiel pressemeddelelse fra EU skriver man, "EU har foretaget handlinger der skal stoppe de forhindringer der er for sportsgamblingens frie bevægelse i Frankrig, Grækenland og Sverige. EUkommisionen har formelt bedt Frankrig og Sverige om at ændre deres love [...]. Disse formelle anmodninger har form af 'begrundede beslutninger,' den anden del af proceduren der følger lovovertrædelser i følge artikel 226 af EU-traktaten. Hvis der ikke er noget tilfredsstillende svar indenfor to måneder, må EU videregive sagen til EU-domstolen."

EU understregede specielt det diskriminerende og hykleriske i naturen af disse landes statsstyrede virksomheder: "I kommisionens øjne, kan de eksisterende nationale virksomheder ikke betragtes som non-profit vrksomheder, da de er underlagt strikse årlige omsætningsmål og ofte må benytte sig af kommercielle fremstød for at markedsføre deres forskellige gamblingservicer."

EUs deklaration fortsatte med at kritisere Frankrig direkte for håndteringen af konflikten mellem Team Unibet og Tour de France: "I forhold til den franske situation, og i forhold til de nationale lovgivninger, har man i Frankrig udøvet restriktioner der har påvirket sponsorater i fodboldens verden, og for nylig har man lavet en karantæne mod et cykelhold." Unibet kom hurtigt med en pressemeddelelse efter EUs, hvor de takkede EU for hjælpen, og bakkede op om EUs beslutning.

Som vi danskere ved er Sverige og Frankrig ikke de eneste lande der er blevet kritiseret af EU, også Danmark er pt. i en konflikt med EU, hvor Dansk Tipstjenestes monopol er ved at blive brudt. Det sker i ti andre Eulande, der alle kæmper denne kamp med EU. Indtil videre har Italien og Østrig rettet sig ind efter EUs regulativer. Mens Danmark, Frankrig, Sverige og andre stadig kæmper kampen med EU.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories