WSOP Opdatering – Event #1 – Billirakis den yngste til at vinde nogensinde

WSOP Opdatering – Event #1 – Billirakis den yngste til at vinde nogensinde 0001

For første gang i årets World Series of Poker, så var der fire events gang samtidig. To turneringer; Event #4 $1500 Pot Limit Hold 'Em og Event #5 $2500 Omaha Hold 'Em/Seven Card Stud Hi/Lo, begyndte mens event #3, den store $1500 No Limit Hold 'Em turnering var i gang med andendagen, og langsomt bevægede sig frem mod finalebordet. Men mest opmærksomhed var der på den første officielle braceletevent ved WSOP 2007, Event #1; $5000 Mixed Game World Championship.

De nye omgivelser for World Series finaleborde er en enorm forbedring i forhold til de tidligere år. Der er bedre siddepladser, og der er lavet en bar til tilskuerne, så de ikke skal tilkalde det personale der tager sig af spillerne for at blive serviceret. Mens de nye omgivelser blev værdsat af tilskuerne, var de ni spillere der havde spillet sig frem til finalebordet ligeglade, og de kom til bordet i denne orden:

Seat 1 – Musiker og første gang han spiller WSOP John Younger – 94.000

Seat 2 – Online pokerlegende fra North Carolina Jon 'Pearljammer' Turner – 88.000

Seat 3 – WSOP 2002 bracelet vinder Fred Berger – 942.000

Seat 4 – Pokerveteran Roger McDow – 320.000

Seat 5 – Professionel pokerspiller Greg 'FBT' Mueller – 683.000

Seat 6 – WSOP 1998 bracelet vinder/2007 WPT Championship andenplads Kirk Morrison – 512.000

Seat 7 – 21 år og ti dage gamle (den yngste til nogensinde at sidde ved et finalebord) Steve Billirakis – 562.000

Seat 8 – WPT 2006 turneringsvinder Steve Paul-Ambrose – 771.000

Seat 9 – 25-årig pokerprofessionel Tony George – 546.000

Turneringens struktur (der blev spillet en halv time limit, og derefter en halv times no-limit) gjorde at actionen samlede sig om de halve timer hvor der blev spillet no-limit, da spillerne her kan maksimere værdien af deres hænder ved at bette stort. Da dagen startede med limit-spil, forventede mange sikkert at der ville gå lidt tid før der for alvor kom gang i løjerne, men det skulle vise sig at blive anderledes.

På den allerførste hånd viste John Younger, der havde få chips, den mentalitet han behøvede for at kunne spille med om sejren. Efter at Greg Mueller forhøjede, forhøjede Younger yderligere, og havde så 90.000 af sine 94.000 i potten. Fred Berger forhøjede yderligere, til 120.000, og Mueller smed hurtigt sine kort, inden Younger smed resten af sine chips i potten. Han virkede sejrsikker da han viste Es-Dame, off-suit; men selvtilliden forsvandt hurtigt da Berger vendte Es-Konge. Der kom intet der kunne hjælpe Younger på bordet, og han var finalebordets første offer, og sluttede på niendepladsen, hvilket gav ham $33.915.

Der var nogle intense øjeblikke, men der skulle alligevel gå over tredive hænder før den næste spiller måtte forlade bordet. Imens der blev spillet no-limit, med blinds på 10.000/20.000 (der bliver ikke spillet med antes i dette format), forhøjede Kirk Morrison til 55.000, hvorefter Jon Turner gik all-in med i alt 325.000. Berger, der var big blind, gik med, og efterlod så Morrison med en svær beslutning. Han besluttede sig for at smide sine kort, og dermed var det Turners Es-Konge, der skulle stå distancen mod Bergers par damer. Endnu engang var der ingen hjælp at hente på bordet, og Jon Turner måtte forlade bordet på ottendepladsen, og med en præmie på $46.663.

Dermed blev Berger chipleader. Der blev skiftet til limit igen (blinds på 20.000/40.000, med niveauer på 40.000/80.000), og nu var Morrison påny klar til at risikere sit liv i turneringen. Berger raisede, og blev re-raiset af Morrison der nu væddede 120.000, mens han sad med "the button". Steve Poul-Ambrose forøgede med yderligere 40.000 efter at Berger havde smidt sin hånd, derpå kaldte Morrison. Hvilket efterlod ham med 10.000 i chips. Det øgede Paul-Ambrose med, efter de to spillere havde set følgende flop {q-Hearts}{6-Diamonds}{2-Hearts}. Morrison kaldte hurtigt og viste et par ti, hvor en af dem var hjerter. Paul-Ambrose vendte et par damer. Der kom en tredje hjerter på turn, og Kirk ønskede sig brændende en hjerter mere på river. Men hans bønner blev ikke hørt, og han måtte forlade turneringen på syvendepladsen, $63.591 rigere.

På den 47. hånd (stadig med limit-spil), måtte Roger McDow lade livet. Efter at Mueller og Paul-Ambrose gik med, forhøjede Berger fra small blind til 80.000, mens McDow kaldte fra big blind, med 70.000 tilbage. Både Greg og Steven kaldte Fred Bergers raise, så fire spillere var med i et flop der viste {a-Diamonds}{k-Hearts}{8-Spades}. Berger forhøjede med 40.000, Mueller kaldte og Paul-Ambrose smed sine kort. Imens kunne McDow ærge sig over hvad der foregik i den hånd hvor han var all-in. En {q-Spades} på turnet fik Berger til at checke, hvorefter Mueller forhøjede med 80.000. Berger kaldte, og der var stadig tre spillere med i potten da riverkortet {q-Clubs} blev vendt. Berger og Mueller chekkede begge, og Berger viste et par fire. Mueller viste derimod et es, som gjorde at han vandt puljen (han havde es-ni off-suit på hånden). McDow smed sine kort, og endte aftenen på sjettepladsen, med en præmie på $84.788.

Der gik endnu tredive hænder (og en halv time med no-limit spil) før den næste spiller matte lade livet. Der blev igen spillet limit, der nu var 30.000/60.000 og maksimale bets på 60.000/120.000. Berger forhøjede til 120.000, og blev kaldt af big blind. Billirakis forhøjede til 180.000. Berger kaldte og de to kunne set et flop med {q-Clubs}{10-Hearts}{5-Hearts}, det resulterede i en 60.000 forhøjning fra Billirakis. Berger var godt tilfreds, og smed resten af sine chips på bordet (100.000), Billrakis kaldte og viste Es-Dame. Dermed var Bergers es-to ikke noget værd, og efter en uskyldig {6-Spades} på turn, blev det til en {10-Clubs} på river, og Fred Berger var elimineret og måtte tage til takke med femtepladsen og $108.105.

Mueller blev ved med at sætte tempoet, men måtte indkassere et hårdt slag da han kom op imod Steve Paul-Ambrose, der ikke havde mange chips tilbage. Efter at have tabt to hænder i træk til Billirakis, forhøjede Paul-Ambrose Muellers 120.000 bet, til 180.000. Mueller gjorde det til 240.000, og Paul-Ambrose gik med, hvilket betød han nu var all-in. Muellers es-dame var bagud mod Paul-Ambroses par knægte, og der skete ikke noget på bordet der kunne hjælpe 'FBT'. Dermed var Paul-Ambrose med igen.

Det var dog meget kortvarigt. Mens der stadig blev spillet limit (og kort før aftenpausen), gik Billirakis med fra small blind, og Paul Ambrose checkede med big blind. Floppet var {j-Diamonds}{10-Diamonds}{7-Diamonds}, og blev mødt med en forhøjelse fra Billirakis, han forhøjede til 120.000, hvilket Paul-Ambrose gik med på. Hjerter es på turnkortet gjorde at Billirakis forhøjede med yderligere 120.000, og en lidt større forhøjelse fra Paul-Ambrose, som Billirakis kaldte. Hans par es (med en ruder) førte betragteligt mod Paul-Ambroses knægt-otte (hvilket gav ham par knægt, og en chance for at ramme en straight). Dermed måtte Paul-Ambrose ramme en af tre niere (ruder ni ville give Billirakis sejren, fordi han så ville have en flush). Turnkortet var en nier, hvilket resulterede i et kæmpebrøl fra publikum, indtil det gik op for folk at det var ruder ni der var blevet vendt, og Billirakis dermed vandt hånden. Paul-Ambrose måtte søge trøst i at hans fjerdeplads gav ham $146.259.

Efter aftenpausen returnerede de tre spillere til følgende chipsbeholdning:

Seat 5 – Greg 'FBT' Mueller – 1.510.000

Seat 7 – Steve Billirakis – 2.270.000

Seat 9 – Tony George – 740.000

Der gik ikke lang tid før der igen skete ting og sager, denne gang under no-limit delen. Med blinds på 20.000/40.000 på hånd 93, forhøjede Mueller til 120.000, hvorefter Tony George gik all-in. Mueller kaldte hurtigt og vendte es-konge, imod Georges par fem. Mueller fik nogle flere outs på baggrund af følgende flop {j-Hearts}{10-Spades}{8-Clubs}. George overlevede turnkortet, en {6-Clubs}. Men da riverkortet var en {q-Diamonds} fik Mueller en såkaldt Broadway Straight. Mens Mueller gav high-fives til sine supportere der råbte "FBT! FBT! FBT!", måtte en demoraliseret George gå væk fra finalebordet med $218.329 på lommen.

Så var der kun to tilbage, og de var næsten lige:

Greg Mueller – 2.350.000

Steve Billirakis – 2.170.000

Billirakis stod til at blive den yngste vinder af en bracelet nogensinde (med sine 21 år og ti dage, var han lidt yngre en WSOP 2006 Player of the Year, Jeff Madsen). Han indrømmede at han ikke ønskede at møde Mueller heads-up i limit poker, fordi han ikke spiller det ret meget. Heldigt for ham var der stadig omkring tyve minutter tilbage af intervallet med no-limit.

Billirakis fik hurtigt overtaget, og blev igen chipleader. Men Mueller fik kæmpet sig tilbage efter de første 15 hænder med no-limit. 'FBT' var som Steve havde frygtet det, stærk i limit-delen, og da de skulle til at påbegynde en halv times no-limit, var stillingen således:

Greg 'FBT' Mueller – 3.405.000

Steve Billirakis – 1.115.000

De to kæmpede sig igennem den næste afdeling no-limit, hvor Billirakis fik kæmpet sig tilbage. Efter en total på 50 hænder under heads-up, gik de igen tilbage til at spille limit. Denne gang så det dog ud til at heldet var på Billirakis' side. Med blinds på 50.000/100.000 og limits på 100.000/200.000, spillede Billirakis offensivt og kortene samarbejdede med ham, da han to gange i træk ramte fuldt hus, og igen var chipleader. På hånd nummer 157 (den 63. mens de var heads-up), skulle det vise sig at de tog fik travlt med at overbyde hinanden, hvilket resulterede i at Mueller gik all-in. Billirakis havde en lille fordel med sin konge-to offsuit, imod Muellers , og der kom intet på bordet der kunne hjælpe Mueller, så man kunne kåre historiens yngste World Series vinder, Steve Billirakis.

SPILLER – PENGE

1. Steve Billirakis – $536.287

2. Greg 'FBT' Mueller – $328.554

3. Tony George – $218.329

4. Steve Paul-Ambrose – $146.259

5. Fred Berger – $108.105

6. Roger McDow – $84.788

7. Kirk Morrison – $63.591

8. Jon 'Pearljammer' Turner – $46.633

9. John Younger – $33.915

Da Billirakis fik overrakt årets første bracelet, lavede ESPNs Norman Chad et interview med vinderen. Chad spurgte Billirakis om hans selvtillid, for Billirakis havde sagt han ville vinde denne turnering. Til det svarede Billirakis meget kæphøjt: "Hvad vil i have jeg skal sige? At jeg regner med at blive nummer to?". Mens publikum grinede, kunne man notere sig at jagten på bracelets var gået ind, og den første vinder var Steve Billirakis, da han vandt $5,000 Mixed Game World Championship.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories