WSOP opdatering – Event #36 – Guth overvinder Stevanovski, og vinder titlen

WSOP opdatering – Event #36 – Guth overvinder Stevanovski, og vinder titlen 0001

Efter tre dages hårdt arbejde, vandt John "Sir Scoopalot" Guth sin første præmiepengeplacering i årets WSOP, sit første finalebord i WSOP, og sit første WSOP bracelet, i event #36, en $5.000 Omaha Hi/Lo Split turnering. Efter en meget langt andendag hvor profiler som Todd Brunson, Annie Duke og Mike Matusow blev elimineret, var det disse ni spillere der overlevede til finalen:

Sæde 1: Max Reynaud — 529.000

Sæde 2: Bart Hanson — 191.000

Sæde 3: John Guth — 387.000

Sæde 4: Randy Jensen — 283.000

Sæde 5: Greg Jamison — 223.000

Sæde 6: Michael Pollowitz — 189.000

Sæde 7: David Flores — 450.000

Sæde 8: Robert Stevanovski — 384.000

Sæde 9: Jim Grove — 163.000

Efter en andendag der varede 13 timer, var spillerne ikke indstillet på at forlade finalebordet tidligt, og der gik næsten en time før den første måtte sige farvel. Jim Grove startede dagen bagest, og kunne ikke få kæmpet sig tilbage inden David Flores eliminerede ham med den bedste hånd i spillet, et såkaldt "wheel", bordet var {8-Hearts}{a-Spades}{5-Diamonds}{4-Hearts}{10-Diamonds}. Grove missede flush draw på riverkortet, og Flores sendte ham ud med den lave straigt. Grove sluttede som nummer ni, med $23.688.

Det lave tempo fortsatte indtil Bart Hanson gik ud som nummer otte. Ud af finalens ni spillere var Bart Hanson den eneste, der tidligere havde siddet ved et WSOP finalebord, hvilket han gjorde ved event #3, en $1.500 No Limit Hold'em, tidligere i år. Hanson blev også nummer otte i den event, ligesom han gjorde det i denne, hvilket gav ham hans tredje pengepræmie i årets WSOP, denne gang på $32.900.

Michael Pollowitz drømme om et bracelet blev smadret få hænder senere, da han kæmpede mod Randy "Dreamcrusher" Jensen. Jensen fik både top og lavt par på floppet {a-Spades}{5-Clubs}{4-Hearts}, med en stærk lav redraw med hånden A-4-J-7, og Pollowitz kunne ikke gøre noget med {a-Clubs}-Q-Q-{10-Clubs}. Turnkortet gav Pollowitz {2-Clubs}, og muligheden for at ramme flush på riverkortet. Men {9-Diamonds} sluttede hans drømme, og sendte ham ud på syvendepladsen for $44.744.

Jensens egne drømme blev smadret, efter han havde været tæt på at vinde en række hænder. Først tabte han til John Guths floppede fuldt hus, da Guths par fire blev gjort gode af et bord med {6-Hearts}{6-Spades}{6-Clubs}{8-Spades}{a-Clubs}. På den næste hånd blev Jensen sendt længere ud i kulden, da Stevanovski floppede to par og vandt med et bord der viste {3-Spades}{5-Diamonds}{q-Clubs}{k-Clubs}{9-Clubs}. Få hænder senere gik Jensen all-in oppe imod to modstandere efter et flop med {q-Clubs}{7-Hearts}{10-Diamonds}. Guth og Greg Jameson checkede begge to, og da {q-Diamonds}{9-Spades} kombineret med en konge på riveren, gav Guth en straight med konge som højese var det ovre for Jensen, der tog sjettepladsen og $59.220.

Kort efter ramte Robert Stevanovski to par på riveren, de var bedre end Greg Jamesons to par. Jameson ramte et par på floppet {6-Clubs}{q-Hearts}{7-Diamonds} og han bettede. Stevanovski kaldte ham, og sendte Jameson ud da turn og river viste {7-Spades}{a-Spades}. Stevanovski havde A-Q og havde derfor esser og damer med en syver som kicker. Men Jameson viste A-6, hvilket gav ham esser og syvere, med en dame som kicker. Jameson vandt $75.012 for indsatsen.

Max Reynard begyndte tredjedagen som chipleader, men i takt med at blinds steg, forsvandt han også længere og længere ud af topstriden. Han blev slået ud som nummer fire, under en time efter spillerne havde sagt farvel til Jameson. I en pot mod Guth og Stevanovski, tabte Reynard det hele, og måtte tage til takke med fjerdepladsen og et plaster på $101.332.

Stevanovski var chipleader da de var tre tilbage, men ikke med nogen stor føring med Guth og Flores:

Robert Stevanovski — 1.250.000

John Guth — 845.000

David Flores — 700.000

Stevanovskis føring forsvandt efter kun få hænder, da Flores tog to pots fra ham, og Guth senere tvang ham til at ligge kortene på trods af en stor pot. På riverkortet var der et "wheel draw", altså mulighed for den laveste tænkelige hånd, og for første gang i hånden forhøjede Guth, hvilket fik Stevanovski til at folde sine esser. Guth påstod at have ramt et "wheel", men om det var sandt vides ikke.

Dette var begyndelsen til en halv times opvisning fra Guth, der også betød at David Flores' turnering var ovre. Efter at have tabt flere store pots til Guth, gik Flores all-in imod Stevanovski. Flores havde Q-Q-7-3, men var oppe imod A-A-K-K, og bordet gav hverken Flores mulighed for noget lavt, eller en Q. Og Flores var ude som nummer tre med $148.708.

Kort inde i heads-up havde Guth fire gange så mange chips som Stevanovski, men den erfarne Stevanovski sikrede sig føringen efter en times spil af heads-up. Det var Stevanovskis første finalebord ved WSOP, men ikke hans første Omaha Hi-Lo pengepræmie. I 2006 sluttede han som nummer 32 i en $3.000 Omaha Hi-Lo event, og har også fået pengepræmier ved to No Limit Hold'em events.

En stor fejl af Stevanovski gav balance i regnskabet, han havde ikke de kort han troede, og han annoncerede han sad med en straight da der blev vist {6-Spades}{8-Spades}{k-Diamonds}{9-Hearts}{j-Clubs}. Guth var irriteret og viste sit par ni, som han troede Stevanovski havde vundet over. Men det viste sig at Stevanovski havde 6-7 og ikke 5-7 som han troede. Heldigvis for Guth viste han sin hånd, i stedet for at kaste den væk. Det viser noget om den store respekt der er imellem spillerne at Stevanovski ikke blev anklaget for at forsøge at snyde. Det var tydeligvis en ærlig fejl, der kostede Stevanovski meget.

Ingen af spillerne kunne herefter sikre sig et overtag, og de spillede i over tre timer, før de stigende blindt begyndte at være afgørende. Klokken 23.00 påbegyndte Guth den afgørende stime, da han genvandt chiplead med {4-Spades}{6-Spades} der på river blev til en flush, hvilket vandt over Stevanovskis esser og knægte. Bordet viste {8-Hearts}{3-Spades}{8-Spades}{j-Clubs}{a-Spades}, og Guths lave flush gav ham potten.

Herefter vandt "Sir Scoopalot" endnu en hånd der gav 2.400.000 i chips, imod Stevanoskis 400.000.

Mindre end en halv time senere blev Guths drømme til virkelighed, da han floppede et par niere, og ramte et fuldt hus, hvilket gav ham den sidste pot. Guth viste godt sportsmanship, da han gav Stevanovski hånden før han udbrød: "Det er mit bracelet???, Det er mine penge!!!???, er dette mine chips????". Stevanovski vandt $218.456 for andenpladsen. Guth gav krammere og high-five til sine venner og fik overrakt bracelet. "Må jeg tage det på?" spurgte han, og glemte et kort øjeblik at det var hans, og at han kunne gøre med det hvad han ville. Efter tre dages spil, og tre timers heads-up havde han så sandelig fortjent det og de $363.216 førstepladsen gav.

Slutstilling og betaling:

1. John Guth — $363.216

2. Robert Stevanovski — $218.456

3. David Flores — $148.708

4. Max Reynard — $101.332

5. Greg Jameson — $75.012

6. Randy Jensen — $59.220

7. Michael Pollowitz — $44.744

8. Bart Hanson — $32.900

9. Jim Grove — $23.688

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories