WSOP overblik – 12. juni – Hellmuth skriver WSOP historie med sin 11. eventsejr

WSOP overblik – 12. juni – Hellmuth skriver WSOP historie med sin 11. eventsejr 0001

Phil Hellmuts stjerne lyste klart mandag aften, da han kom ud af Bluff Tent med sin 11. WSOP Bracelet. Hellmuth er dermed alene i spidsen for den konkurrence, som han før WSOP delte med Doyle Brunson og Johnny Chan. Det skete da Hellmuth vandt event #15, en $1.500 no limit hold'em turnering.

Da dagen startede var Hellmuth nummer to, efter Rick Fuller. Og ret hurtigt fik Hellmuth og Fuller gjort det af med flere af konkurrenterne, deriblandt den franske stjerne Fabrice Soulier. Hellmuth fik en solid føring over Fuller i løbet af finalens midterste del. Mens Andy Philacheck og Morgan Machina stadig var med i kampen, men langt bagefter Hellmuth. Philacheck blev nummer to, med Fuller på tredjepladsen. Udover det 11. bracelet fik Hellmuth $637.254 ud af det.

Doyle Brunson var tæt på Hellmuts triumf på flere måder. Han begyndte andendagen af event #18, en $5.00 World Championship Limit Hold'em turnering, i top ti, og kunne selv se bracelet nummer 11 i det fjerne. Brunson var stadig med i jagten da Hellmuth triumferede i den anden turnering. Der blev spillet stoppet midlertidigt så Brunson og Johnny Chan kunne være en del af cermonien omkring Hellmuth. Uheldigt for Brunson, så var han selv på vej ud af den turnering han spillede. Han blev slået ud kort inden han nåede pengepræmierne. William Thorsson startede dagen i føresædet, og var der også da dagen var omme. Dermed var han klar til en finale hvor også Thor Hansen var at finde. En finale der er beskrevet i en anden artikel her på PokerNews.

Men det var ikke kun Hellmuth der gjorde sig fortjent til en bracelet denne dag. James Richburg, der også vandt bracelet i 2006, vandt event #16, en $2.500 H.O.R.S.E. Da finalen startede var Richburg lidt efter Ali Eslami, og måtte også kæmpe mod Walter Browne der førte halvvejs gennem finalen. Chris Bjorin endte som nummer tre, og Tom Schneider var tæt på at vinde sit andet bracelet i år, men måtte tage til takke med fjerdepladsen. Richburg fik også $239.503 for sejren.

Det sker sjældent at vindere forsvarer deres titel i turneringer der tiltrækker mange deltagere. Men Mary Jones gjorde et hæderligt forsøg i event #17 som var kvindernes Ladies No Limit Hold'Em. Hun sluttede dog som nummer 16. Før finalen var det Frauke Ritter von Sporschill der havde føringen. Frauke Ritter von Sporschill førte dermed an på et finalebord der også inkluderede Vanessa Selbst og Team PokerStarsspilleren Katja Thater. Selve finalen er beskrevet nærmere i en anden artikel her på PokerNews.

I mandags begyndte den populære $2.500 No Limit Hold'Em event #19 med over 1.000 spillere. Og de kæmpede sig frem til de sidste 99 spillere inden førstedagen var ovre. Lars Bonding førte begivenhederne med 155.600 i chips efter førstedagen. Top ti indeholdte mange prominente navne som f.eks. Devin Porter, Greg "FBT" Mueller, Bertrand Grospellier, Alex Outhred og Mike Matusow.

I mandags startede event #20 også, det er en $2.000 Seven Card Stud Hi/Lo (eight or better) turnering. Og selvom turneringens navn er langt, så overgåes det at alle de stjerner der stillede til start. Steve Weiss sluttede dagen i front med 33.700 i chips. Også Greg Raymer var med i toppen længe i denne turnering, hvor den spændende finale er beskrevet i en anden artikel her på PokerNews.

En anden populær turnering er event #21, også kaldet $1.500 No Limit Hold'em Shootout, her spiller man sit'n'go turneringer ved hvert bord, og vinderen ved hvert bord fortsætter så i turneringen. På grund af stor efterspørgsel udvidede man deltagerantallet fra 800 til 900. Af dem der kvalificerede sig til anden fase, og dermed allerede var i pengepræmierne, var Barry Greenstein, Joe Sebok, Daniel Negreanu, Erik Seidel og Rob Hollink.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories