WSOP baggrund – Er WSOP blevet mere populær siden sidste år?

WSOP baggrund – Er WSOP blevet mere populær siden sidste år? 0001

Efter at UIGEA blev oprettet har mange folk i pokerverdenen været bekymrede for at spillets popularitet var i fare, og mere specifikt at WSOP måtte se frem til at blive devalueret. Sidste år var mange spillere kvalificeret via satelitter på nettet; men da mange pokersider nu afviser amerikanske kunder siger logikken at dette antal kvalificerede vil være væsentligt lavere i år.

Da sidste års WSOP startede var der også bekymringer om at spillets popularitet var ved at dø ud. Men disse forudsigelser viste sig hurtigt at blive skudt i sænk, da der i næsten alle events var flere deltagere end året før.

Efter de første 21 events i år, er det svært at sammenligne med sidste år, fordi skemaet er markant anderledes, og der er nye events med i WSOP. Men man kan kigge på forskellige trends, og på baggrund af det danne sig sine meninger om pokers popularitet, og i særdeleshed WSOPs popularitet. Man skal selvfølgelig holde sig for øje at når man øger antallet af events, vil der naturligt være mindre søgning på hver enkelt event, og vice versa. Og den generelle tendens er klar:

For no-limit hold'em events er det gennemsnitlige buy-in højrere end sidste år, og der er også gennemsnitligt flere spillere. 1.620 spillere per event i år, imod 1.458 sidste år, en vækst på 11%. No-limit hold'em ser altså ud til at være blevet mere populær i forhold til sidste år. Det er også værd at notere at kvindernes event havde 13% flere deltagere i år.

Events med mixed opbygning er også blevet mere populære. Der er flere events og antallet af spillere er steget drastisk i forhold til sidste år, hvilket til dels også hænger sammen med lavere buy-in i disse events.

Populariteten af fixed-limit og pot-limit hold'em er sværere at bedømme. For selvom det gennemsnitlige antal spillere er faldet i forhold til sidste år, så er der også blevet højere buy-ins. Men det ser umiddelbart ud til at det er nogenlunde status quo for disse events, i forhold til sidste år.

Stud events er også svære at vurdere. Der er blevet færre deltagere, men ligesom med fixed- og pot-limit hold'em er det gennemsnitlige buy-in blevet større. Der er altså også tale om events hvor populariteten er nogenlunde den samme som for et år siden.

Det ser dog ud til at Omaha events er blevet mindre populære. Buy-in er blevet lavere sammenlignet med sidste år, men det gennemsnitlige deltagerantal er lidt mindre.

Alt i alt er der klare tegn på at no-limit hold'em ikke bliver mindre. Populariteten vokser stadig med rekordfart. Efter 21 events er der lidt færre deltagere, men det kan forklares ved at der spilles færre hold'em events, og der er et større udbud af forskellige events. Det ser ud til at poker bliver mere populært, og poker er i hvert fald ikke så såret som mange havde frygtet. Pokersamfundet på internettet har fundet en måde at bekæmpe UIGEAs restriktioner, og poker fortsætter med at vokse.

Statistikker:

No-Limit Hold'em:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $2.100

Gennemsnitligt antal af spillere: 1.458

Antal events: 10

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $1.642

Gennemsnitligt antal spillere: 1.620

Antal events: 7

Pot-Limit Hold'em:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $1.750

Gennemsnitligt antal spillere: 846

Antal events: 2

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $3.250

Gennemsnitligt antal spillere: 590

Antal events: 2

Fixed-Limit Hold'em:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $2.000

Gennemsnitligt antal spillere: 728

Antal events: 3

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $3.250

Gennemsnitligt antal spillere: 584

Antal events: 2

Omaha:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $5.667

Gennemsnitligt antal spillere: 384

Antal events: 3

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $3.250

Gennemsnitligt antal spillere: 368

Antal events: 2

Stud:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $1.500

Gennemsnitligt antal spillere: 478

Antal events: 1

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $2.833

Gennemsnitligt antal spillere: 305

Antal events: 3

Mixed Games:

2006

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $50.000

Gennemsnitligt antal spillere: 143

Antal events: 1

2007

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $3.333

Gennemsnitligt antal spillere: 387

Antal events: 3

Ladies Event:

2006

Number of Players: 1.128

2007

Number of Players: 1.286

Statistikken efter 21 events:

2006:

Total Entrants: 20.227

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $4.950

2007

Total Entrants: 17.883

Gennemsnitligt Buy-in beløb: $2.525

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories