WSOP baggrund – har World Series of Poker nogen reel værdi?

WSOP baggrund – har World Series of Poker nogen reel værdi? 0001

Vi har hørt det massevis af gange tidligere, og nogle bliver ved konsekvent at argumentere for det. Er World Series of Poker bare en omgang opreklameret fis? Der er selvfølgelig nogle få store navne der har vundet en masse og cementeret at de er vindende WSOP spillere. På den anden side har vi i fem Main Events i træk været vidne til at ukendte amatører har udspillet etablerede professionelle og vundet titlen som Main Event mester. Det har gjort at selv de stærkeste tilhængere af poker er begyndt at spørge sig selv, hvor stor en faktor held er i disse turneringer.

Det største problem ved at give held skylden for at man vinder WSOP Main Event, er at der er et par håndfulde spillere der tilsyneladende er med i toppen hver gang den spilles. Hvis WSOP kun handlede om held, skulle det jo være umuligt at forudsige hvem der ville ende i pengene inden turneringen begyndte, men kigger man tilbage på de sidste fem års Main Event, siden Robert Varkonyi begyndte trenden med at amatører vandt titlen, har der været syv store navne der har været i top 100 hvert år.

Allen Cunningham, Phil Ivey, John Juanda, Erick Lindgren, Scotty Nguyen, Men 'The Master' Nguyen og David 'The Dragon' Pham har allesammen været i top 100 ved de sidste fem Main Event. Alle disse navne, pånær Men "The Master" Nguyen, er de allesammen i top 100 på årets pengeliste. Ud over dette har Phil Hellmuth, Marcel Luske og Mike "The Mouth" Matusow været i pengene fire af de fem sidste års Main Event. Hvis WSOP kun handlede om held, ville det have været umuligt for disse spillere at være med i topstriden år efter år. En plausibel forklaring er at kvaliteten blandt disse spillere er så stor, og med stabilt spil, vil de over tid besejre spillere der spiller på held. På den måde vil de altid "slå spillet".

Der er andre statistikker der modsiger ideen om at WSOP er baseret på held. Man kan bare kigge på Hellmuths 11 titler ved WSOP, og dermed konstatere at de bedste spillere vil sejre over længere tid. Udover det kan man se at Matusow og Hellmuth har været med i en finale de sidste syv år, mens T.J. Cloutier ikke har misset en finale i femten år. Disse spillere er slet og ret så gode, at der skal utroligt meget uheld til, før at de bliver holdt fra fadet. Så konsekvent vil de opleve mere succes end fiasko, fordi de i deres tilgang til spillet minimaliserer heldets betydning.

Man skal i denne snak heller ikke glemme Joe Hachem, der kun begyndte med WSOP for to år siden. I 2005 vandt han WSOP, og toppede pengelisten. Mere overraskende var det at han året efter vendte tilbage i toppen af pengelisten, hvor han sluttede året som nummer otte. Han har ikke spillet så mange WSOP'er at man kan vurdere hans stabilitet, men fortsætter hans gode spil, så kan han snart føje sig til listen af meget store navne.

Der er en ting der er sikkert, i

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories