WSOP baggrund – Hall of Fame – rødderne har vokset sig store

WSOP baggrund – Hall of Fame – rødderne har vokset sig store 0001

I år blev der tilføjet endnu to spillere til WSOPs Hall of Fame, den ene var Barbara Enright, og den anden Phil Hellmuth. Man kan sige meget om deres unikke bedrifter, den første kvinde i Hall of Fame, og den første til at vinde 11. bracelets ved WSOP. Men i det store perspektiv bør man se på deres indlemmelse som noget kollektivt, ikke noget individuelt. De er begge et produkt at det omfattende turneringssystem der er kommet til at præge vores sport.

I de sidste år har vi, eller de fleste af os, anerkendt rødderne og pionererne indenfor poker. Pokerens Hall of Fame indeholder så historiske personer som Edmond Hoyle og 'Wild Bill' Hickok. Den er fyldt med kulørte og talentfulde gamblere, og visionære mennesker der har hjulpet poker på vej. Dermed ikke sagt at de historiske personer fylder for meget i Hall of Fame, der er jo også blevet indlemmet folk som Doyle Brunson, Johnny Chan, Chip Rees, Stu Ungar og T.J. Cloutier. Men tilsammen, så er Enright og Hellmuth symbolet på hvor poker er nået til i dag.

I 1988 kom den dengang 23-årige Phil Hellmuth til et WSOP finalebord i Main Event. Året derefter vandt han som den yngste nogensinde WSOP Main Event, og dermed den første af sine elleve bracelets. Phil Hellmuth startede sin utrolige karriere som en ung og uerfaren spiller. Barrieren for at komme med i de fleste sportsgrene på eliteplan er høj. De fleste sportsgrene har formaliseret rangeringssystemer og/eller strenge adgangskrav hvis man vil spille med blandt de bedste. Nogle spoertsgrene har seedingsystemer, så de bedste altid er med. Men pokers ikke-eksklusive format gav Hellmuth mulighed for at blomstre tideligt. Han lagde sine penge, han spillede mod de bedste, og han vandt.

Poker var, og er stadig, en mandsdomineret sport. Man skulle tro at der har været store kønsbarriere i pokerverdenen. Men det har der aldrig været. Kvinder bliver derimod opfordret til at deltage, og på grund af deres historisk lavere indtjening, har WSOP indført en event kun for kvinder med et lavt buy-in, den har eksisteret siden 1977. Den første turnering Barbara Enright vandt, var WSOPs kvindeturnering i 1986. Hun vandt den igen i 1994. I 1995 var Barbara med ved finalebordet ved Main Event, og er stadig den eneste kvinde der har præsteret det. I 1996 vandt hun sit tredje WSOP bracelet i en pot limit Hold'em event.

Barbara Enright og Phil Hellmuth har ikke skabt poker. Men de spiller i en verden der er skabt på baggrund af pokerlegenders præstationer og visioner. Med indlemmelsen af Enright og Hellmuth i Hall of Fame har man sendt et kalrt budskab, ikke om hvem vi var – men om hvem vi er.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories