WSOP opdatering – Event #39 – Prestigetitel til Freddy Deeb

WSOP opdatering – Event #39 – Prestigetitel til Freddy Deeb 0001

Der var store ting på spil da der i torsdags blev spillet finale i event #39, en $50.000 H.O.R.S.E. turnering, udover næsten $2,3 millioner til vinderen var der et speciallavet bracelet med 91 sorte diamanter. Finalen var på turneringens femtedag, og den kom til at tage 17 timer at gøre færdig, til sidst var det Freddy Deeb der eliminerede Bruno Fitoussi i heads-up. Dermed sikrede Deeb sig sit andet WSOP bracelet og $2.276.832, ovenpå den måske stærkest besatte pokerturnering nogensinde.

Ved finalebordet var der flere garvede professionelle der stadig havde deres første WSOPsejr til gode, og et par nye spillere der jagtede deres højeste præmie nogensinde, tre erfarne veteraner med mange WSOP titler i forvejen, og en ukendt børsmægler fra New York, der skulle bevise at hans forrygende spil kunne fortsætte i finalen. Her følger feltet og deres chips ved finalens start:

Sæde 1: Kenny Tran — 2.445.000

Sæde 2: David Singer — 1.330.000

Sæde 3: Bruno Fitoussi — 895.000

Sæde 4: John Hanson — 1.995.000

Sæde 5: Freddy Deeb — 3.500.000

Sæde 6: Thor Hansen — 40.000

Sæde 7: Amnon Filippi — 4.015.000

Sæde 8: Barry Greenstein — 750.000

Thor Hansen var blevet ramt hårdt sidst på fjerdedagen, da hans fulde hus blev slået af Deebs fire seksere, på den samme hånd der afgjorde at Gabe Kaplan blev slået ud som nummer ni. I finalens første hånd gik Thor Hansen all-in, mens der blev spillet Stud Hi/Lo, og han endte med at være med i en stor pot sammen med Amnon Filippi, Bruno Fitoussi og John Hanson. Hanson tog sig af sidepotten da Filippi foldede. Hansons to par, damer og knægte, var gode nok til at slå Thor Hansens to par, femmere og syvere. Thor Hansen blev slået ud som nummer otte, med $188.256 mere på lommen.

Efter den dramatiske start, med Hansens exit, var der lagt op til en spændende finale, hvor alle resterende spillere havde chips at arbejde med. Barry Greenstein var den næste der blev slået ud, under en omgang Omaha Hi/Lo, da low ikke kom i spil efter et bord der viste {q-Hearts}{9-Hearts}{9-Spades}{9-Diamonds}{4-Clubs}. Amnon Filippi havde {a-Spades}{q-Diamonds}{j-Spades}{6-Hearts}, der gav ham tre niere med A-Q som kickere, og det var bedre end Greensteins {a-Hearts}{10-Clubs}{5-Hearts}{4-Spades}, hvilket gav ham tre niere med A-10 som kickere. Greenstein fik $259.296 for syvendepladsen.

David Singer skulle blive den næste der fulgte Greenstein, det skete under 80.000/160.000 Razz. Singer, den eneste resterende spiller der også var i finalen ved denne event i 2006, gik all-in mod Bruno Fitoussi. Singer håbede at få en 8-low, men på fifth og sixht street blev den lavet om til en 10-low. Hvilket ikke var godt nok til at slå Fitoussis 8-7 low. Singer endte som nummer seks, og fik $337.440 ud af det. Singer er som nævnt den eneste der har nået finalen begge gange denne H.O.R.S.E. er blevet spillet ved WSOP, tilfældigvis er det endt med en sjetteplads i begge tilfælde.

De fem sidste spillere ville kæmpe frem og tilbage i en del timer før det næste exit, det var Kenny Tran der blev slået ud på femtepladsen ($440.000) kort efter aftenpausen. I den sidste hånd inden aftenpausen tabte Kenny Tran stort, og han var automatisk all-in på den første hånd efter pausen, fordi der var en ante på 30.000. Amnon Filippi slog Tran ud da han fik 7-6 low på fifth, uden Tran havde mulighed for at ramme noget der var bedre.

Filippi startede finalen som chipleader, men de voksende blinds og den hårde konkurrence blev hans død. New Yorkeren sluttede som nummer fire. I Stud Hi/Lo havde Filippi en del outs på seventh street, hvor han var oppe mod Bruno Fitoussi, men han ramte ikke en dronning, en sekser eller en spar så han kunne slå Fitoussis 9-high flush. Filippe havde {a-Spades}{10-Spades}{q-Spades}{6-Spades}{q-Hearts}{6-Diamonds}, og {10-Clubs} på seventh street afgjorde sagen. Filippi sluttede som fire, hvilket gjorde at hans lønseddel lød på $586.080.

Kort efter Filippis eliminering bragte Bruno Fitoussi sig i front, hvilket han var mens han kæmpede med Hanson og Deeb i næsten fire timer før Hanson blev slået ud som nummer tre ($852.480). Den ukendte Hanson havde kun en pengepræmie tidligere i WSOPsammenhæng, en placering der kom i dette års $5.000 Heads-up event, men før det var børsmægleren fra New York totalt ukendt i pokerverdenen. Hanson blev slået ud under 250.000/500.000 Razz, da Deeb ramte 6-5 low. Men stor cadeu til Hanson der sad med i et ekstremt hårdt felt af pokerspillere, og undervejs var chipleader flere gange.

De to sidste spillede heads-up i en times tid, før Deeb havde taget sejren. Det var Fitoussis anden lange finale i WSOP; han sluttede som nummer to i Razz eventen i 2005, også efter at han havde spillet til langt ud på natten. Da de begyndte heads-up var chipsene fordelt som følger:

Freddy Deeb — 10.800.000

Bruno Fitoussi — 4.070.000

Deeb øgede langsomt sit forspring under Stud Hi, og da de ændrede til Stud Hi/Lo gjorde han det helt færdigt. På turneringens sidste hånd fik Deeb en 8-low på seventh hvilket kombineret med et par fem gav ham både hi og lo potten. Fitoussi gik ud på andenpladsen med $1.278.720, mens Deeb sikrede sig det specieltlavede bracelet og $2.276.832, og den uofficielle titel som verdens bedste pokerspiller.

Slutstilling og præmiepenge:

Freddy Deeb $2.276.832

Bruno Fitoussi $1.278.720

John Hanson $852.480

Amnon Filippi $586.080

Kenny Tran $444.000

David Singer $337.440

Barry Greenstein $259.296

Thor Hansen $188.256

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories