WSOP baggrund – er poker blevet stuerent?

WSOP baggrund – er poker blevet stuerent? 0001

Der var ingen fjollede hatte. Ingen hoppede op fra stolen, råbende og skrigende. Og det eneste sjove kostume var Jeff Madsens, der havde det på som følge af et tabt væddemål. Var det virkelig førstedagen ved WSOP Main Event?

I de sidste par år har førstedagen af Main Event fået ry som værende lidt af et cirkus, men det var der ikke meget af på dag 1a. Fra starten af faldt spillerne ind i en mere seriøs pokerrytme. Der var ingen hysteri, og kamikazespillere der brændte ud efter et par timer. Selv medierne var mere stille. De sidste par år har de overfaldet den første spiller der blev slået ud. I år fik den spiller lov at forlade salen med lidt ære i behold, og fred til selv at tænke skuffelsen igennem.

Nogle mente at det skyldes at der er færre spillere med der har kvalificeret sig online. Rationalet var at med færre spillere der er med via en freeroll, eller meget lave buy-ins, er der en større procentdel der rent faktisk har betalt $10.000 for at være med. En anden teori gik på at det var den mere plads der var omkring det hele, der medførte en mere afslappet opførsel. I de sidste år har der været stoppet med 10- eller 11-mands borde, fra væg til væg. Men da man i år har introduceret en fjerde "førstedage" er der nu ikke stopfyldt, og man spiller mere ved borde med ni spillere.

Det var nu ikke fordi det var et kedeligt rum at befinde sig i, langt fra. Komikere som Ray Romano og Brad Garrett, der sad ikke så langt fra hinanden, underholdt deres del af rummet. Og de var ikke de eneste berømtheder, også Tobey Maguire var med ved WSOP endnu engang. Men selvom der var celebs, så føltes det mere som en omgang poker, end en omgang showbiz.

Det er jo svært at konkludere noget generelt på baggrund af en enkelt dag. Måske er det bare varmen der gør det, eller måske er poker som helhed ved at modnes. Når flere af "førstedagene" er overstået kan vi måske skabe et klare billede af hvor civilt poker er blevet.

Du kan følge Main Event live her på PokerNews, ved at gå ind på vores live opdatering.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories