WSOP opdatering – Dag Martin Mikkelsen topper dag 1b ved Main Event

WSOP opdatering – Dag Martin Mikkelsen topper dag 1b ved Main Event 0001

Dag 1b af World Series of Pokers Main Event, startede med 1.545 spillere, et par tv-stjerner, fem tidligere Main Event vindere, to topspilleres mødre, og en blind mand. 14 timer senere var der under 500 tilbage, mens personalet gjorde rummet klar til den tredje spilledag. Pt. regner man med omkring 6.000 deltagere alt i alt, hvilket er en del færre end sidste år.

Der var flere af de stærke spillere der overlevede dag 1b, deriblandt de fem tidligere Main Event vindere der startede dagen, Joe Hachem, Scotty Nguyen, Tom McEvoy, Berry Johnston og Dan Harrington overlevede alle. Med Nguyen og Johnston lige udenfor top ti, ikke langt efter dagens førende Dag Martin Mikkelsen. Andre spillere der klarede sig igennem den lange dag var Matt Matros, David 'The Dragon' Pham, John Duthie, Cliff 'JohnnyBax' Josephy, Evelyn Ng og Tony G.

Richard Lee og Doug Kim klarede sig igennem dag 1b, og vil forsøge at gentage Dan Harringtons bedrift med at spille sig i to finaler i træk. Lee og Kim sluttede 6. og 7. ved sidste års Main Event. Harrington var ved finalebordet i 2003 og 2004, en bedrift der er helt utrolig i forhold til antallet af spillere i de år. Robert Mizrachi, der netop har vundet sit første bracelet i event #50, overlevede dag 1b med en god portion chips, mens hans bror Michael 'The Grinder' Mizrachi fulgte med fra sidelinjen.

Der var mødre i huset, da Jamie Golds mor Jane og David Williams' mor Shirley begge spillede. Shirley Williams er kommet i pengene ved WSOP en gang tidligere, i sidste års senior event, men det er første Main Event for Jane Gold. Begge kvinder klarede sig videre til dag 2, og Shirley gjorde det mens hendes søn kiggede på fra tilskuerpladserne, da han blev elimineret før aftenpausen.

Andre spillere der blev elimineret på dag 1b var den ottedobbelte WSOP braclet vinder Erik Seidel, Isabelle Mercier, Kathy Liebert, Jennifer Harman, Justin Bonomo, Jeffrey Lisandro, Howard Lederer, Annie Duke, Paul 'Beanie" Nobles og Kevin "BeL0WaB0Ve" Saul.

David singer blev elimineret efter en meget kontroversiel situation, der omhandlede brugen af mobiltelefoner ved bordene. Singer gik all-in, og inden modstanderen gjorde noget ringede hans telefon. Han tog den frem, kiggede på den, slukkede den og kom tilbage til puljen. Singer kaldte på officials og sagde til dealeren at modstanderens hånd skulle erklæres død, da spillerne ikke er tilladt at være igang med telefonen under en hånd, og Singer sagde "alle de gange jeg har været her, har jeg fået at vide at hvis du rører din telefon under en hånd, så er hånden død." Turneringsdirektøren dømte imod Singer, modstanderen kaldte, og Singer var slået ud.

Den officielle regel for mobiltelefoner er: "82. Mobiltelfonregler: En spiller der ønsker at brugeen mobiltelefon må træde væk fra bordet. Enhver spiller der snakker i telefon eller skriver en besked når dealeren giver det første kort, har en død hånd, ingen mobiltelefoner må være på bordet." Efter at have set på overvågningsbåndene, blev det bestemt at spilleren blot satte sin mobil på lydløs, og kunne umuligt have modtaget en sms uden at have trykket på flere knapper, og kunne derfor ikke have været i kontakt med andre. Trods Singers fortsatte klager, stod turneringsledelsen ved deres beslutning, og Singer var ude.

En WSOP rookie stod ud fra mængden på dag 1b. Først var Jason Holbrook blevet afvist af Harrah's personale, men efter et møde fandt de et kompromis der gjorde at Holbrook kunne være med. Holbrook, der er blind, spiller Main Event med en assistent der fortæller ham hvilke kort han får, og hvad der ellers foregår. Holbrook er den første blinde der spiller med ved World Series of Poker, og han blev elimineret. Men han har i den grad skabt historie med sin tilstedeværelse.

Dagens hånd kom efter aftensmaden, da fire spillere alle gik all-in ved bord 61. Da hånden blev afsløret havde en spiller {a-Diamonds}{a-Clubs}, en anden havde {a-Hearts}{a-Spades}, den tredje {k-Clubs}{k-Spades} og den fjerde spiller var i store problemer med {10-Hearts}{10-Spades}. Der blev floppet {5-Diamonds}{7-Clubs}{6-Hearts}{4-Spades}{3-Hearts}, og dermed blev den vanvittige pulje delt med en straight. Vi troede at den slags kun skete på Internettet.

I en anden bemærkelsesværdig hånd var Gene Strickland årsagen til at en anden spiller fik et bad beat, da han på følgende bord slog fire ens {8-Spades}{j-Hearts}{7-Hearts}{3-Clubs}. Strickland kaldte modstanderens all-in, og da modstanderen viste to ottere der gav ham fire ens troede folk den var hjemme. Men Strickland vendte {9-Hearts}{10-Hearts}, og havde dermed en straight flush.

Joe Sebok og Patrik Antonius er også videre, men begge ligger under gennemsnittet. Sebok har 10.000, og Antonius har 29.500.

Top ti i chip counts efter dag 1b er:

Dag Martin Mikkelsen 236.000

Jeff Banghart 186.200

Albert Strickland 180.700

George Dunst 168.900

Lewis Pilkington 166.000

John Sacha 163.400

Sven Anders Johnsson 161.100

Jason Welch 160.500

Frank Bluemlein 152.400

John Duthie 151.300

Andre bemærkelsesværdige navne i feltet er Rep Porter, David Pham, Nguyen, Johnston, Josephy, John Strzemp, Jan Sorenson, Sabyl Cohen, Alex Kravchenko og Donnacha O'Dea.

Husk at følge PokerNews' live opdatering fra Main Event.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories