Sextons hjørne – 5 – Puggy Pearson, anden del

Sextons hjørne – 5 – Puggy Pearson, anden del 0001

Den sidste gang jeg så Puggy Pearson, var han langsomt på vej fra parkeringspladsen på Venetian, for at tjekke det nyeste pokerrum i Las Vegas. Dette var ca. 3 uger før han gik bort. Han havde det ikke så godt, og gåturen til pokerrummet var ikke let for ham. Han stillede mig det samme spørgsmål han altid stillede mig når vi rendte ind i hinanden: "skrev Mike virkelig den sang om mig?" Jeg sagde "ja Puggy, jeg har stadigvæk de originale tekster han komponerede til dig." Puggy rystede altid sit hoved ude af stand til at fatte det, imens han sagde "den sang var mit liv....... Mike er utrolig!" Det føles som i går Mike og jeg mødte Puggy på Marie Calenders til frokost på E. Sahara, selvom det var i 1998, og altså næsten ti år siden.

Efter frokost sagde Mike til Puggy, "du har været sådan en god ven for mig igennem årene – jeg ville gøre noget specielt for dig, så kom med ud til bilen, jeg har noget til dig." Vi forlod stedet og gik ud i bilen, og Mike satte et bånd på, som Puggy skulle høre. Dette var en speciel sang om Puggy og hans liv, som Mike rent faktisk selv havde skrevet teksten til. Sangen var blevet professionelt indspillet af et band i Ohio, som min søn Kent var manager for på det tidspunkt. Imens Puggy lyttede til sangen, havde han det største smil på sit ansigt. Det er en sand glæde at tænke tilbage på dette øjeblik, da jeg fik et godt billede af hans glade smil. Han elskede denne sang, og bad mig straks om at lave 200 kopier til ham, så han kunne give dem til sine venner.

Sangen bliver sunget til melodien af en tema sang til en anden legende fra Tenessee – Davey Crokett. Omkvædet (og sangens titel) bliver sunget imellem hvert vers. Teksten er som følger:

Puggy, Puggy Pearson,
King Of The Gambling World

Born in a shack in the hills of Tennessee, he was one out of nine in a big family. Dropped out of school while in the fifth grade, and joined the Navy to see how the world was made.
He learned real fast this was his cup of tea, all those suckers in the US Navy. He loan sharked, booked craps, and shot lots of pool, and the way he played poker, well this was no fool.
He left the Navy as a very rich man, and he wanted to gamble with the best in the land. So he packed his bags and headed out West, to prove to the world that he was the best.
He always played in the highest games in town, got broke many times, but you couldn't keep him down. From gin rummy, backgammon, to all the games you know, he's just a big shark in a world of minnows.
He became world champ of the poker world, and to all the scufflers, he has a heart of gold. He loans out his money and stakes railbirds too, he's the greatest friend a gambler ever knew.
He learned to play golf, it's a hustler's dream, and in no time at all became a golfing machine. A reporter once asked him, "How good do you play?" "I shoot whatever it takes to get the money that day!"
He's the gamblin'est man you ever did see, this backwoods boy from the hills of Tennessee. He'll play any man any game he can name, and he landed himself......in the Hall Of Fame.

Da Puggy gik bort, lavede Bellagio en første klasses mindhøjtidlighed for at minde ham. Der var mange der mødte op, Mike elskede Puggy, og var ked af han skulle redigere et WPT Tv-show i LA, hvor en masse mennesker regnede med at han kom. Han skrev noget, og bad mig repræsentere ham ved begravelsen. Jeg fulgte Eric Drache og Doyle Brunson op på podiet. Jeg læste Mike's brev først, og brugte lidt tid på at snakke om Puggy og hvad han betød for Mike – Jeg sagde: min bror har måske de to bedste job i poker, kommentator for WPT, og vært for Party Poker.... men hvis det ikke var for Puggy Pearson, ville Mike aldrig have nået til tops. Der var mange gange igennem årene hvor Mike var flad pga. spil på sport blandt andet, og når det skete gik han altid over til Puggy. Puggy ville altid give ham et foredrag, men til sidst sagde han så "hvor meget skal du bruge Mike?" Hvis det ikke var for Puggy Pearson, ville min bror sandsynligvis have været nød til at droppe ud af pokerverdenen og prøve noget andet. Puggy har haft meget større indflydelse på pokerens historie end de fleste tror.

Puggy fortalte mig altid hvor meget han respekterede Mike, da han var en af de få der altid betalte ham det hele tilbage. Efter Mike fik succes, tog han sig tid til at besøge Puggy bare for at sige hej, og spørge hvordan det gik. Alle jer der var heldige nok til at besøge Puggys hus før i tiden vil kunne huske hvor stor en skattekiste det var, med film og scrapbøger, det var overvældende! I dag er poker vokset utroligt meget, og de sande pionere af spillet som Puggy Pearson vil blive husket af os alle! Du er måske gået bort Puggy, men du vil aldrig blive glemt.

Taxaen Er Parkeret,

Tom Sexton

More Stories

Hvad mener du?