Sextons hjørne – 4 - Da Mike mødte Puggy, første del

Sextons hjørne – 4 - Da Mike mødte Puggy, første del 0001

Jeg tvivler på vi nogen sinde vil se folk som Puggy Pearson igen i vores livstid. Vi har alle hørt historier om hans opførsel ved pokerbordene fra fortiden, men der var en anden side ved Puggy som de fleste aldrig så. Han havde et blødt hjerte, specielt for en gambler der var nede og ude, eller en dealer der var syg, eller hvis en spillers ægtefælle var gået bort. Der er mange gange hvor man kunne se Puggy sende sin hat rundt i poker rummet for en eller anden i nød, og Puggy selv ville donere mest af alle. Han betragtede alle gamblere som sin familie, og missede aldrig en gamblers begravelse. Desværre mistede vi Puggy sidste år, og han var en af min brors meget gode venner i 30 år. Var det ikke for Puggy, ville min bror måske stadig have været sælger hjemme i North Carolina i stedet for den 'Poker ambassadør' han er i dag. Jeg vil komme nærmere ind på dette i del to af denne historie, men lad os nu gå 30 år tilbage i tiden, til 1977. Den første gang Mike Sexton mødte Puggy Pearson i Las Vegas, var et klassisk øjeblik, som jeg gerne vil dele med jer:

I 1977 da min bror ringede til mig og sagde "Tom, jeg vil gerne have at du møder mig nede på 'the Strip' ved et sted kaldet 'Rumors'. Det er en natklub der har backgammonborde. Det er meningen jeg skal mødes med en gambler og spille backgammon for $100 per spil."

Jeg sagde, "Backgammon, du ved ikke engang hvordan man spiller det spil." Mike sagde, "Hvad gør det? Jeg kan måske score kassen. Problemet er... Jeg har ingen penge og hvis jeg taber, bliver der måske problemer. Chip (Reese) og Danny (Robinson) fortalte mig at jeg skulle passe på mig selv, da denne fyr skulle være en led #*$!#&!!, og jeg ville føle mig mere tryg hvis du er med, i tilfælde af der bliver problemer."

Til dette, spurgte jeg "Hvad er fyrens navn?"

Og Mike Sagde, "Det er en eller anden fyr ved navn Puggy Pearson."

Da vi ankom til stedet satte jeg mig bag ved Mike og så på dem spille backgammon. Det stod hurtigt klar at Puggy var meget bedre til spillet end min bror. Med $100 per spil, vandt Puggy de første fem i træk. Puggy's radar, gik i gang, og han så op på Mike og sagde, "Sexton, Jeg vil spille mod dig hele natten, men skal vi ikke gøre regnskabet op efter hver $500?"

Mike vendte sig for at se om hans storebror var i nærheden, og vendte sig om igen, "Puggy, Jeg har ikke en krone på mig, men du ved selvfølgelig jeg er god for dem."

Puggy røg på sin cigar i næsten et minut, hvor han bare stirrede på Mike (det føltes som en time), og sagde "Sexton, jeg troede ikke der var nogen der havde mod nok til at gøre dette imod mig Las Vegas. Ved du hvem du har med at gøre her? Jeg er Puggy Pearson!"

Før Mike kunne sige noget, begyndte Puggy pludselig at grine så meget, at han næsten faldt ned fra sin stol. Mike sagde, "Hvad er det der er så sjovt, Puggy?"

Puggy sagde, "For helvede, jeg har heller ingen på mig... Jeg skyder selv med luftkugler! Jeg håbede på at vinde nogen fra dig." På dette tidspunkt var alle begyndt at grine, imens de så scenen udfolde sig. Her var de, Mike og Puggy, den første gang de mødtes prøvede de at narre hinanden. Da latteren gik over, sagde Puggy, "Jeg ville gerne spille mod dig hele natten Sexton, men jeg bliver nødt til at finde nogen der har nogle penge."

Dette var den underlige begyndelse på et venskab, der varede 30 år. Walter Clyde 'Puggy' Pearson var en sand gambling legende der vandt WSOP i 1973, og blev tidligt valgt ind i Pokers Hall Of Fame. Han havde ingen længerevarende uddannelse, hans uddannelse havde han fået i livets skole. Puggy var fra en fattig, stor familie fra Tennessee familie og han sagde altid, "vi var nødt til at flytte hver gang det var tid til at betale husleje."

Engang blev han i et radioprogram spurgt om han kunne give nogle gode råd til folk der ville prøve at få en karriere inden for gambling, Puggy sagde "Det bedste råd jeg kan give, er noget der tog mig 35 år at lære, og det er at du ikke har noget før du lærer at lade dine penge arbejde for dig." (Med andre ord: du skal investere det du vinder). Fra en som er kendt for at være 'verdens bedste fighter', er det måske det mest sofistikeret råd man nogensinde kan få. Vi vil savne dig, Puggy.

Taxaen Er Parkeret,

Tom Sexton

More Stories

Hvad mener du?