EPT Prag – Backgammonmester triumferer

EPT Prag – Backgammonmester triumferer 0001

Ud af over 500 deltagere ved Pokerstars.net's EPT-turnering i Prag, var det den franske backgammonmester Arnaud Mattern der trak det længste strå, hvilket gjorde ham 798.400 euro rigere. Det var første gang han overhovedet vandt en pengepræmie ved en EPT-turnering. Mattern startede finalen med næstflest chips, efter Mikael Norinder, men han kæmpede sig frem til heads-up mod Gino Alacqua.

Det var den svenske poker-pro, Mikael Norinder, der førte da finalen startede, de andre finaledeltagere havde følgende at arbejde med:

Mikael Norinder: 1.036.000 (Sæde 5)

Arnaud Mattern: 980.000 (Sæde 9)

Dag Palovic: 759.000 (Sæde 7)

Kristian Kjondal: 740.000 (Sæde 2)

Gino Alacqua 660.000 (Sæde 3)

Juha Lauttamus: 567.000 (Sæde 1)

Markus Golser: 352.000 (Sæde 4)

Johannes Strassmann: 245.000 (Sæde 8)

Nedzib Suman 216.000 (Sæde 6)

Norinder startede dagen med at slå en af de spillere med færrest chips ud. Ofret var Johannes Strassmann, der gik all-in efter at Norinder havde forhøjet før floppet. Strassmann havde {2-Hearts}{2-Clubs} og kunne ikke slå Norinders {9-Hearts}{9-Diamonds}. Dermed var Strassmann den første der forlod finalen, og han indkasserede 39.200 euro for niendepladsen.

Men det skulle blive en stakket frist for Norinder, der efter en kæmpehånd mod Mattern måtte forlade turneringen som nummer otte. Kristian Kjondal forhøjede før floppet og Norinder kaldte. Mattern forhøjede yderligere fra small blind og Kjondal smed sine kort. Derefter begik Norinder en fejl der måske kostede ham turneringssejren. Norinder lagde chips frem, og hans intention var at kalde, men han sagde intet imens han gjorde det. Det viste sig at han havde lagt alt for mange chips frem, meget mere end det krævede for at kalde. Reglerne er klokkeklare på det område, og han var tvunget til at forhøje. Derefter gik Mattern all-in og Norinder kaldte.

Mattern havde K-K og Norinder sad med {a-Hearts}{q-Hearts}. På bordet kom der {9-Diamonds}{2-Hearts}{5-Spades}{7-Clubs}{6-Clubs}, og derefter havde Norinder meget få chips tilbage, mens Mattern sad med næsten halvdelen af alle chips ved bordet. Kort efter var det slut for Norinder da han gik all-in med {j-Hearts}{9-Spades} og blev kaldt af Kristian Kjondal med {a-Hearts}{k-Clubs}. Kjondal ramte et es på turn og Norinder gik fra at være chipleader til at være slået ud på ottendepladsen på meget kort tid.

Dag Palovic var den næste der blev slået ud, da han gik all-in mod Kjondal. Palovic gik all-in efter at Kjondal havde forhøjet før floppet. Kjondal sad med {a-Diamonds}{j-Diamonds}, og Palovic havde {a-Clubs}{10-Clubs}. Palovic blev slået ud som nummer syv. Nedzib Suman var den næste der måtte forlade turneringen da hans {a-Clubs}{10-Spades} ikke kunne forbedre sig mod Juha Lauttamus der sad med 7-7. Suman sluttede som nummer seks.

Markus Golser var den næste der blev slået ud, efter en stor hånd mod Juha Lauttamus, efter han gik all-in efter et flop med {j-Clubs}{6-Spades}{5-Clubs}, og selv sad med {k-Clubs}{10-Clubs}. Lattamus kaldte med {j-Hearts}{q-Spades}, der kom ingen konge eller klør til Golser der dermed sluttede som nummer fem. Lauttamus var den næste der blev slået ud, da han gik all-in med {q-Diamonds}{2-Diamonds}. Gino Alacqua kaldte med {q-Hearts}{4-Clubs}. Alacqua ramte en firer på floppet og Lauttaus sluttede på fjerdepladsen.

De tre sidste spilere kæmpede i en times tid før Kjondal gik all-in mod Alacqua, efter et flop med {3-Clubs}{4-Spades}{5-Clubs}. Kjondal sad med {k-Diamonds}{6-Diamonds}, hvilket gav ham straightmuligheden, og Alacqua havde {k-Clubs}{5-Spades} hvilket gav ham et par fem. Den unge nordmand fandt ingen hjælp på bordet, og han fik 235.300 euro for sin placering som nummer tre.

Alacqua havde dobbelt så mange chips som Mattern da de startede med heads-up, så Mattern måtte udse sig de rigtige hænder at satse på. Efter knap en times spil fordboblede Mattern mod Alacqua da hans J-J vandt over Alacquas {a-Diamonds}{9-Hearts}. Et kvarter senere endte alle chipsene på bordet, da Mattern forhøjede før floppet med {a-Diamonds}{k-Spades} og Alacqua gik all-in med {q-Diamonds}{10-Diamonds}. Mattern kaldte med det samme og floppet på {2-Diamonds}{6-Spades}{j-Diamonds} gav Alacqua flushmuligheder. Turn og river kom med {k-Hearts} og {2-Clubs} og dermed blev det til en andenplads og 407.300 euro til Alacqua.

Med potten vandt Arnaud Mattern PokerStars.net EPT Prag mesterskabet og 708.400 euro, hvilket er endnu en stor titel til det imponerende CV han i forvejen har. Han har vundet de franske backgammonmesterskaber og i 2005 vandt han Gutshot Poker Master turneringen. Matterns førsteplads ved EPT i Prag var ikke blot hans første pengepræmie ved EPT, men også hans største pokerpræmie til dato.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories