WSOP 2018

Sextons hjørne – 16 – lær af dine fejl, del 1

Sextons hjørne – 16 – lær af dine fejl, del 1 0001

Der findes nogle pokerspillere som aldrig lærer af deres fejl. Det samme gælder i den virkelige verden. Men det jeg vil fortælle finder sted i pokerverdenen i Lake Tahoe og er en virkelig historie fra dengang jeg var manager hos Yellow Cab i North Shore for cirka 15 år siden. Jeg havde arbejdet hele dagen og slappede senere på aftenen af med et spil $10/$20 hold'em med half kill på the Hyatt i Incline Village. Jeg var i færd med at vinde $1.400 mens jeg havde en fantastisk aften, lige indtil telefonen ringede.

Min overordnede sagde: "Tom, du må hellere kommer derud, vi har en kæmpe katastrofe!"

Jeg sagde: "Hvorfor, hvad er der sket?"

Min overordnede svarede: "Alt hvad jeg ved på nuværende tidspunkt er, at vores kvindelige chauffør, Suzie, var på vej til The Good Times i Incline Village… og i stedet for at hente kunden, så kørte hun kunder over, og hvad jeg kan forstå er den kvindelige passager, som Suzie skulle hente, fanget under bilen, hvor hun bliver brændt af katalysatoren! Chaufføren kan ikke flytte bilen frem eller tilbage og en kranbil er tilkaldt for at løfte bilen i vejret samtidig med en lægehelikopter fra Washoe er på vej. Du er kun tre kilometer derfra, så du må hellere komme af sted nu!"

Efter jeg havde hørt det, spurgte jeg: "Har du andre meddelelser til mig?" Der er bare nogle gange hvor man bare bliver nødt til at stoppe, når det eller går godt; dette var en af de gange! Jeg ankom hurtigt dertil, efter at have fulgt projektøren fra en helikopter som svævede oven over begivenheden. Jeg kunne ikke tro mine øjne, da kranen begyndte at løfte enden af taxaen. Den stakkels dame så ud til at være død, og jeg spurgte mig selv, hvordan i alverden kunne det ske?? Det viste sig at damen var meget fuld og havde gået rundt inde i baren og havde stjålet folks drinks. Bartenderen havde sagt at det måtte hun ikke og at det var andre folks drinks. Han sagde at hun skulle stoppe øjeblikkeligt ellers ville han ringe efter politiet. En kunde havde sagt til bartenderen: "Det behøver du ikke, hun skal bare have en taxa, så hun kan komme hjem".

Men vores heldige kvindelige chauffør blev sendt hen til baren, og gik ind og spurgte hvem der havde ringet efter en taxa. De andre kunder pegede efterfølgende på det stive apparat for enden af baren. Vores chauffør Suzie blev herefter svinet til af den berusede dame, som ikke ville have noget at gøre med taxaen. Vores chauffør sagde derefter "ok, det er ingen problem frue, tænk ikke på det, det er ok."

Derefter rejste den berusede kvindes kæreste sig og sagde højlydt: "Judy, nu er det fandeme nok. Alle prøver at hjælpe dig sikkert hjem, men du vil ikke høre på nogen af dem. Jeg skrider!!" Et minut efter kæresten var gået vaklede Judy ud af bagindgangen for at kigge efter ham. Hun kunne knap nok gå, men gik udenom baren af en nedadgående gade. Hun faldt om ti meter nede ad gaden og den næste bilist ville ikke have en chance for at se hende. Ulykken ventede bare på at ske.

Vores uheldige chauffør var bekymret for kvinden og kørte ud for at finde hende, så hun kunne køre hende gratis hjem. Uheldigvis kom hun til at køre kvinden over, selvom hun bare troede hun havde ramt et bump. Da hun stod ud af bilen og så at det var kvinden hun havde ramt gik hun fuldstændig i panik. Hun løb hysterisk ind i baren og skreg at nogen skulle ringe efter politi, ambulance og brandvæsen!!

Tilbage til min egen ankomst til stedet, hvor jeg så kranen løfte bilen, da en betjent bankede på ruden og spurgte om det var mig som var leder taxafirmaet.

"Ja, det er det"

"Vi har et endnu større problem, da det er vores job at kigge efter stoffer, når der er en mulig dødsulykke, så fandt vi dette i din chaufførs håndtaske." Han viste mig en lighter, hvor bunden kunne tages af og der viste der sig en pose kokain. Det så således ud til at min chauffør tog eller solgte narko, men jeg kunne bare ikke tro det! "Din chauffør vil blive testet for stoffer og du vil få nogle ekstra papirer at udfylde."

Man vil aldrig kunne blive taxachauffør igen, hvis man bliver testet positiv for brug af narko. Sådan er reglerne. Jeg var ikke meget for at ringe til ejeren af taxafirmaet for at fortælle om hele begivenheden, så jeg spurgte først: "sidder du ned?"

Efter jeg havde forklaret mig, sagde han roligt: "Hmm, vi har taget chauffører med narko på sig tidligere, og nogle har også tidligere kørt folk over, men aldrig en kombination af de to ting."

Jeg er glad for at kunne sige at kvinden, som blev kørt over overlevede, men hun skulle dog tilbringe fem måneder på sygehuset. Det rygtedes dog at hun aldrig lærte af denne oplevelse, da hun stadig drikker meget, og hun ser nu ondt på alle taxaer der kører forbi hende. Taxabranchen er temmelig hård, og da den nye chauffør af taxaen for kort tid siden holdt stille ved Stateline måtte han ringe til centralen for at forklare at en kunde stod og sparkede på taxaen, mens hun skreg at hun ville sprænge taxaen i luften. Centralen kunne så fortælle: "Nåå, pyt med hende… det var hende vi kørte over for femten år siden... bare ignorer hende, så går hun sin vej. Alle taxaer er hendes fjende for livet, når hun drikker… det er ok, du har ikke gjort noget forkert, bare ignorer hende." Chaufføren rullede så vinduerne op og låste dørene og ventede på at kvinden gik. Det er ikke altid nemt at være taxachauffør!

Pointen er derfor, at nogle mennesker aldrig lære af deres fejltagelser. Nogle mennesker ville i sådan en situation aldrig røre en dråbe alkohol igen, efter at have gennemgået sådan en oplevelse som denne kvinde gjorde. Læs med næste gang, hvor vi ser på ins og outs ved at kigge på spilleres opførelse ved pokerbordet. Vigtigheden af at lære af sine fejl i poker verdenen er altoverskyggende for at få succes. Ikke bare af det vi gør, men hvordan vi lærer hvad vi ikke skal gøre.

Taxaen er parkeret,

Tom Sexton

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories