Absolute Poker sagen: Kahnawake Gaming Commission offentliggør rapport

Absolute Poker sagen: Kahnawake Gaming Commission offentliggør rapport 0001

Kahnawakes spillekommission (KGC) offentliggjorde i fredags deres længeventede rapport omkring forløbet hos Absolute Poker (AP), i forbindelse med anklagerne omkring at AP skulle have snydt deres kunder ved at gøre brug af såkaldte 'superbrugere'. Rapporten blev offentliggjort af KGC og var underskrevet af tre af kommissionens medlemmer, og den inkluderer både hvad kommissionen har fundet ud af og de straffe AP skal undergå. Blandt andet skal AP betale en bøde på $500.000 på grund af deres ulovlige aktiviteter, samtidig vil AP i de næste 2 år være i en form for "prøveperiode", hvor KGC vil holde øje med siden.

KGC er ansvarlig for at holde øje med alle de pokersites der har licens i Kahnawake området, og derfor var det dem der skulle tage stilling til APs skæbne. De nedsatte et udvalg med hjælp fra det australske firma, Gaming Associates, der skulle undersøge anklagerne nærmere. Den primære anklage var at der hos AP havde været 'superbrugere' der kunne se alle andre spilleres kort. Udvalget brugte omkring 10 uger på at undersøge sagen nærmere, og hurtigt blev det offentligt kendt at der havde været tale om snyd i et eller andet omgang. Inden der var nogen afgørelse fra udvalget begyndte AP også at tilbagebetale penge til de spillere der havde været påvirket af de ulovlige handlinger.

Det var meningen at udvalget skulle komme med en rapport i starten af December 2007, men den komplekse sag gjorde at det blev udsat nogle uger. Udvalget bekræftede at snyderiet begyndte omkring d. 14. august 2007, hvor en udnyttelse af den software AP bruger, gjorde at insidere kunne se hvilke kort de andre spillere ved bordet sad med. Syv forskellige konti, to af dem med mere end 1 brugernavn tilknyttet, havde denne snydefunktion: GRAYCAT, PAYUP, STRAMROLLER, POTRIPPER, DOUBLEDRAG, XXCASHMONEYXX (også kendt som SUPERCARDM55) og RONDALDXXB (også kendt som ROMNALDO). Udvalget fandt det ikke beviseligt at snyderiet var en bevidst aktion fra APs side, for at styrke firmaets økonomi. I stedet vurderede man det var et forsøg fra insidere på at få personlig gevinst.

Dermed blev AP ikke fundet skyldig som virksomhed, men KGC fandt to andre specifikke fejl i deres arbejde med rapporten. For det første skulle direktørerne fra AP have kontaktet KGC indenfor 24 timer efter at man blev opmærksom på fejlen. For det andet fandt man at AP ikke var behjælpelige nok med at finde logs fra de profiler snyderiet omhandlede. I rapporten blev AP dog rost for at have begyndt at betale penge tilbage til brugerne, inden rapporten var kommet med en konklusion.

Der blev givet forskellige straffe til AP fra KGCs side. For det første blev aftalen mellem KGC og AP ændret. AP vil i de næste to år blive overvåget tæt af KGC og der skal skrives flere rapporter om firmaet i den periode; samtidig skal AP implementere et mere sikkert system på sin side, så sagen ikke gentager sig i fremtiden.

Derudover konstaterede KGC at den eller de personer der havde noget med snyderiet at gøre, skulle fjernes fra alle deres roller hos AP. Rapporten specificerede ikke hvem det handlede om.

En anden af straffene var bøden på $500.000 til AP, en direkte straf der gives når en udbyder omgås KGCs regler. I alt vurderede KGC at AP havde forbrudt sig mod fire af reglerne hos KGC.

Derudover har AP skullet deponere et beløb hos KGC, som skal være en sikkerhed på at AP også kan betale eventuelle fremtidige bøder. Dette beløb beholder KGC i de næste to år. AP skulle også betale for den skrevne rapport og de udgifter der havde været i forbindelse med den.

Grunden til at man har offentliggjort de profiler der har været en del af snyderiet, er at man vil sikre sig at alle de spillere der har været påvirket af snyderiet, får deres penge tilbage. Offentliggørelsen gør at spillere selv kan undersøge om de har været påvirket af de konti der har været en del af snyderiet. KGC vil derfor acceptere fremtidige klager og kunne påtvinge AP at betale flere penge tilbage. Spillere har indtil d. 11 marts 2008 til at klage til KGC.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories