Han sagde, hun sagde: Fricke vs. Hansen ved Aussie Millions

Han sagde, hun sagde: Fricke vs. Hansen ved Aussie Millions 0001

Tony "Bond 18" Dunst er professionel online pokerspiller og bor i Australien. Dunst er en af diskussionslederne i 2+2 forummet og er blevet kendt for sin evne til at være up-to-date med de store historier i online poker verdenen. Han udgiver historierne ved 2+2 og Pocketfives. Celina Lin er Tonys kæreste og er selv en dygtig spiller. Faktisk er Celina lige blevet tilknyttet PokerStars, som spiller og fortaler. Hun vil repræsentere Team PokerStars ved turneringer over hele verdenen. Disse to personer bruger usandsynlig meget tid i hjemmet på, at diskuterer pokerhænder. Her vil de diskutere en hånd fra sidste års Aussie Millions, på en måde som kun et kærestepar kan.

Hånden: Auusie Millions 2007; Heads-up mellem Jimmy 'Gobboboy' Fricke og Gus Hansen.

Stacks:

Fricke: ~ $6 Millioner

Hansen: ~ $9 Millioner

Blinds: 60.000/120.000

Hænder:

Fricke: {q-Diamonds}{6-Clubs}

Hansen: {j-Spades}{10-Clubs}

Historie: Et par hænder forinden, havde Jimmy Fricke et 2:1 chip lead. Men efter at havde semi-bluffed all in med et gutshot straight draw, hvor han tabte til Hansens top par, så det hele pludselig anderledes ud. En hånd eller to efter at Fricke havde tabt den store pot, fik han oprejsning ved at vinde en rar pot, ved at satse både på flop, turn og river med 10-5, med 5-5-K-9-7 på bordet. Hansen callede alle tre med 2-2.

Preflop: Hansen går med på knappen, Fricke checker på BB.

Tony: Jeg synes at begge to spiller temmelig ordinært her, til trods for, at det bestemt ikke ville være usædvanligt, hvis Hansen havde lavet et raise.

Flop: {k-Spades}{2-Diamonds}{q-Spades}

Jimmy checker, Gus better $120.000, Jimmy caller.

Tony: Jimmy har floppet mellempar med en svag kicker, på et bord med høje kort, mens Gus har floppet nut straight draw med et rimeligt backdoor flush draw. Jimmy ved at det som regel vil være meningsløst at bette her, i og med at han ikke kan calle et raise og hans hånd hovedsagligt er en bluff catcher. Gus laver et neutralt bet, da Jimmys hånd kan være hvad som helst og hans hånd har muligheder for at blive farlig. Jeg synes også at Jimmys call er fint, da han forventer at Gus better på en stor del af floppene, muligvis alle dem hvor der ikke er bettet pre-flop.

Celina: Jimmy må tænke at han er foran med sit mellempar og Gus vil - mange af gangene - fortsætte med at bette på et flop som dette. Gus better med the up-and-down straight draw, hvilket er standard og skjuler hans draw. Han vil måske vælge at checke turn og fortsætte med at bette, hvis han tror at Fricke er svag. Højst sandsynlig, vil Gus checke, jo mindre han rammer, eftersom både Fricke og han selv er meget aggressive spillere. De vil begge være i stand til at calle med det laveste par.

Turn: {9-Diamonds}

Jimmy satser $300.000, Gus caller.

Tony: Jeg kan lide, hvad Jimmy gør her. Han ved at Gus vil checke med de fleste hænder, som ikke er noget værd, siden han ikke forventer at Jimmy smider en konge eller en dame. Ruder 9 gør bordet endnu mere potent, med to flush draws og en knægt eller 10, som vil give fire kort til en straight. Jimmy er foran, velvidende at hvis Gus raiser, så bliver han nødt til at smide kortene. På Gus´ side, er hans flat call genialt, fordi han ved, at hvis Jimmy havde en god hånd, ville han check-raise, så hvis Gus raiser nu, vil han sikkert smide hånden. Hans call tillader desuden Jimmy at overveje, om Gus stadig mangler et kort for at ramme en hånd.

Celina: Gus har fået sin straight. Fricke indser nu, at bordet er temmelig draw-heavy og farligt med et straight draw og to flush draws. Fricke vil samtidig sikkert placere Gus på et flush draw, hvis han caller her, da han vil vise, at det ikke er sandsynligt, at han har en konge eller en dame. Gus better ikke her, da han ved at Fricke sandsynligvis vil smide sine kort. Gus giver ikke Fricke mulighed for et spar flush draw, for så ville Fricke have forhøjet efter floppet. Gus ved, at han sikkert får mere ud af det, hvis han checker her og så satser igen på riverkortet eller hvis Jimmy fortsætter med et bet på riverkortet, så vil han kunne raise.

River: {a-Hearts}

Jimmy checker, Gus satser $1.1 million, Jimmy caller.

Tony: For dem som ser med på TV, vil Jimmys call se forfærdeligt ud. Ikke desto mindre, giver dette træk mening ved nærmere eftertanke. Jimmy kan ikke regne med at Gus har en Ace-high spade flush draw, da Gus normalt vil spille en sådan hånd anderledes (limpe pre-flop, min-bette floppet, flat-calle turn). Jimmy ved også, at Gus aldrig har en stærk konge siden konge-knægt eller bedre ville raise pre-flop, ikke at nævne raise på en af mulighederne efter floppet. Han ved også, at Gus ikke kan have en bedre dame, da en sådan næsten altid vil chekce eller bette mindre, hellere end at over-bette potten. Det betyder, at Jimmy mener at Gus´ hånd er polariseret mellem slow-played monstre og missede flush draws, og som nu resulterer i, at Gus bluffer stort på river. Derfor caller han. På Gus´side, ser vi et fantastisk træk, i og med at han overbetter potten, for at få Jimmy til at tro, at han vil presse Jimmy ud af hånden, efter at Gus har misset sin hånd. Begge spillere, spillede deres hænder fint, men Jimmy ender med at tabe på hans forkerte og dyrebare read, da kortene bliver lagt på bordet.

Celina: Jimmy ville ikke narre Gus ved at have et es og hvis Gus ville have value-bettet $600.000, så ville Fricke sandsynligvis havde folded. Gus havde luret dette. Således resulterer pot-sized bettet på $1.1 million i, at Fricke tror, at Gus forsøger at stjæle potten med en missed flush draw eller et cold stone bluff med esset.

Desværre bliver det ikke til en gentagelse ved årets Aussie Millions Main Event, da både Fricke og Gus Hansen blev slået ud på førstedagen.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories