Pokerlegender - Johnny Moss

Pokerlegender - Johnny Moss 0001

Johnny Moss blev født i 1907 i Texas, nærmere betegnet i byen Marshall. Som barn af en hårdtarbejdende familie. Længe før han kunne gå flyttede familien dog til Dallas.

Hans mor døde af en sprængt blindtarm undervejs, og hans far var arbejdsløs da Johnny begyndte i 3. klasse. For at hjælpe til med at klare udgifterne, gik den 8-årige Johnny 3 mil fra hjemmet til downtown Dallas for at dele aviser ud. Gennem tiden på gaderne i den voksende storby, mødte Johnny både Chill Wills som senere blev en kendt stjerne i Hollywood og Benny Binion der blev en ven for livet. Da Johnny blev 15 flyttede han i sin egen lejlighed i byen og arbejdede for Western Union Telegraph Company. Han lærte også at spille domino (for penge), men ville nu også gerne lære at vinde i poker.

Den bedste pokerspiller i Dallas kørte et pokerrum der hed Otter's Club. Johnny var ihærdig og fik til sidst en chance for at tale med den vellidte Mr.Wade. Han indvilligede i at ansætte Johnny til at holde øje med snyd i pokerrummet. Johnny ville have Mr. Wade til at lære ham at spille poker. Og det gjorde Mr. Wade.

Da han havde lært at klare sig i no-limit stud i Otter's Club, begyndte Johnny i Elk Club, hvor man spillede timands hold'em. Men det var fixed limit og svært for Johnny at drosle ned. Men han gennemgik sit spil hver dag med Mr. Wade, og efter at han fik sat spillet på plads og begyndte at vinde jævnligt, arrangerede Mr. Wade, at Otters Club også skulle have et hold'em bord. Og det skulle være no-limit.

Johnny var som født til det mere aggressive no-limit spil. En god pokeraften ville indbringe ham $500 i gevinster. Ingen hindringer var for store for ham nu. Indtil han mødte Virgie Ann Mouser, som han forsøgte at overbevise om, at hun skulle gifte sig med ham. Virgies far var indenfor politiet og tilmed en religiøs mand der ikke syntes at det var en speciel god ide, at hans datter involverede sig med en type som Johnny.

For at overbevise Virgie og faderen om sine gode hensigter, tog Johnny et regulært job, og de blev gift d. 1. maj 1926. Men Johnny holdt ikke længe i sit nye job. En gang gambler….altid gambler. Da Texas Ranges lukkede Otter's Club, begyndte Johnny at rejse rundt og spille. Da indtægtskilderne begyndte at tørre ud, satte Johnny kursen mod Texas' østlige oliedistrikter, hvor der, efter sigende, blev spillet mange saftige pokergames. For at kunne spille her skulle han være ansat hos Texaco. Han blev simpelthen borebisse.

Spillene var så indbringende, at Johnny kunnen kvitte jobbet som borebisse efter få måneder med en solid bankroll på $4000. Han købt derefter part i en bar i Olney, Texas, hvor der blev spillet pool og poker. Derefter flyttede han til Graham, Texas, hvor hans bankroll hurtigt voksede til over $100,000.

Johnny lærte at spille golf i begyndelsen af 1930 og fandt hurtigt ud af at der også blev gamblet på greenen. Han arbejdede hårdt for at få sit handicap ned på 8 og fandt ud af, at når der blev gamblet hårdt på det sidste hul eller to, var de mange spillere der fejlede netop her. Det gjorde Johnny ikke!

Med en så stor bankroll var det vanskeligt at finde spil, hvor stakes var attraktive. Når Johnny hørte om et givtigt spil, var han hurtigt af sted i bilen. Nogle gange til El Paso, Oklahoma, eller til Arkansas. Johnny var altid at finde hvor der var action.

Et af de rigtig gode steder var Shrevesport, hvor Johnny spillede mod Felton "Corky" McCorquodale i et lineup af de skarpeste five-card stud spillere nogensinde samlet ved samme pokerbord. Den store depression var ovre i slutningen af 1930, og oliepengene flød i en lind strøm ved bordene. Johnny tog sin del af dem. Han havde tidligt lært at passe på sig selv ved pokerbordene. Han snød aldrig selv, men afslørede til gengæld så mange svindlere, at de kunne fylde en markedsplads.

I Lubbock, Texas spillede Johnny golf mod Titanic Thompson. Thompson var kendt for at risikere store bets, særlig når han havde en lille fordel, en fordel modstanderen ikke kendte. Han var en af de originale rounders; professionelle spillere der altid kunne finde et spil hvor de havde fordelen.

Under et pokerspil i Reno styrede Titanic samtalen ind på armkræfter og evnen til at kaste med tunge genstande. Han fortalte medspillerne at han kunne kaste et græskar ind over et 3 etagers hotel bag dem. Efter at han havde accepteret adskillige væddemål, gik de udenfor og Titanic fiskede en minigræskar på størrelse med en baseball frem fra lommen. Det tog turen over hotellet i fin stil.

Johnny følte sig udfordret da Titanic sagde at han ville indgå et væddemål om, at Johnny ikke kunne lave en bogey, et slag over hullets par med et 4 jern i den lokale golfklub. Vel vidende at Titanic havde en fordel gemt i ærmet, fik Johnny den lokale smed til at bøje sit 4 jern i facon som et 2 jern og mødte op i golfklubben.

Da han havde misset sine puts på de første huller, gik det op for Johnny, at Titanic havde betalt en for at gå rundt og hæve terrænet på greenen foran hvert hul. Så sendte Johnny sin caddy hjem. Men på sin vej hjem, stampede caddyen græsset fladt foran de tilbageværende huller. Det endte med at Johnny vandt væddemålet.

I1940'ne overgik Johnnys ry som pokerspiller alle andre der satte sig ved de grønne borde. Selv da han blev indkaldt til hæren udnyttede han poker og terningespil til at tjene penge. Johnny var 38 da han blev hjemsendt og der var kommet mange flere lokale spil.

Selvom spillene var indbringende, skete det at det var en anden der vandt. Johnny røg ind i en dårlig periode og tabte næsten $75.000 på en uge. Udover de penge han kunne låne, tømte det fuldstændig hans bankroll. For de fleste spillere ville dette have været katastrofalt. Men ikke for Johnny, han havde et godt rygte og gode venner.

Johnny henvendte sig til Benny Binion der med et grin overrakte ham $100,000, så han kunne komme på fødderne igen. Johnny jagtede de bedste spil både i Texas, Oklahoma og Louisiana på det tidspunkt. Hjemme i Las Vegas kørte det også godt for Benny Binion. En af hans venner bad ham om en tjeneste. Vennen var Nick "The Greek" Dandalos, som spurgte om Benny ville backe ham økonomisk i den største pokergame der nogensinde var spillet.

Det ville Binion. Men den største vinder i gamet, der blev spillet over 5 måneder, blev Bennys gode ven, Johnny. Hvor meget var det nu Johnny vandt? Well, det var et 7 cifret beløb!

I midten af 50'ne begyndte Johnny at støde ind i spillere som Doyle Brunson, Amarillo "Slim" Preston, "Puggy" Pearson, "Sailor" Roberts og andre unge professionelle spillere der endnu knap var udlærte. For dem blev Johnny den "Gud" som han også var for alle andre der spillede mod ham i hans lange karriere.

Amarillo Slim mødte ham første gang i en pool hall i Amarillo i 1950. Han havde allerede hørt om pokerlegenden Johnny Moss og vidste, at ham skulle han ikke udfordre. Som Slim sagde, " Moss var en 'son of a bitch'." Johnnys læge var på et tidspunkt bekymret for ham og mente han havde problemer med hjertet. Johnny svarede, "Ikke mig Doc, jeg har ikke noget hjerte!"

I 1970 afholdt Benny Binion World Series of Poker på Horseshoe i Las Vegas. Da ugens spil var ovre, stemte spillerne om hvem der var ugens bedste spiller og valget faldt på Johnny Moss , der dermed blev den første World Series of Poker Champion. I 1971, blev WSOP en officiel turnering og der vandt Jonny så sin første officielle titel.

Johnny Moss forøgede sin legendariske status ved at vinde 2. pladsen i 1973 og igen vinde titlen i 1974. Da han stoppede med at spille i 1980'ne, havde Johnny vundet pengeplaceringer i WSOP events 27 gange.

Der er ikke meget mere at sige om manden der vandt millioner af dollars i pokerspil og sluttede sin karriere med at klare sig så flot i WSOP mod de bedste spillere i verden. Moss var en af spillets sande mestre. Han døde i 1995, 88 år gammel.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories