Pokeråret 2007 - maj

Pokeråret 2007 - maj 0001

I maj begyndte nedtællingen til WSOP for alvor, og de sidste vindere i pre-WSOP turneringerne blev fundet i form af Lou Esposito og Cory Carroll. Forårsudgaven af Full Tilts Online pokerserie fandt også en vinder, og som altid var der også jura og retssager på dagsordenen i maj 2007. Her er et kort overblik over de vigtigste begivenheder i maj måned:

Lou Esposito vinder New Orleans Circuit eventen – Den sidste WSOP Circuit event før pokerverdenen fokuserede på Las Vegas blev spillet i maj måneds fjerde uge. Der var 346 spillere til start i New Orleans og en præmiepulje på 1,6 millioner dollars, hvilket var den største præmie i Louisianas pokerhistorie. Da støvet havde lagt sig, efter tre dages spil, var det Lou Esposito der blev hyldet som vinder, hvilket gav ham $516.801, en adgang til WSOP Main Event, og en diamantbesat ring. Clint Schaefter sluttede som nummer to, David Fox som treer og Phil Gordon blev firer.

USA trækker sig fra WTOs GATS pagt – Den årelange kamp i WTO, mellem USA og en lang række lande der mener at USA overskrider reglerne når de lukker for gambling over grænser, ændrede karakter i maj. Efter at USA havde tabt alle afgørelser og appeller i sagen mod Antiqua, valgte de at trække sig fra hele den del af WTO. USA trak sig fra den aftale man i WTO kalder GATS (General Agreement on Tariffs and Services), der blev indgået i 1994. Dette var blot endnu et kapitel i en lang historie der stadig er i fuld gang.

Cory Carroll vinder WSOP Circuit på Caesars Palace – Den canadiske onlinestjerne, Cory 'ugotpzd' Carroll fik sit gennembrud på livescenen i Maj, da han vandt WSOP Circuit på Caesars Palace. Carroll havde allerede vundet en lang række onlinesejre, da han slog Justin Peche og vandt førstepladsen og de $506.175 der fulgte med. Dette på trods af et meget hårdt finalebord med David 'the dragon' Pham og Chad Brown.

'John_McClane17' vinder FTOPS IV Main Event – Full Tilts FTOPS IV serie i maj indeholdt ti events og genererede pengepræmie på næsten $6 millioner, hvoraf næsten $1,9 million skulle deles ud ved seriens Main Event. Den turnering blev vundet af den anonyme og nærmest mystiske 'John_McClane17', der inden sejren ikke havde den store historie som onlinespiller. Alligevel vandt han førstepladsen og $336.217,95.

Citadel trækker sig fra det amerikanske marked - Mens NETeller var den største og første af de online betalingssteder der fik frosset betalinger af USAs finansministerium i løbet af 2007. Men i maj fulgte e-wallet-firmaet, Citadel Commerce (MyCitadel) i kølvandet på NETeller. De fik omkring $9 millioner fastfrosset af regeringen. Grunden var at Citadel, ligesom NETeller, havde en lang række kunder der brugte siden til at indsætte penge og trække penge ud hos bookmakere. Resultatet af denne konflikt blev, ligesom i tilfældet med NETeller, at siden trak sig fra det amerikanske marked.

'Ante til Afrika' indsamling annonceret – Poker har også folk der tænker på verden omkring dem, hvilket blev bevist da Harrahs offentliggjorde at man ville afholde en velgørenhedsturnering dagen inden WSOP Main Event skulle spilles, hvor man ville samle ind til problemer i Afrika. Turneringen skulle have Don Cheadle og Annie Duke som værter. Offentliggørelsen af denne turnering skete i maj, og det kom hurtigt frem at turneringen ville blive et tilløbsstykke for både pokercelebs og andre stjerner fra Hollywood. Pengene gik til det krigshærgede Dafur og regioner af Sudan og Chad.

More Stories

Hvad mener du?