888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Chris 'Jesus' Ferguson vinder NBC National Heads-Up Poker Championship

Chris 'Jesus' Ferguson vinder NBC National Heads-Up Poker Championship 0001

Efter at han sluttede som nummer to i både 2005 og 2006, blev 2008 året hvor Chris Ferguson vandt NBC National Heads-Up Poker Championship, efter en finale mod Andy Bloch. Gus Hansen vandt to kampe og blev så slået i kvartfinalen af Phil Ivey, hvilket gav Gus en 5. plads. Inden finalen sagde Andy Bloch følgende: "Jeg er årets Paul Wasicka," Wasicka kom med på afbud i sidste øjeblik i 2007 da Doyle Brunson ikke stillede op alligevel og Wasicka endte med at vinde turneringen. I år var det skuespilleren Brad Garret der måtte melde fra i sidste øjebklik, hvorefter Paul Wasicka blev indkaldt.

Mange af turneringens tidligere matches markerede tydeligt spillernes forskellige stilarter. Men finalen blev spillet mellem to spillere med meget ens stilarter. Både Bloch og Ferguson er professionelle spillere der arbejder sammen med Full Tilt Poker. Begge finalister spiller meget efter matematiske principper. Faktisk lavede både Bloch og Ferguson, uafhængigt af hinanden, i 1990erne en række computerbaserede systemer for at udregne sandsynligheder i bestemte pokerscenarier. Begge spillere har høje universitetsgrader, så det var spændende at se hvordan dysten mellem dem ville forløbe.

1. match

I løbet af den første halve time havde Ferguson etableret sin føring. Lykken vendte dog da Bloch bettede på et flop med {a-Clubs}{j-Diamonds}{8-Diamonds}, hvilket Ferguson kaldte. Da der kom {9-Diamonds} på turn gik Ferguson all-in og Bloch kaldte. Bloch havde ramt flush med {q-Diamonds}{2-Diamonds} mod Fergusons tre ottere. Der kom ikke hjælp på river og Bloch tog en solid føring. Få hænder senere bettede Ferguson på et flop med {a-Hearts}{9-Diamonds}{9-Spades} og Bloch forhøjede yderligere, hvilket Ferguson kaldte og han var dermed all-in. Fergusons {a-Diamonds}{k-Diamonds} var oppe imod Blochs {10-Diamonds}{9-Hearts}. Fergusons få outs kom ikke og Bloch vandt den første match.

2. match

"Jeg synes der er masser af pres på mig nu," sagde Ferguson med et smil inden den anden match skulle spilles. I løbet af den første times spil var der kun få store hænder og matchen var praktisk tal lige. Bloch vandt den første signifikante hånd da han forhøjede før floppet og blev kaldt af Ferguson. Ferguson checkede og Bloch forhøjede på et flop med {q-Hearts}{j-Diamonds}{4-Hearts}. Ferguson check-raisede og Bloch gik all-in. Ferguson smed sine kort, hvilket gav Bloch en stor føring. På den næste hånd gik Ferguson all-in med {q-Diamonds}{j-Diamonds} og Bloch kaldte med de to røde treere. Floppet på {q-Spades}{6-Diamonds}{5-Spades} gav Ferguson føringen. Turn på {7-Clubs} gav Bloch flere outs, men {7-Diamonds} på river gav Ferguson potten. Ferguson fastholdt momentum da Bloch gik all-in efter et flop på {10-Diamonds}{5-Clubs}{4-Spades}, hvilket Ferguson kaldte. Blochs {7-Clubs}{6-Clubs} gav ham straightmuligheder, mens Ferguson sad med J-J. {6-Diamonds} gav Bloch endnu flere outs, men {9-Clubs} som kom på river var ikke en af dem. Til sidst fik Ferguson fire damer, hvilket blev den anden match' sidste hånd.

3. match

Efter de første 20 minutters spil havde Ferguson sikret sig et lille forspring. Ferguson startede med at forhøje før floppet og Bloch kaldte. Ferguson bettede på floppet med {10-Clubs}{7-Spades}{3-Spades}, hvorefter Bloch forhøjede yderligere, hvilket Ferguson kaldte. På turn kom der {7-Hearts} og Bloch bettede hvorefter Ferguson gik all-in. Bloch tænkte derefter længe, hvorefter han tog en mønt frem: "Plat, så kalder jeg, bliver det krone så smider jeg," det blev plat og Bloch kaldte. Bloch havde {10-Spades}{4-Spades} og Ferguson havde J-J. Med {7-Clubs} på river kunne Ferguson hæve armene over hovedet. I sin tredje finale lykkedes det Ferguson at vinde NBC National Heads-Up Poker Championship.

Relaterede spillere

Hvad mener du?