Sextons hjørne – 33 – Historier om Archie Karas, del 3

Sextons hjørne – 33 – Historier om Archie Karas, del 3 0001

Hvis du vandt $7,000,000 i løbet af et 3 måneders pokereventyr og samlede alle kontanterne på et stort bord, ville du så satse hele møllen ved at spille mod verdens skarpeste pokerspillere inklusive Chip Reese, Doyle Brunson, Stu Ungar, Johnny Chan, og andre store spillere? Ved at spille med indsatser så høje som $10.000/$20.000 i heads-up limit poker ville du, så let som at klø dig i nakken, risikere at tabe hele din nyvundne formue til en flok sultne hajer. Men selvfølgelig, der var jo også den mulighed, at når du stod der med dette bjerg af kontanter foran denne flok pokerhajer, kunne du samle dem sammen og løbe væk, så hurtigt du kunne! Spørg dig selv, hvad du ville gøre i den situation? De fleste normale mennesker ville vist skynde sig at tage de $7.000.000 og gøre sig usynlige.

Helt ærligt, hvorfor risikere sådan en formue mod nogle af verdens bedste? Der er imidlertid et menneske her på jorden der var skruet sammen på en hel anden måde end os andre. Navnet er Archie "The Greek" Karas. Han var frygtløs og altid klar til at stille op mod cremen af verdens bedste pokerspillere. Og hvad var så grunden til det? Archie havde en tyrkertro på, at han var den største heads-up pokerspiller der nogensinde havde eksisteret. Han var simpelthen født til det. Hvis vi ser tilbage til begyndelsen af 1993, havde Archie kridtet banen op og var parat til at bevise det.

Archie jordede bogstavelig talt de bedste pokerspillere i verden i en forrygende opvisning af blændende dygtighed og stort mod og akkumulerede sin nyvundne pengetank på $7.000.000 til $17.000.000 på kun tre måneder. I visse kredse i Las Vegas blev denne periode ofte omtalt som The Run. Men Archie betragtede det kun som opvarmning. Han var kun lige gået i startboksen for at sætte rekord i historiens mest omtalte race.

Inden vi fordyber os i nogle af hans største pokerspil, skal vi se på, hvordan han fik samlet de $7.000.000 han udfordrede verdens største pokerspillere med. Til en start vandt Archie $1.200.000 ved at spille nine-ball i pool i de lokale Las Vegas barer. Indsatserne gik fra $5.000 pr. spil til $20.000, $30.000 ja helt op til $40.000 pr. spil. Forestil dig, hvilken psyke der skal til for at spille på den måde i en periode på to en halv måned? Efter dette gigantiske score blev han enig med sin modstander om at spille heads-up poker, hvor Archie fortæller, at han vandt mellem $3.000.000 og $4.000.000 i seven-card stud i løbet af de næste 3-4 uger. Archie har svært ved at genkalde sig de nøjagtige beløb her, da det var på det tidspunkt at han begyndte at spille terninger på Binions Horseshoe, mens han ventede på at hans modstandere skulle dukke op ved pokerbordene. Archie kunne simpelthen ikke vente 3 timer med at gamble. Som han selv siger, var det en drøm der var gået i opfyldelse. I terningspillet craps begyndte han at score gevinster i størrelsesordenen $400.000 til $800.000. Archie var på hele tiden, og hans bedrifter fik meget omtale og skabte en del ærefrygt blandt byens hajer.

Sextons hjørne – 33 – Historier om Archie Karas, del 3 101

Karas in 1994: Endnu en kedelig dag på kontoret.

Archie sagde, "På det tidspunkt havde jeg uden besvær en bankroll på $7.000.000 og min selvtillid var helt på toppen. Jeg kan huske at jeg hentede ti holdere med $500.000 chips, i alt $5.000.000 og lagde dem midt på et af pokerbordene på Horseshoe. Jeg var parat til at gå op i mod hvem som helst i poker, og det var noget der skabte interesse. En af de mest farverige pokerspillere på det tidspunkt, Puggy Pearson begyndte at cirkle rundt om bordet og i hele lokalet mens han råbte, "Kom nærmere gutter og tag for jer af pengene…. Her ligger $5.000.000 og venter på jer…. Kom nærmere." Puggy var komisk og førte sig frem som var han på en markedsplads. Og han blev ved, "Archie er parat til at møde enhver modstander, træd ind i hans kontor." "Mens alt dette foregik" fortsatte Archie "kunne jeg have gået på toilettet og efterladt mine $5.000.000 på bordet, nærmest som om at jeg ikke bekymrede mig om at miste dem. Men jeg vidste selvfølgelig, at sikkerhedsvagterne var i nærheden af pengene og passede på, eftersom Horseshoe sikkert havde planer om at vinde i hvert fald nogen af dem."

"Puggy Pearson, 1973 WSOP mester og medlem af Hall of Fame kendte mig udmærket, da jeg havde slået ham i heads-up adskillige gange før, inklusiv den aften jeg vandt $90.000 fra ham og han blev så enormt sur, for at jeg havde busted ham. Puggy vidste udmærket hvor stærk jeg var, eftersom en mindre del af de $5.000.000 på bordet stammede fra hans lommer."

"Min første store kamp var imod en af spillets store mestre, Stu Ungar. Stuey havde allerede vundet WSOP mesterskaber i 1980 og 1981 og tre main events i Amarillo Slim's Super Bowl of Poker i 1993. Han satte pokerverdenen i chok med sit come-back da han vandt sin tredje WSOP titel i 1997 og senere blev valgt ind i pokerens Hall of Fame." Archie fortsatte, "Stuey og jeg var gode venner i mange år. Vi delte en dyb respekt for hinanden og var knyttet til hinanden med usynlige bånd, da vi begge havde haft store op og nedture i vores karrierer. Han lånte mig af og til penge, som jeg naturligvis altid betalte tilbage. Det samme ville jeg gøre for andre. Men, som pokergladiatorer var det nu tid at kæmpe mod hinanden ved det grønne bord. Jeg husker at Jack Keller kom hen til bordet med $500.000 som Stuey skulle spille med. På det tidspunkt arbejdede Jack for Lyle Berman fra Misissipi og det var Lyle der stakede Stuey."

Lyle blev ret berømt ti år senere som den visionære person der finansierede World Poker Tour og blev senere selv valgt ind i pokers Hall of Fame. Archie fortsatte, "Da Jack havde afleveret pengene til Stuey, bemærkede jeg, at han blev siddende ved bordet, da Stuey og jeg begyndte at spille. Det var jeg ikke begejstret for, og selvom Jack selv var WSOP mester og senere blev medlem af pokers Hall og Fame, sagde jeg til ham med det samme, "Hvad tror du har gang i Jack, sidder du og prøver at scanne mit spil? Hvis du vil spille, læg dine penge på bordet, og lad os komme i gang!" Når jeg spiller heads-up vil jeg gerne have kontrol over det hele, inklusiv spillet vi spiller som i øvrigt var razz. Jeg kender ingen i hele verden der kan slå mig i razz, i hvert fald ikke i det lange løb."

Jeg spurgte Archie, "Rejste Jack Keller sig så fra bordet, da du konfronterede ham med det?"

Archie svarede, "Øjeblikkeligt, da jeg bad ham lægge penge på bordet eller forlade det."

"Men Archie, hvordan gik det med din duel med Stuey?"

"Det tog ikke lang tid at gøre det af med Stuey," svarede Archie, "og jeg lænsede ham for $500.000."

Den næste udfordring for Archie i arenaen skulle blive den yngste spiller nogensinde valgt ind i pokers Hall of Fame i 1991, og samtidig den der blev anset af alle for at være den bedste allround spiller i verden. Vi taler naturligvis her om den legendariske Chip Reese. Archie fortalte, "Kun få dage efter at jeg havde spillet mod Stu Ungar og vundet $500.000 fra ham i razz, var jeg tilbage i ilden denne gang mod Chip Reese. Chip valgte også at spille razz, og det var jeg ikke ked af, da jeg ikke tror at der er et eneste menneske der kan slå mig i razz, heads-up. I hvert fald ikke i det lange løb."

Den bedrift Archie nu udførte var noget intet menneske havde gjort før og heller ikke siden. Archie besejrede både Chip Reese og Stu Ungar samme dag! Han spillede først razz mod Chip og vandt $500.000 fra ham. Spillet varede ca. 8 stive timer. Archie sagde, "Jeg gik ud og spiste middag et par timer, og da jeg gik ind i pokerroomet igen, kom Stu Ungar hen til mig og udfordrede mig til endnu et spil. Denne gang ville han gerne spille seven-cad stud og det gik jeg hurtigt med til."

"Efter lidt mere end 4 timer havde jeg slået Stuey igen, men denne gang for $700.000. Da spillet var ovre, lagde jeg mærke til, at Lyle Berman, der som hans staker, sad ved siden af ham forærede Stuey de to sidste $5000 chips. Lyle havde lige tabt $700.000 og hans anerkendelse af Stueys fight viste, at her havde vi en mand af klasse. En fantastisk udmattende dag, men jeg havde vundet $1.200.000 på en dag mod to af verdens skarpeste spillere."

Jef sagde, "Archie, den historie ryster mig simpelthen. Da du vågnede op næste morgen, måtte du have haft nogle tanker om din bedrift aftenen før?"

Archie tav et øjeblik for at tænke sig om, "Jeg har bedrevet nogle fantastiske ting mens jeg har spillet poker, men at slå både Chip og Stuey på samme dag var nu noget helt særligt."

Du kommer til at læse om den største sum penge Chip Reese nogensinde har tabt på en enkelt dag i hele hans karriere, når vi sætter spotlight på hans duel med Archie Karas i del 4. Det er vigtigt at få belyst, at Archie spillede mod Chip Reese, Doyle Brunson, Stu Ungar, Johnny Chan og næsten alle verdens mesterspillere i mange år inden hans monumentale periode fra 1992 til 1995. I begyndelsen betalte Chip og Doyle ham $2.000 til $3.000 i timen for at spille, og de valgte selv typen af spil. Hvis de spillede $1.000/$2.000 eller $1.500/$3.000 gav de ham 1 big blind i timen. Archie sagde, "Hvis de spillede razz og der kom høje kort på bordet, forsøgte de at få mig til at gå over til seven-card stud." Det var ikke gået op for dem, at det var en tiger de holdt i halen, men de fandt hurtigt ud af at knægten kunne spille poker. De fik hurtigt brugt deres tricks op, da de fandt ud af hvor svært det var at slå ham i heads-up.

I del 4 skal vi se nærmere på The Run, den periode hvor Archie tog sine poolgevinster med til pokerbordene og byggede sin bankroll op til $17.000.000.

Taxaen er parkeret

Tom Sexton

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories