WPT sæsonfinale – Gus måtte nøjes med andenpladsen

WPT sæsonfinale – Gus måtte nøjes med andenpladsen 0001

Gus Hansen blev nummer to ved WPT-sæsonfinalen, efter selv at have ekspederet de første fire spillere ud blev David Chiu hans overmand. Gus startede dagen på Bellagio som chipleader og i velkendt Gus-stil lod han sine chips arbejde for sig. Det startede ikke så godt for ham, da han i hånd fem tabte næsten en million til Cory Carroll der dermed blev ny chipleader.

Det stoppede dog ikke Gus Hansen, der vandt de næste to hænder ved at forhøje inden floppet og dermed to han blinds og antes. På hånd 7 var danskeren igen involveret, denne gang fordoblede Jeff King mod Gus, da Gus' {2-Hearts}{2-Diamonds} ikke kunne slå Kings {k-Spades}{j-Clubs}. På dette tidspunkt havde Gus kun 7 millioner chips tilbage.

Herefter vandt Gus Hansen hånd 8 og 9 ved at forhøje inden floppet, hvorefter alle andre foldede. Det gentog sig på hånd 11, hvor han igen vandt ved at forhøje. På hånd 12 blev den første spiller slået ud, Gus Hansen forhøjede til 415.000, hvorefter Carroll kaldte og King gik all-in med knap to millioner. Carroll smed sine kort og Hansen kaldte. Hansen viste {10-Spades}{9-Spades} og King viste {a-Clubs}{q-Clubs}. Flop og turn hjalp ikke Hansen, men på river kom {10-Hearts} hvilket sendte King ud og bragte Hansen op over 10.000.000 i chips.

På hånd 13 og 14 bytter de to førende, Gus Hansen og Cory Carroll chips. Først tager Gus cirka en halv million fra Carroll, hvorefter Carroll vinder cirka det samme fra Gus på hånd 14.

På hånd 15 var turneringen slut for Tommy Le og det var naturligvis Gus der var bødlen. Gus forhøjer til 415.000 og Le kalder. På floppet kommer der {q-Hearts}{10-Clubs}{5-Clubs} og spillerne checker, på turn kommer der {4-Spades}. Le gå all-in med sine sidste 615.000 og Hansen kalder. Le ser glad ud da han vender {5-Diamonds}{5-Spades}, men smilet stivner da Gus vender {10-Diamonds}{10-Spades}. Kun hjerter fem kan redde Le, men den kommer ikke på river og Gus sender endnu en spiller ud.

Dermed var Gus over 11 millioner i chips og hans nærmeste konkurrent, Cory Carroll havde 8,5 millioner. Netop de to spillere duellerede på næste hånd. Hansen lavede et "standard-raise" på 480.000 og Carroll forhøjede yderligere med 1,65 million. Hansen overvejede det lidt og endte med at kalde. På floppet kom der {q-Clubs}{j-Diamonds}{6-Diamonds}, hvilket Carroll checker. Så rejser Hansen sig og afmåler Carrolls chipstack og vælger så at gå all-in. Derefter går Carroll i tænketanken, han går rundt og kigger på sine chips længe før han ender med at kalde. Carroll har ramt et par knægte med sin hånd der er {a-Diamonds}{j-Spades}, Hansen har et flush draw med sin hånd {7-Diamonds}{5-Diamonds}. På turn kommer der {q-Hearts} og Carroll er stadig i front. Men på river ændrer det sig, {3-Diamonds} giver Gus potten og en stor chiplead.

Med tre spillere igen har Gus over 20 millioner, mens de to andre har 2,2 og 4,7 millioner. Den næste hånd vinder David Chiu ved at forhøje inden floppet. Herefter folder de to andre spillere og Gus vinder hånden fra big blind. På den næste hånd forhøjer Gus 160.000 inden floppet og Chiu kalder, efter floppet forhøjer Gus igen og Chiu folder. På finalens hånd 20 forhøjer Gus med 420.000 og vinder potten da de andre folder. Hånd 21 vinder John Roveto da han går all-in og de to andre folder. På hånd 22 er det ovre for John Roveto der går all-in med {k-Hearts}{k-Spades} og bliver kaldt af Gus med {a-Clubs}{10-Clubs}. På floppet kommer der {j-Hearts}{9-Diamonds}{8-Spades} og Gus har pludselig straightmuligheder. På turn kommer der {6-Diamonds} og Roveto er stadig i spidsen. Hansen rammer dog sin straight på river da der kommer {7-Spades}.

Dermed spillede Gus sig frem til heads-up mod David Chiu, der på dette tidspunkt havde 4.360.000 mod Gus Hansens 22.905.000. Heads-up delens første hånd vinder Gus da han går all-in og Chiu folder.

Dette blev også billedet på heads-up-delen, hver eneste gang Gus havde gode kort havde Chiu intet, og når Chiu havde gode kort havde Gus mellemgode hænder. Dermed faldt de store potter ud til Chius fordel og Gus måtte nøjes med de små. På den sidste hånd i turneringen havde de to cirka lige mange chips. Gus Hansen så ud til at vinde potten, men da Chiu ramte på river vandt han turneringen.

I de kommende dage vil vi naturligvis kigge meget mere på Gus' turnering og i det hele taget hans karriere, så hold dig orienteret herinde.

Slutstillingen ved WPT-finalen på Bellagio:

1. David Chiu $3.389.140

2. Gus Hansen $1.714.800

3. John Roveto $923.355

4. Cory Carroll $593.645

5. Tommy Le $395.725

6. Jeff King $263.815

More Stories

Relaterede turneringer

Relaterede spillere

Hvad mener du?