EPT Monte Carlo, sæsonfinale – dag 2 – fire nordmænd i front, fem danskere stadig med

EPT Monte Carlo, sæsonfinale – dag 2 – fire nordmænd i front, fem danskere stadig med 0001

Norske Öjvind Riisem, der blev nummer fire ved WSOP Europa Main Event, sluttede andendagen ved EPTs sæsonfinale i Monte Carlo i spidsen for feltet. Lige efter ham kommer endnu tre nordmænd, så den norske dominans er i øjeblikket overvældende. Nummer to er fænomenet Johnny Lodden, der i mange år hærgede Internettet og tjente mange millioner på sit spil, hvorefter han efter sigende kom ind I et downswing der sendte ham helt i nul. Nu er Lodden ved at reetablere sig som pokerspiller og i øjeblikket gør han det på bedste vis i Monte Carlo. Men det er ikke nok for nordmændene der har Børge Dypvik og Andreas Hagen på tredje- og fjerdepladsen. Den tidligere vinder af WSOP Main Event, Joe Hachem er bedst placerede ikke-nordmand, som nummer fem.

Sæsonfinalen havde 842 spillere til start, hvilket er rekord. De 842 var blevet til 382 i løbet af dag 1a og 1b, i løbet af dag 2 svandt feltet yderligere og der er nu kun 129 spillere tilbage. Alle er de på jagt efter førstepræmien der er på imponerende €2.020.000. På tredjedagen skal der som minimum findes frem til de 80 spillere der går i pengene.

Flere store navne måtte sige farvel i løbet af dagen sammen med 6 danskere. De mest prominente udenlandske navne der måtte sige farvel var Daniel Negreanu, Noah Boeken, Patrik Antonius, Vanessa Rouso og Shaun Deeb. Gus Hansen måtte også sige farvel, efter at den samme modstander to gange i træk floppede tre ens. Christian Togsværd, Tommy Dender, Martin Wendt, Dan B. Pedersen og Mark Bech måtte også alle lade livet i løbet af dagen.

Dermed er der fem danskere tilbage, der alle har fornuftige stacks at arbejde med. Bedst placeret er Martin Rask der ligger på 11.-pladsen. Rask så ellers presset ud først på dagen, men en række fordoblinger gør at han nu ligger godt til.

Også Henrik Gwinner sidder godt med, han ligger som nummer 20. og i løbet af dagen opnåede han at slå en af pokerens bedste, Barry Greenstein, ud. Greenstein startede dagen med 5.000 i chips, men viste endnu engang sit imponerende overblik da han arbejde sig op til 50.000. Men efter en tabt hånd mod Antonio Esfandiari var Greenstein igen i problemer. Han endte med at gå all-in før floppet med {q-Hearts}{j-Diamonds}, hvilket Gwinner kaldte med et par tre på hånden. Derefter viste Greenstein god sportsmanship ved at signere en udgave af sin bog "Ace on the River" og give den til Gwinner.

De tre sidste danskere er Uffe Hold, Anders Vind og Stig Top Rasmussen. De vender tilbage klokken 13.00 i dag, hvor også stjerner som Luca Pagano, Sorel Mizzi, Raul Paez, Marcel Luske, Freddy Deeb, Woody Deck, Anna Wroblewski og Raymod Rahme vil være at finde ved bordene. Top ti og danskernes placeringer inden tredjedagen er som følger:

1. Öyvind Riisem, Norge: 441.400

2. Johnny Lodden, Norge: 380.300

3. Børge Dypvik, Norge: 296.000

4. Andreas Hagen, Norge: 276.800

5. Joe Hachem, Australien: 255.300

6. James Campbell, USA: 241.700

7. Luca Pagano, Italien: 229.000

8. Amit Makhija, USA: 219.100

9. Andreas Fluri, Schweitz: 205.900

10. Sorel Mizzi, Canada: 203.100

11. Martin Rask, DK: 188.200

20. Henrik Gwinner, DK: 162.200

33. Stig Top Rasmussen, DK: 137.600

55. Uffe Holm, DK: 99.800

104. Anders Vind, DK: 36.700

De fem danskere og deres præstationer kan følges live her, fra klokken 13.00 i dag.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories