Den danske Højesteret skal afgøre pokersagen

Den danske Højesteret skal afgøre pokersagen 0001

Efter fem måneders uvished omkring pokerens fremtid I Danmark er vi nu kommet et skridt tættere på en afgørelse. Højesteretten har bestemt sig for at tage den omtalte pokersag, hvor det skal afgøres om turneringspoker skal være lovligt i private klubber i Danmark. Før jul bestemte Landsretten at de mente at det skulle være ulovligt, på det grundlag at poker er et hasardspil. Denne dom ankede Dansk Pokerforbund, med Frederik Hostrup i spidsen og nu er det altså Højesteretten der skal komme med den endelige dom.

"Jeg er sikker på at afgørelsen bliver anderledes end I Landsretten. Det er en god ting for dansk poker. Det kommer til at have kæmpe indflydelse på alle der kan lide at spille poker," sagde en meget glad Hostrup efter nyheden var kommet frem.

Dommen fra Landsretten kom som skrevet for nogle måneder siden og her blev det besluttet at alle danske pokerklubber øjeblikkeligt skulle stoppe med at arrangere pokerturnering, fordi poker blev vurderet som hasard og dermed er ulovlig i privat regi. Hostrup og hans advokat appellerede afgørelsen og forleden fik de så den gode nyhed. Det er meget normalt at en sag som denne bringes hele vejen til Højesteretten og der er begrundet håb for at dommen kan blive omstødt. Da dommen blev afsagt i Landsretten var der overalt i landet glade pokerspillere der benyttede sig af de private klubber, siden dommen har de klubber kæmpet med de nye regler.

Efter at Højesteretten har genåbnet sagen er lovene også blevet ændret igen, det vil sige at private klubber igen kan arrangere turneringer. Som minimum indtil Højesteretten træffer deres afgørelse. Sagen er meget principiel og vigtig for hele EU, da den sagtens kan komme til at danne præcedens. Det er er forhåbentlig en dom der kan gøre livet nemmere for pokerspillere i Danmark såvel som EU.

More Stories

Hvad mener du?