Pokerlegender - Phil Hellmuth

Pokerlegender - Phil Hellmuth 0001

Phil Hellmuth er en sand mester i pomp og pragt. Efter han kom med i pokereliten ved the 1989 World Series of Poker, har han utrætteligt markedsført sig selv og poker, så han faktisk har tjent flere penge på pokerrelaterede aftaler, end på selve spillet.

Af en eller anden grund, gav denne markedsføring Phil et dårligt ry. Mange som har set ham i tv, synes han virker som en forkælet møgunge. Han fremstår som én af pokerverdenens "bad boys." Det er dette image – og så det faktum, at han er en fantastisk turneringsspiller – der er med til, at de forskellige tvkanaler viser en masse poker. Hvis der ikke var nogle specielle personligheder iblandt, havde der sikkert ikke været nogen tvdækning af de mange turneringer.

Jeg har aldrig hørt Phil indrømme det, men han har ladet sig inspirere af spillere som Amarillo Slim, Doyle Brunson og Tom McEvoy. "Hvordan det?", spørger du sikkert. Tro mig, Amarillo Slim var den oprindelige mester i reklame og i 70´erne var han endda med i Tonight Show med Johnny Carson, samt en masse andre shows. Slim var en farverig og underholdende mand, som gav poker et godt ry, mens Doyle Brunson var lidt mere afholdende, fordi han var bange for, at for meget reklame ville skade hans familienavn.

Senere, efter at Doyle skrev Super System, indså han hvor god reklame et par

World Series of Poker Championships medbragte og han åbnede dørene for en hel verden, som var sultne efter at lære mere om gode pokerstrategier.

I 1983 kom der en ukendt professionel spiller til Las Vegas. Han vandt the championship event ved the WSOP, efter at havde vundet en lille satelitturnering. Aviserne fremstillede ham som en helt.

Tom McEvoy vandt, hvorefter han spillede turneringer i udlandet, skrev artikler, bøger og i bund og grund gjorde klar til, at en gut fra Madison, Wisconsin - med et ungdommeligt udseende – skulle blive den yngste vinder af the main event ved the World Series of Poker nogensinde.

Phillip J. Hellmuth, Jr. blev født d. 16 juli 1964. Hans forældre var ikke bekymret da han begyndte at spille poker på University of Wisconsin, men de blev voldsomt oprørte da han opgav skolen, for at blive professionel pokerspiller. Selvom mange historier lyder på, at Phils far først forstod og accepterede Phils beslutning i 1989, var faktum, at Phil var en sandt pokertalent.

I mange år er der kommet mange "young guns" til WSOP for at udfordre den ældre generation af spillere. Phil kom med i 1988, som en totalt ukendt 23 årig baby-face og uden anbefalinger. Han deltog i $1500 7-stud hi/low event og sluttede som nummer fem, med en præmie på $15.000 som følge.

Hans spil i the $10,000 Championship event var også fremragende: han fik en 33. plads og tjente $7.500. Med denne præstation fik han blod på tanden og han så frem til WSOP 1989. Hellmuth blev 24 år og vandt sin første store sejr ved the Bicycle Club i Los Angeles. Da WSOP gik i gang det følgende år, var Phil klar til at bide skeer med de tunge drenge.

Efter at havde pløjet sig igennem et felt af 178 spillere, endte Phil ved finalebordet med $344,000 i chips. Lige foran ham var Johnny Chan med $350,000 i chips. Steve Lott var i 1. position med $413,000.

Efter flere nervepirrende timer, var der to spillere tilbage: Mesteren fra Main Event i 1987 og 1988, Johnny Chan (som havde slået Eric Seidel ud heads-up året før) og den 24 årige Phil Helmuth.

Chans heads-up spil er legendarisk, men hans chip stack var overmatched af Phils. På den afsluttende hånd, reraisede Phil Chans $130,000 bet til over $1 mio. med pocket nines på hånden. Chan overvejede lidt og callede så med resten af sine chips, med spar es-7 på hånden.

Floppet kom med to konger og ingen spar. Turn og river efterlod Chan med es høj. Phils par ni holdt hjem og han fløj op af stolen, med armene i vejret. En ny mester!

Siden dengang har Phil lavet poker til en forretning. Han skriver artikler for

Card Player Magazine, har skrevet flere bøger og han har endda lavet pokervideoer. Han lever med sin kone, Kathy, og deres to børn i Palo Alto, California, men deltager stadig flittigt i turneringsræset, som om han først nu har fået smag for poker.

Hellmuths WSOP record er helt utrolig. Han har vundet bracelets i limit, no-limit og pot-limit hold'em. Han har nået til finalebordet ved næsten alle former for poker. Han har vundet elleve bracelets ved WSOP (Johnny Chan og Doyle Brunson har 10) og han er dermed den spiller med flest WSOP-sejre. Han har også vundet den eftertragtede titel "Heads-up Champion".

Phil er i sandhed en stor promotor af poker og en top turneringsspiller, men han siger selv, at han stiler efter at blive den største pokerspiller nogensinde. Det er tvivlsomt om der nogensinde bliver udnævnt en "pokermestrenes mester", men det er helt sikkert at Phils navn ville stå på listen af mulige kandidater. Til sommer vil vi igen se Phil træde ind på den største scene af dem alle ved WSOP, hans entré der har ry for at være ekstremt pompøs, så det bliver spændende at se hvad "The Poker Brat" finder på i år.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories