888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

WSOP Event #14 - $10.000 Stud - Brooks vinder og donerer hele præmien væk

WSOP Event #14 - $10.000 Stud - Brooks vinder og donerer hele præmien væk 0001

Da $10.000 Stud mesterskabet begyndte ved årets WSOP var det et ekstremt stærkt felt tilskuerne var vidne til. På trods af det var det den forholdsvis ukendte Eric Books der trak sig sejrrigt ud af eventen, hvilket gav ham $415.856. Brooks donerer hele sin gevinst til Decision Education Foundation; hvis mission er at undervise unge skoleelever i hvordan man tager beslutninger.

Da pokeren eksploderede for nogle år tilbage, var det ofte at man oplevede 'Askepot'-historier, ved de store No Limit Hold'em events. I mange år ventede man på at pokerboomet skulle sprede sig til andre discipliner end Texas Hold'em. Ved dette års WSOP har der været indikationer på at de andre pokervarianter også er begyndt at nå ud til de brede masser, først vandt Anthony Rivera for få dage siden $10.000 Mixed Event og nu Brooks sejr i $10.000 Stud mesterskabet fortæller også historien om en ukendt spiller der slog et felt fyldt med stjernenavne.

Brooks vej til sejren var lang og hård, da han startede finalen med tredjefærrest chips, og mod en stjernerække af spillere. De startende i finalen var følgende:

David Oppenheim – 508.000

Alexander Kostritsyn – 495.000

Fu Wong – 429.000

Minh Ly – 424.000

Jim Paluszek – 413.000

Eric Brooks – 359.000

Erik Seidel – 273.000

Vassilios Lazarou - 259000

David Oppenheim var i front da spillerne gik ind til finalen, men efter en duel mod Alexander Kostritsyn mistede han den føring. Men Oppenheim kæmpede sig tilbage og han eliminerede den første spiller i finalen. Vassilios Lazarou havde færrest chips da finalen startede og på en hånd gik han all-in på third street. Han var oppe mod Oppenheim, der havde en bedre hånd end Lazarou. Da der ikke kom hjælp til Lazarou var hans turnering ovre, ottendepladsen tjente ham $48.269. Oppenheims optur var dog kortvarig og hans finaledeltagelse endte kort efter. Han tabte på en hånd hvor Kostritsyn ramte tre femmere på seventh street, en hånd Oppenheim ikke kunne slå og han var dermed ude som nummer syv med $59.408.

Jim Paluszek tabte en stor hånd da han kom op imod Fu Wongs flush med es som højeste. Kostritsyn tog resten af Paluszeks chips og eliminerede ham som nummer seks, hvilket gav ham $74.260. Erik Seidel og Kostritsyn havde også en række kampe, hvilket til sidst blev enden for Seidel. Det er ikke første gang de to duellerer ved et finalebord, faktisk kæmpede de også ved årets Aussie Millions finalebord. Dengang var det Kostritsyn der vandt duellen og det var det også denne gang. Det var dog Minh Ly der slog Seidel ud efter at Kostritsyn havde taget de fleste af Seidels chips. Seidel fik $92.825 for femtepladsen.

At holde styr på Minh Lys chipstack i løbet af denne finale var en næsten umulig opgave, han spillede en masse hænder og flere gange fordoblede han når det så sortest ud. Lys rutschebanetur sluttede da han blev slået ud af Kostritsyn der ramte en straight. Minh Ly sluttede som nummer fire og vandt $118.816.

Alexander Kostritsyn førte denne event efter førstedagen og han spillede en stærk turnering hele vejen igennem. Uheldigvis for Kostritsyn sluttede turneringen inden heads-up. Alle pengene røg til midten på fifth street, hvor Kostritsyn havde (K-4) 4-K-3 mod Brooks' (A-8) 7-A-7. Kostritsyn forbedrede ikke sine kort og vandt dermed $163.372 og tredjepladsen.

Da Fu Wong og Brooks gik ind til heads-up var Wong foran – 1.815.000 mod 1.345.000. Wong øgede sit forspring da han vandt nogle pots i starten af heads-up. Men Brooks skulle senere erobre de tabte chips, og meget mere, tilbage.

Kort før heads-up spillede Kostritsyn og Wong en hånd, hvor Kositstryn var meget overrasket over at Wong kaldte alle bets hele vejen til seventh street, blot med et par es. Det resulterede i at Kostritsyns J-J blev slået. Under heads-up var det Wongs tur til at blive forbløffet, da Brooks kaldte ham hele vejen til seventh street – kun med K-K. Hånden gav Brooks dobbelt så mange chips som Wong – en føring han aldrig satte over styr.

På turneringens sidste hånd røg alle pengene til midten på fourth street. Den dramatiske hånd forløb således:

Brooks: ({a-Hearts}{5-Spades}){5-Diamonds}{3-Diamonds} – hvilket gav ham føringen med et par fem mod

Wong: ({4-Clubs}{10-Clubs}){a-Clubs}{4-Hearts}

Brooks: ({a-Hearts}{5-Spades}){5-Diamonds}{3-Diamonds}{a-Diamonds} – føringen udbygget med et par es

Wong: ({4-Clubs}{10-Clubs}){a-Clubs}{4-Hearts}{2-Hearts}

Brooks: ({a-Hearts}{5-Spades}){5-Diamonds}{3-Diamonds}{a-Diamonds}{7-Diamonds}

Wong: ({4-Clubs}{10-Clubs}){a-Clubs}{4-Hearts}{2-Hearts}{4-Diamonds}– overtager føringen med tre firere

Brooks: ({a-Hearts}{5-Spades}){5-Diamonds}{3-Diamonds}{a-Diamonds}{7-Diamonds}{q-Diamonds} – rammer den vindende flush

Wong: ({4-Clubs}{10-Clubs}){a-Clubs}{4-Hearts}{2-Hearts}{4-Diamonds}{9-Clubs}

Fu Wong blev dermed slået ud som nummer to, hvilket giver $259.910. Brooks vil nu nyde frugterne af sin sejr, sammen med de elever han har doneret pengene til og til dagligt underviser.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories