WSOP Event #17 - $1.500 NLHE Shootout - Jason Young tager sejren

WSOP Event #17 - $1.500 NLHE Shootout - Jason Young tager sejren 0001

Det blev en meget lang turneringen, spillerne spillede i over 30 timer fordelt over to døgn. Da det sidste kort var uddelt var det Jason Young der blev hyldet som sejrsherre af denne $1.500 No Limit Hold'em Shootout. Efter at have vundet tre ti-mands borde, var det Young der kunne hæve $335.565 og tage et guldbraclet på.

Finalebordets spillere havde alle 1.000.000 i chips og spillerne fordelte sig på følgende måde:

Sæde 1: Casey Coleman

Sæde 2: Matthew Giannetti

Sæde 3: Thomas West

Sæde 4: Rory Monahan

Sæde 5: Kyle Bowker

Sæde 6: John Strzemp III

Sæde 7: Mike Schwartz

Sæde 8: Sergey Rybachenko

Sæde 9: Jason Young

Sæde 10: Alexander Triner

Efter 19 timers spil inden finalen, var det ikke underligt hvis spillerne var lidt rustne i kanten da finalen begyndte. Men der var meget på spil og forskellen mellem at slutte først og sidst ved finalebordet var til at tage at føle på – der var $335.565 til vinderen, mens spilleren der sluttede som nummer 10 ville få $7.507.

Casey Coleman, der til daglig spiller på Full Tilt Poker under aliaset 'Cosey' og på PokerStars som 'Ccmuney', blev offer for sin egen aggressive stil, da han hurtigt tabte halvdelen af sine chips mod Matthew Giannetti. Coleman forsøgte at stjæle potten på river, men Giannnetti kaldte og Coleman var i problemer. Coleman fik en kort opblomstring før at han rendte ind i Sergey Rybachenko, der ramte en straight på river og dermed var Coleman nede på 115.000.

Med få chips kaldte Coleman et raise fra Mike Schwartz før floppet, et kald der næsten gjorde at Coleman var all-in. Giannetti kaldte også og de tre spillere så et flop med {7-Clubs}{3-Spades}{7-Diamonds}. Scwartz bettede på det flop og Coleman kaldte, hvilket bragte ham all-in, Giannetti smed sine kort. Scwartz var i front med 8-8 mod Colemans A-Q, det ændrede sig ikke og Coleman sluttede som nummer ti med $7.507.

Alex Triner var en anden spiller der havde drysset en del og han endte med at være all-in mod Jason Young, dog havde Young færre chips end Triner. Youngs havde {a-Hearts}{j-Spades} og det så godt ud for Triner der sad med {a-Diamonds}{k-Spades}. Men det ændrede bordet nådesløst på, da der kom {j-Hearts} på turn. Det kort resulterede i at Young fejrede med sine venner der stod og kiggede på. For at gøre ondt værre kom der {j-Diamonds} på river. Triner havde i det hele taget problemer med knægtene, på den næste hånd kiggede han ned og så at han havde J-J på hånden, han gik all-in og blev kaldt af John Strzemp, der havde Q-Q. På bordet kom der ingen hjælp til Triner, der resignerende spurgte til hvor knægtene blev af denne gang. Triner sluttede som nummer ni og vandt $9.828.

Thomas West var en af finalens mest erfarne spillere, med 11 pengepræmier tidligere ved store turneringer, deriblandt en andenplads ved sidste års LA Poker Classic. Tidligt mistede han en del chips mod den hyper-aggressive Rybachenko. Det fortsatte med at gå nedad for West og han besluttede sig for at gå all-in da han så ned i A-Q. Han blev kaldt af Jason Young, der sad med A-K. Bordet hjalp ingen af dem og Youngs konge gav ham potten. West kunne hæve $12.421 for præstationen.

Sergey Rybachenko startede finalen som lyn og torden og spillede ekstremt aggressivt, men efter at have bragt sig solidt i spidsen begyndte det at gå ned ad bakke for ham. I en pot røg Rybachenko all-in med {k-Spades}{k-Diamonds}, også Kyle Bowker var all-in, han sad med {q-Diamonds}{9-Diamonds}. De blev begge kaldt af Mike Schwartz der sad med {a-Diamonds}{q-Spades}. Rybachenko var i front indtil river, hvor Scwartz ramte et es og dermed det højeste par. Rybachenko sluttede som nummer syv ($15.697), da han havde færre chips inden potten end Bowker. Kyle Bowker har tidligere 12 pengeplaceringer ved WSOP, deriblandt en fra i år, denne turnering sluttede med ham på sjettepladsen, hvilket gav ham $23.887.

Matthew Giannetti satte ny personlig rekord ved at slutte som nummer fem i denne turnering. I starten holdte Giannetti fast i den million han havde til at starte med, men i takt med at blinds steg, svandt hans chipsbeholdning. Han røg ned i 300.000 før han fordoblede mod Mike Schwartz, der lige havde slået to spillere ud. Men den fordobling holdt kort for Giannetti, der fortsatte med at spille aggressivt. Et af hans mange raises blev kladt af Mike Scwartz, og de fik et flop med {9-Clubs}{k-Hearts}{a-Hearts}. Schwartz gik herefter all-in og Giannetti kaldte. Giannetti var foran med {a-Clubs}{10-Hearts}, mens Mike Schwartz med {q-Hearts}{9-Hearts}. På turn kom der endnu en dame og på river kom der en nier. Dermed ramte Schwartz et fuldt hus og Giannetti blev slået ud som nummer fem. Giannetti blev $40.267 rigere af den præstation.

Med fire spillere igen sad Jason Young på halvdelen af de chips der var tilbage; Scwartz havde 2,4 millioner, mens Monahan og Strzemp sad med 1,4 og 1,2 million. Strzemp vandt et par hurtige pots og øgede til over 2 millioner. Monahan, der er pokerpro og skribent, tabte to hænder til Schwartz og cirka halvdelen af sine chips. Rory Monahan gik herefter all-in med {6-Clubs}{5-Clubs}. Strzemp kaldte med {a-Spades}{q-Clubs}. På bordet kom der {j-Hearts}{a-Clubs}{10-Diamonds}{3-Clubs}{7-Spades} og Monahan sluttede som nummer fire ($82.582).

Efter den sene aftenpause var det John Strzemp der måtte lade livet. Først mistede han mange chips efter at han bettede over en halv million på en hånd hvor Jason Young ramte et par es på turn. Derefter var det Strzemp og Schwatz der så et flop med {k-Clubs}{7-Clubs}{2-Diamonds}. Strzemp bettede 175.000 på floppet og 500.000 på turn med {5-Hearts}, begge gange kaldte Scwartz. River var {k-Spades} og Strzemp gik all-in med sine sidste 1,3 million. Scwartz kaldte uden større betænkning og vendte K-8 der gav ham tre konger. Strzemp prøvede at smide sine kort uden at vise hvad han havde, men turneringslederen viste at han havde {q-Diamonds}{9-Diamonds}. Det bluff sendte ham ud af turneringen med $129.675.

De sidste to spillere startede heads-up med næsten lige mange chips. Det så ud til at finalen var tæt på afslutningen da de gik all-in og Youngs J-J vandt potten. Schwartz så ud til at være færdig – han havde kun 150.000 tilbage, hvilket var mindre end big blind. Tre hænder senere havde Schwartz forvandlet de 150.000 til over en million og selvom han var bagud, var han stadig ikke færdig. På den næste hånd fik Young 6-6 og gik all-in, han blev kaldt af Schwartz der sad med K-K. Dermed var Scwartz oppe på 3,5 millioner chips.

Meget passende blev finalen afgjort efter en hånd hvor de to spillere havde lige store chancer. Scwartz gik all-in med {4-Hearts}{4-Spades} og Young kaldte med {a-Clubs}{j-Diamonds}. På bordet kom der {6-Diamonds}{8-Diamonds}{2-Hearts}{a-Hearts}{q-Clubs}. Young vandt dermed turneringen og $335.565. Andenpladsen gav Scwartz $209.527.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories