Sextons hjørne – 47 – Mike Sexton: Poker Visionær, del 5

Sextons hjørne – 47 – Mike Sexton: Poker Visionær, del 5 0001

Mike Sexton var professionel pokerspiller i halvfjerdserne, firserne og halvfemserne og vandt en masse turneringer hen ad vejen inklusiv et WSOP guldarmbånd. Hvem ville have gættet på at han skulle blive pokerens 1. ambassadør (valgt af sine ligemænd), en fremtrædende TV vært som kommentator for WPT nu på syvende sæson, og en sand pioner indenfor Internettets pokerverden? Af alle hans bedrifter, var det han opnåede for Party Poker og, i sidste instans, for hele pokerverdenen, vel nok det mest forbløffende bidrag af dem alle. I betragtning af at Mikes kendskab til Internet og computere var begrænset til, at han vidste hvordan man sætter strømstikket i kontakten, må det siges at hvad han har gjort for Internetpoker er fantastisk! Han har altid været en utrolig idémand med flere og større visioner end nogen anden i hele pokerverdenen.

I de første fire artikler jeg har skrevet om Mike, har jeg berørt ting som den betydningsfulde opringning, han modtog fra en kvinde ved navn Ruth Parsol der benyttede sig af Mikes ekspertise som "Poker Domain Ekspert" for en online site der endnu ikke var blevet navngivet. Da Mike ankom til Indien for at møde sit software team, foreslog han navnet PartyPoker.com fra en liste over 10 ledige navne. Han gav lektioner i poker til nogle ganske unge og meget dygtige computer programmører, således at de kunne skabe og designe den nødvendige software. Da Mike forlod Indien, var han udpeget til at tage til det Dominikanske Republik for at møde PartyPokers administrerende direktør, Vikrant Bhargava der spurgte ham, "Mike, vi har softwaren. Hvordan skaffer vi nu kunderne?"

Mike udtænkte en af de bedste ideer der er blevet brugt indenfor Internetpoker, the Party Poker Million, hvor spillere hele året kunne deltage i små $22 satellit turneringer og dermed fik chancen for at kvalificere sig til en af årets fire semifinaler. Set i sammenhæng med deltagerantallet i hver semifinale, var det antal præmier, der gav adgang til et luksuriøst cruise og entry til finalen med en garanteret 1. præmie på $1.000.000, en drøm der kunne gå i opfyldelse for en investering på kun $22! Præmiepakken der kunne vindes af de der kvalificerede, var for to personer og inkluderede en betalt $7.500 adgangsbillet til PPM 1. Vel ankommet ombord på krydstogtsskibet fik hver af de spillere der havde kvalificeret sig anvist deres bord og sæde og et kontant beløb på $500!

Jeg var med på de første fem PartyPoker Million cruises og en ting er helt sikker: De heldige spillere var jordens lykkeligste mennesker. Jeg traf rigtig mange af disse spillere, når jeg gik rundt på skibet eller talte med dem under middagen og en ting var fælles for dem alle, at de udtrykte stor anerkendelse og taknemlighed for Mikes kreative ide. Både mændene og hustruerne var lykkelige over at deres bedre halvdele havde vundet en sådan tur for dem begge, oven i købet med drømmechancen for at vinde førstepræmien på $1.000.000 eller en del af de $500.000 fordelt på de andre præmier. Prikken over i'et på Mikes ide var, at tillade både amatører og professionelle at købe sig ind i eventen, selvom de ikke havde vundet gennem en $22 kvalifikationsturnering. Mike var klar over, at det at have mange af pokerens superstars med på skibet ville være et livs oplevelse for mange af de andre deltagere og tilmed et stort plus for TV dækningen. I øvrigt modtog hver eneste af de kvalificerede spillere en personlig, telefonisk lykønskning fra Mike. At vinde en plads i semifinalen ville få de fleste til at hoppe i stolen, men at modtage et personligt opkald fra værten på PartyPoker var noget der virkelig betød noget for en pokerspiller. Den store drøm om at vinde et sæde ved hjælp af deres computer blev nu pludselig til virkelighed. Men tanken og ideen om at alle disse vindende online spillere skulle mødes ansigt til ansigt på et pragtfuldt krydstogtskib, var en sti på internettet der aldrig var blevet betrådt før!

Mike skulle vise sig at blive en internetpioner med hans kreation, PartyPoker.com Million som slog Partys navn fast i den helt store stil. Den gang i marts, 2002 hed den største aktør på Internettets pokermarked, Paradise Poker. Paradise sad så tungt på markedet, at muligheden for at nogen kunne overhale dem var nærmest utænkelig. Mike foreslog PartyPoker at sætte flere turneringer på programmet, både enkeltbords satelitter og multitable turneringer. Mike vidste at det var den slags spillerne elskede. Dette var noget Paradise havde set stort på, mens de hovedsageligt hvilede på deres laurbær som nr. 1 i pokerindustrien.

Efter at Mike havde været vært på PartyPoker gennem det første år, tog han mod tilbudet om at blive kommentator på World Poker Tour. Det betød, at både Mikes tid og hans energi skulle deles ud på flere fronter, da han blev nødt til at rejse efter alle WPT events i 2002, det første år, for at lave optagelser til hvert enkelt show, derefter tilbage til Los Angeles hvor redigeringsstudiet var. Her mødtes han så med sin partner og medkommentator, Vince Van Patten for at genspille pokerhænderne mens de for første gang kunne følge spillernes hole cards. Set i bakspejlet var PartyPoker i starten ikke helt trygge ved at Mike involverede sig i et TV show, eftersom de anså at Mike kunne udnytte sin tid bedre ved at rejse tilbage til Indien og fortsætte med at samarbejde med PartyPokers softwareteam. Men Mike fik overbevist dem om, at WPT ikke bare ville blive et hvilket som helst TV show, men en blockbuster der ville ændre pokerverdenen totalt. Hvor heldige de egentlig var, at netop deres vært ville komme til at fremstå som "Pokerens Stemme" på TV ud over hele USA. PartyPoker lyttede til Mikes råd, eftersom de anbefalinger han hidtil var kommet med havde vist sig at være pletskud!

Sextons hjørne – 47 – Mike Sexton: Poker Visionær, del 5 101

Vince Van Patten og Mike Sexton i kommentatorboksen ved WPT.

Mike gav PartyPoker mange gode råd, men det vigtigste de nogensinde fik af Mike, er det du kommer til at læse her. Det skulle komme til helt at ændre dynamikken i fremtidens internetpoker, og direkte hjælpe PartyPoker til at blive den største i verden, og samtidig overhale Paradise Poker der stod rystet tilbage, totalt dækket af støv fra PartyPokers baghjul. Det begyndte i et lille redigeringsstudie i LA. Mike og Vince oplevede for første gang at se spillernes hole cards fra det første event der blev afholdt på Bellagio. Her optrådte Scotty Nguyen, John Juanda, Gus Hansen, Freddy Deeb, John Hennigan og Chris Bigler ved WPT's første finalebord. Som vi allerede ved, var det Gus Hansen der løb med sejren. Men oplevelsen ved at sidde og se ham gøre sine indsatser, være vidne til hans bluffs og følge med i hans spillestil, var på forhånd dømt til at tage pusten fra det samlede TV publikum. Man skal huske på, at redigeringen af hver enkelt session blev foretaget 3-4 måneder før showet faktisk gik i luften.

Da Mike for første gang kom ud fra redigeringsstudiet efter at have overværet at Gus Hansen havde vundet det første WPT event der nogensinde var blevet afholdt, fik jeg en opringning fra Mike ca. kl. 1:00 AM. Mike var rigtig glad og helt oppe at køre. Han sagde, "Tom, du vil næppe tro det, når jeg fortæller hvad der skete i aften. Jeg er lige blevet færdig med at redigere den første session, hvor vi ser hole cards, og jeg siger dig, jeg var tilstede og kommenterede eventen for nogle måneder siden. Men efter at have set det i aften, hvor vi fulgte hole cards, er det noget helt andet. Gus Hansen optrådte på slap line, bluffede og kørte rundt med chipsene så jeg næppe troede mine egne øjne. Jeg havde svært ved at se det i starten, men nu står det lysende klart for mig, hvilket hit WPT vil blive på Travel Channel, med de små kameraer der følger spillernes hole cards. WPT kommer til at blive et gigantisk hit, så jeg vil bede dig gøre dette:

"Partys administrerende direktør, Vigrant er i Las Vegas i øjeblikket i forretninger, og jeg har fortalt ham, at du henter ham kl. 9:00 AM ved parkeringsvagten på Mirage i din Taxi. Det vil blive din vigtigste tur nogensinde til lufthavnen. Jeg har bedt Vikrant om at tage det første fly til New York City, hvor Travel Channel har deres hovedkvarter. Han skal købe hvert eneste reklamespot i et nyt TV show der hedder World Poker Tour….ikke bare nogle få spots, men dem alle, og for hele året, også alle genudsendelser. Tom, jeg siger dig bare…dette er det helt store. PartyPoker bliver nr. 1 i hele verden når dette falder i hak. Det er det bedste råd og vigtigste vejledning firmaet nogensinde vil få. For nogle få måneder siden blev Party tilbudt $5.000.000 hvis de ville sælge, men jeg fik talt dem fra det, og i stedet afvente resultaterne fra WPT og se hvad TV showet kommer til at betyde for pokerverdenen. De fire ejere ved det ikke endnu, men de står til at blive milliardærer, hvis vi får de reklamespots på plads. Så vær helt sikker på ikke at komme for sent, når du samler Vikrant op i din Taxi kl. 9:00 AM!"

Jeg hentede selvfølgelig Vikrant til tiden og havde en hyggelig samtale med ham, mens vi kørte til McCarran Lufthavn. Han var ude i forretninger for Party der bogstavelig talt ville ændre alt fortalte han.. Jeg sagde, "Well, jeg har aldrig hørt Mike være så opstemt over noget, som han var i aftes i telefonen fra redigeringsstudiet. Han er helt sikker på, at Party vil komme til at opleve det største boom af nye kunder nogensinde, hvis De har succes med at opkøbe alle reklame spots på Travel Channel. Jeg ønsker Dem virkelig held og lykke med Deres mission i New York. Vikrant var meget behagelig, og da jeg stod og betragtede ham og hans bagage på vej ind i lufthavnen, kunne jeg ikke lade være med at tænke på om Mike havde ret…Ville dette blive et brag for PartyPoker.com der kunne høres over hele verden?

Vigrant fik succes med sine forhandlinger med Travel Channel og købte en enorm pakke reklamespots for hele året i det nye show der snart skulle begynde…..World Poker Tour. Vikrant besluttede at lade Mike medvirke i adskillige af reklamerne, da han kom frem til, at han var den helt rette person til den opgave. Hvis man husker tilbage, kan man stadig høre Mike sige i reklamerne, "Det er sjovt og det er let, så meld dig til hos PartyPoker.com med det samme." Den troværdighed Mike havde i de reklamer som vært på WPT kunne ikke gøres op i penge og PartyPokers omsætning firedobledes i løbet af en nat. Faktisk gik der kun få måneder før Party overhalede Paradise Poker for fuld fart! Ejerne indså hurtigt deres held i at have lyttet til Mikes råd og ikke afhændet firmaet for $5.000.000, som de ellers havde fået tilbud om tidligere. De andre online sites vågnede pludselig op og bemærkede hvad Party havde udrettet, og hvilken magt TV reklamer havde i kampen om at skaffe nye kunder. Konkurrenterne kunne kun kigge på fra sidelinien det første år, efter som Party allerede havde opkøbt alle reklamespots for resten af året. Det næste år var alle konkurrenterne nærmest ved at falde over hinanden i kampen om at komme til at byde på reklamespots i WPT på Travel Channel. Travel Channel elskede det og satte priserne op for at matche efterspørgslen. Der opstod dog et lille problem, idet disse TV shows begyndte at fremstå som reklamesøjler for online poker. Det medvirkede til at man forbød brugen af "dot com" reklamer på TV. Man begyndte så med "dot net" i stedet, hvor kunderne kunne spille gratis poker som de havde set i TV reklamerne. Pokersitsene var dog helt bevidste om, at en stor del af disse gratisspillere hen ad vejen ville ende med at spille cash games og turneringer om penge.

PartyGaming der var ejer af PartyPoker ramte megajackpotten til lyden af 8 milliarder dollars til de fire ejere af firmaet, da de blev noteret på Londons Fondsbørs! Dette var den helt store nyhed, da det blev offentliggjort i 2005 i Gaming Today. Her kunne man se Forbes opgørelse over spil milliardærer som på det tidspunkt noterede nettoværdien af de 12 top milliardærer inden for spilindustrien. Forbløffende nok var de fire ejere af PartyGaming alle noterede på listen. Listen var helt bestemt imponerende, og selv om de fire ejere alle var at finde mellem 6. og 12. pladsen var det samlede ejerskab af Party noteret på 3. pladsen som ses herunder:

1. Sheldon Adelson (værdi: $11,9 milliard)

2. Kirk Kerkorian (værdi: $9,5 milliard)

(3.): Party Gaming owners (værdi: $8 milliard dollars): Anurag Dikshit - $3,4 milliard; Ruth Parasol - $1,8 milliard; Russell DeLeon - $1,8 milliard; Vikrant Bhargava - $1 milliard

4. Kerry Packer (værdi $4,7 milliard)

5. Stanley Ho (værdi: $3,8 milliard)

6. Donald Trump (værdi: $2,6 milliard)

7. Steve Wynn (værdi: $1,9 milliard)

8. William Boyd (værdi $1,6 milliard)

9. Phil Ruffin (værdi $1,3 milliard)

Mike forudså at de fire ejere af PartyPoker ville blive milliardærer. Og, hvor havde han ret i det! Det er svært bagefter at forestille sig, at Mike begyndte som deres "Poker Domain Expert" uden hverken at have kunder eller et navn til sitet….og alligevel hjalp han dem til en succes på internettet der trodser enhver beskrivelse. De fem afsnit af denne artikel beskriver i detaljer den utrolige indsats Mike har ydet til fordel for poker. Jo, jeg er Mikes bror og utrolig stolt af de bidrag han har ydet til pokerindustrien. Men, når jeg spiller poker eller er ude at rejse og hans navn bliver nævnt, virker det som om at også resten af verden er taknemlige over at have Mike ved roret! Vores pokerambassadør Mike Sexton er både en pioner og en pokervisionær der har tilført spillet så meget. Tak for det Mike!

Taxaen er parkeret,

Tom Sexton

More Stories

Hvad mener du?