Womens Poker Spotlight: Professionel Coaching - En voksende trend

Womens Poker Spotlight: Professionel Coaching - En voksende trend 0001

Vi er snart ved enden af WSOP 2008 og et godt stykke inde i Main Event. En del spillere har betalt de $10.000, som det koster at deltage, nogen har sponsorer og nogen har vundet en adgangsbillet via internettet eller live satellitturneringer. En lille procentdel betaler ud af egen lomme, måske af deres opsparing. Men det er sikkert at der igen i år var tusindevis af håbefulde spillere der meldte sig til at spille med ved WSOP Main Event.

Professionelle pokercoaches bliver mere og mere benyttet i pokerverdenen. Før i tiden var coaching – specielt ved damernes events – et problem fremfor en gode. Man så mænd, kærester og partnere stå og coache deres damer fra sidelinjen, mens spillet var igang. Det blev et sådan problem, at reglen om one player per hand blev nødt til at blive lavet om, for at holde spillet intakt. I år er det tydeligt, at coaching er mere udbredt, blandt andet på grund af at Main Events finalebord er udsat.

Den største bekymring fra professionelle spillere er, at amatørene nu har en unfair fordel, i og med at de kan studere og lære fra professionelle coaches, de fire måneder eventet er udsat. På denne måde kan de blive stærkere og klogere til et evt. finalebord. En af de professionelle spillere som nu er coach, er Roy Winston. Ved the Ladies Event ved WSOP trådte han til, for at hjælpe og vejlede sin ven Roz Quarto, så hun kunne overleve feltet på 62 spillere på dag 2. Da Roz bliver spurgt om hvorledes Roy hjalp hende, svarer hun: "Han hjælp mig med at slappe af og fokusere på spillet. Jeg havde få jetoner og var ikke fokuseret på, hvordan jeg skulle få nogle jetoner ind. Roys råd, bragte mig tilbage i kampen. Da jeg satte mig ned den næste dag, var Roy igen på plads for at vejlede mig til, at forstå, at jeg ikke skulle spille på den og den måde for at komme videre. Hans råd var grunden til jeg endte som nr. syv."

Roy så Roz spille ved finalebordet. Han blev hørt sige til Kathy Liebert; "Dét er min elev." Et par guldkorn fra Roy hjalp Roz en del, hendes 7. plads gav $36.000 i pengepræmie.

Oracle Poker Consulting er et nyt professionelt poker coaching team, som består af Winston og Michael Binger. Begge spillere er etablerede pokerspillere både ved de store turneringer og ved private spil. Individuel opmærksomhed fra én eller begge af disse spillere, kan sagtens være sin vægt værd i guld, hvis deres "lærling" er i stand til at udnytte deres råd, sådan som Roz gjorde det. Roy viste her, at han kan coache i rampelyset.

Vanessa Selbst, som for nylig vandt sin første guldarmkæde, er en anden ung pokercoach, som man kan hyre, hvis man har behov for hjælp. Vanessa er en af stifterne af DeucesCracked.com, som er en side lavet af pokercoaches. For $300-$400 pr. time, kan du lære hvordan Vanessa vandt sin kæde og dermed kan du forsøge at kopiere hendes taktik til dit eget spil.

Dette er den mest sandsynlige næste fase i poker; betalt professional pokercoaching. De dyrere og dyrere buy-ins samt fejlagtige forsøg på, at komme igennem nåleøjet, er sikkert det som skal til, før at spillere søger andre alternative metoder, så de kan få succes ved pokerbordene. Det ultimative mål er for mange at vinde en guldarmkæde og prisen for at opnå dette mål, kan godt tænkes at hedde "undervisning".

More Stories

Hvad mener du?