Sextons hjørne – 52 - Jennifer Harman, Pokerens eneste 'Big Game' Lady, del 1

Sextons hjørne – 52 - Jennifer Harman, Pokerens eneste 'Big Game' Lady, del 1 0001

Der er bogstaveligt talt millioner af pokerspillere der må nøjes med at drømme om de resultater Jennifer Harman har opnået i pokerens verden. For at slå det fast kan vi fortælle, at hun er den mest succesfulde kvindelige pokerspiller i verden indenfor high-stakes cash games. Da Bellagio åbnede for ca. 11 år siden i 1997, plantede Harman sig i en stol i Bobbys Room hvor gennemsnitsindsatsen er $2.000/4.000 i en blanding af flere forskellige spil. Dette er virkelig pokerens 1. division og kan sammenlignes med Champions League i fodbold. Jennifer er blevet en levende legende ved at overleve pokerens største lakmusprøve, da hun er op imod spillets store mestre hver eneste dag.

Da jeg henvendte mig første gang til Jennifer om denne artikel var hun dejligt imødekommende, men nævnte dog at hun ikke var helt sikker på sin tidsplan fra dag til dag. Hun agerer næsten som en slags vagtlæge indenfor big game på Bellagio. Når hun bliver tilkaldt stiller hun op. Da der var gået et par dage, ringede Jennifer til mig og spurgte hvor lang tid det ville tage mig at komme over til Bobbys Room, hvor hun spillede Big Game. Det tog mig 20 minutter og da jeg ankom, fortalte Jennifer at hun ville spille indtil det var hendes tur til at betale blinds. Jeg satte mig så i VIP loungen i Bobbys Room og ventede på hende.

Da jeg skævede over til hendes bord, bemærkede jeg blandt hendes modspillere folk som Barry Greenstein, Johnny Hennigan og Gus Hansen sammen med flere europæiske stjernespillere. Jeffrey Lisandro, der ligesom Barry har klaret sig godt ved 2008 WSOP, stod på ventelisten og sad ved det andet bord i lokalet. Dette var bare endnu en dag på kontoret for Jennifer Harman. Da jeg så mig om i lokalet, kunne jeg tælle 9 store billeder på væggen. Det var pokerverdenens helt store ikoner. Disse faste big game spillere har støttet op omkring pokeren i Bobbys Room i årevis: Doyle Brunson, Bobby Baldwin, Phil Ivey, Chau Giang, afdøde Chip Reese, Harman, Eli Elezra, Lyle Berman og Gus Hansen. Og her er ikke engang nævnt Greenstein, Johnny Chan, Patrik Antonius, David Benyamine, Sammy Farha, Minh Ly, Todd Brunson, Allen Cunningham, Daniel Negranu, Hennigan, Lisandro og adskillige andre af verdens bedste spillere der ofte spiller på Bobbys Room.

Jennifer Harman har spillet mod verdens bedste pokerspillere, og hvis hendes modstandere skulle stemme om, hvem der den største , kvindlige high-stake cash-game pokerspiller ville hun vinde en jordskredssejr. Jeg tvivler på at man kan finde fem kvindelige pokerspillere der regelmæssigt spiller med indsatser $200/$400 året rundt. Til sammenligning spiller Jennifer $2000/$4000 hver eneste dag. Men, uanset mand eller kvinde vil Jennifer være et navn der naturligt bliver omtalt med dyb respekt ved verdens skarpeste high-stake cash-game borde.

Jennifer vil selv være den første til at indrømme at hun foretrækker cash-games frem for turneringer, og at hun ikke deltager i så mange turneringer om året. På trods af det, har hun vundet mere end $2.000.000 i turneringer inklusiv 2 WSOP guldarmbånd vundet i åbne events: 2000 WSOP $5000 Deuce to Seven og 2002 $5000 buy-in Limit Hold'em. Men, det bliver ikke ved det. Doyle Brunson udvalgte Jennifer Harman til at skrive kapitlet om Limit Hold'em i Super System II der anses for at være pokerens bibel. Doyle har siddet overfor hende mange gange i de helt store spil dag efter dag i lange perioder og er kommet til at respektere hende som en af verdens største pokerspillere….specielt når vi taler Limit Hold'em.

Hvis dette skulle lyde som om jeg taler for at Jennifer Harman en dag skulle blive kandidat til optagelse i Pokers Hall of Fame, ja så er det helt rigtigt opfattet. I mange år har et af hovedkriterierne for at få adgang til Pokers Hall of Fame været, at kandidaten skulle være en konsekvent high-stake spiller. Ingen spiller, det være sig mand eller kvinde, har opfyldt det krav bedre gennem en lang periode end Jennifer bortset fra selveste Doyle Brunson og afdøde Chip Reese. Barry Greenstein, Phil Ivey og Chau Ling er også navne der kan nævnes i samme forbindelse.

Jeg har interviewet mange mennesker, men jeg havde en følelse af dyb respekt, da jeg trådte ind i Bobbys Room for at interviewe Jennifer. Ganske vidst vejer hun sikkert kun 50 kg. Men hun bliver anset for at være en gigant blandt giganter i high-stakes pokerens verden. Da hun rejste sig fra Big Game bordet og kom over for at blive interviewet, fik jeg min optager frem, og jeg vil nu dele nogle af de ting jeg lærte om hende med jer:

Tom Sexton: Jeg er meget spændt på dette. Når jeg ser mig rundt her i Bobbys Room på Bellagio er det næsten som jeg havde forventet….du er den eneste pige tilstede. Der er 9 billeder på væggen og du er den eneste pige der er med! Du er anset af næsten alle som den største lady i verden inden for high-stakes cash-games poker! Du ser ud som denne smukke pige…så sød…så blid…så uskyldig. Og alligevel må du være fyldt med barsk kamplyst! Hvordan kom du i gang med dette? Hvornår var det, at du for alvor tog springet ind i high-stakes poker? Begyndte det tilbage på Mirage og fulgte du det op på Bellagio?

Jennifer Harman: Well, faktisk foretog jeg intet spring. Jeg arbejdede mig op gennem limits. Jeg sprang ingen limits over fra $100/200, 200/400, 300/600, 400/800. Jeg voksede simpelthen med opgaven, da jeg gik videre til $500/$1000, 600/1200, 100/2000 og til sidst $2000/$4000 der er det højeste. Jeg har spillet på de højeste limits siden Bellagio åbnede for 11 år siden og sikkert det sidste år på Mirage inden man flyttede Big Game til Bellagio. Jeg mener at den højeste limit for 12 år siden på Mirage var omkring $800/1600.

Tom Sexton: En ting står helt klart for mig. Da du arbejdede dig op gennem limits, må du have været en vindende spiller, ellers ville din lykkelige rejse helt op til pokerverdenens top hurtigt være blevet afbrudt. Det sker ofte for spillere der spiller på lave limits, at når de går op i limits, støder de mod en mur og er nødt til at forholde sig til kendsgerningerne, hvilket betyder at de er tvunget til at gå ned i limits for at fortsætte med at spille, hvor de kan klare sig. Det der gør din historie så unik er, at du nåede de højeste limits mod verdens bedste spillere, inden du nåede toppen! Når du går på arbejde på Bellagio i dag, hvilket limit spiller du da normalt på?

Harman: Vi spiller på $2000/$4000 næsten hver dag.

Sextons Corner: Hvordan overlever du de udsving der uundgåeligt må forekomme i de høje limits?

Harman: Begynder at le og siger spøgefuldt….jeg går hjem og græder. Du er nødt til at have en bankroll der kan modstå disse udsving, da det er poker og der også er involveret en heldfaktor.

Sextons Corner: Du er blevet rigtig gode venner med Doyle og resten af de faste spillere i dette unikke pokerroom. Du må kommunikere hele tiden, som f.eks når et spil skal til at starte. Du har ingen fast tidsplan fra dag til dag. Det drejer sig vel ofte om, hvem der kommer her og er klar til at udfordre dig?

Harman: Lad os bare sige det på den måde, jeg har det som lægevagten. Jeg er altid klar til at rykke ud.

Sextons Corner: (Begynder at le) Den var god…jeg elsker den sammenligning. Det er din verden i en nøddeskal. Disse høje spil drejer sig om folk der kommer her og er parate til at udfordre legenderne. Du har set dem komme og gå. Nogle prøver at gøre det på deltid. Under WSOP må der være flere europæere der kommer ind for at spille samt en del velbeslåede spillere fra forskellige dele af landet?

Harman: Ja her kommer en hel del fremmede under WSOP, så det er sikkert det optimale tidspunkt at spille på. Under WSOP og de WPT turneringer der bliver spillet her, er det rigtig godt at spille.

Sextons Corner: Hvem af alle de store spillere du har spillet mod, respekterer du mest?

Harman: Der er så mange at vælge imellem, men jeg må starte med Doyle Brunson, Phil Ivey og Eli Elezra. Men selvfølgelig har jeg en speciel plads i mit hjerte for Chip Reese og hvad han betød for os. Han var en nær ven af os alle.

Sextons Corner: Chip var et eksempel for os alle og fremviste altid stor klasse. Tab og vind med samme sind. Eftersom du har spillet så meget mod ham i en periode på mere end 12 år, må du kunne fortælle et eller andet morsomt om Chip?

Harman: I en periode gjorde vi det, at når Chip ville slutte spillet, rejste vi andre os op for at gå. Vi fortalte ham, at spillet var skræddersyet til ham, og hvis han forlod bordet ville der ikke blive spillet mere. Selvfølgelig drillede vi ham bare, men både ham og vi andre fik os et godt grin. Chip var som en far for os der altid tog hånd om sine børn. Det var det der betød mest i hans liv.

Sexton's Corner: I går aftes så jeg at WSOP trofæet var tilført Chips navn, da det blev præsenteret for vinderen af $50.000 H.O.R.S.E. Det var meget smukt, og den første modtager var Scotty Nguyen. Hvilken ære det må være for ham at få sit navn indgraveret på David "Chip" Reese trofæen, som symbolet på verdens bedste allround pokerspiller. Jeg noterede mig, at bag på trofæet var der indstøbt en speciel guld chip, hvilket gav mig følelsen af at Chip stadig var iblandt os!

Harman: Jeg fik desværre ikke set det, men jeg ville ønske at jeg havde, da det havde betydet at jeg havde været med ved H.O.R.S.E. finalebordet.

Sexton's Corner: Well, Jeg er slet ikke i tvivl om, at du vil komme der, for du er en af de bedste allround spillere i verden. Glem alt om mand eller kvinde, du er simpelthen en af de bedste!

Sextons hjørne – 52 - Jennifer Harman, Pokerens eneste 'Big Game' Lady, del 1 101

Pokerens førstedame, Jennifer Harman

Snart kommer anden del af historien om Jennifer Harmans, hvor hun fortæller om sit første møde med sin elskede mand gennem 8 år, Marcio Traniello. Vi vil også fortælle inside historien om hendes nyretransplantation, og hvordan hun faktisk kun havde 2 måneder tilbage at leve i. Arbejde med dyrevelfærd har en stor plads i Jennifers hjerte, og vi vil også afsløre, hvor stor en forskel hun har gjort for så mange. Og lige inden jeg slutter: Vent bare til du hører om, hvordan Jennifers naturlige flair for kortspil hjalp hende til at vinde et WSOP guldarmbånd i et nyt spil, hun aldrig havde spillet før, kun med en intensiv 10 minutters lektion før eventet startede!

Taxaen er parkeret,

Tom Sexton

Svaret på poker trivia spørgsmål # 2 er: Doyle Brunson i 1980, Perry Green i 1981 og John Strzemp i 1997. Det var de tre der fik 2. pladserne efter Stu Ungar, da han vandt sine 3 WSOP titler i 1980, 1981 og 1997

Denne uges poker trivia spørgsmål # 3 er: (svaret kommer i næste uges artikel)

Hvem var de første 2 vindere af WSOP Main Event der ikke kom fra Texas? I hvilket år vandt de? Og et bonus spørgsmål: Hvad var det usædvanlige der skete med præmiepuljen, da den 2. ikke texaner vandt Main Eventet?

More Stories

Hvad mener du?