WSOP Main Event – dag 1 a, b, c og d – det hele er skudt godt i gang

WSOP Main Event – dag 1 a, b, c og d – det hele er skudt godt i gang 0001

Så skete det som pokerfans over hele verden har ventet på, WSOP Main Event 2008 blev skudt i gang. Denne gang med fire førstedage, der som altid har budt på en lang række stjernespillere, en masse kendisser, en stor mængde lykkeriddere og så naturligvis en lille flok håbefulde danskere.

I alt stillede 6.844 spillere til start, hvilket er det andetstørste antal ved Main Event. Førstepræmien bliver på $9.119.517, hvilket svarer til cirka 44 millioner kroner. De bedste 666 spillere får en pengepræmie ved årets WSOP.

Dag 1a var traditionen tro den dag med færrest startende, mange spillere vælger at holde fri et par dage og så starte turneringen på dag 1c eller 1d. På ægte amerikansk vis blev dagen skudt af sted med et stort hornorkester der spillede "Viva Las Vegas", mens der blev råbt "Shuffle up and Deal". Der var dog stadig mange stjerner i feltet, som f.eks. Scotty Nguyen, Dan Harrington, Berry Johnston og Bobby Baldwin, der alle tidligere har vundet WSOP Main Event. Proffer som Freddy Deeb, Barry Greenstein og David Benyamine dukkede også op på dag 1a. Efter 20 minutters spil skete det uundværlige, den første spiller måtte forlade årets WSOP, Barry Clancy fik den lidet flatterende fornøjelse, da hans A-A blev slået af J-J da der kom en knægt på river. Der var flere danskere der gik videre fra dag 1a, deriblandt Christian 'Tox' Togsverd, Martin Tønnesen, Dan Bitsch, Claus Vallø og Jonas Klausen.

Dag 1b kom til at bestå af 1.158 spillere og det var den forsvarende mester, Jerry Yang, der fik lov at starte spillet officielt. På dagen var der fire tidligere vindere af Main Event, Jamie Gold, Robert Varkonyi, Greg Raymer og Tom McEvoy. De fik selskab af stjerner som Daniel Negreanu, Bill Edler, Erik Seidel, Erick Lindgren, Dewey Tomko og Humberto Brenes. En række danskere gik også videre fra dag 1b, hvor Peter 'Jungleras' Nielsen klarede sig allerbedst, med sig fik han også Martin El-Kher, Mads Andersen, Kenneth Gregersen, Morten Kjempff, Kenneth Damm, Jesper Thomsen, Thomas Jespersen, Mikkel Hansen, Jan Bloxham og finalisten fra 2007, Philip Hilm. Dermed klarede de danskere sig bedre end Daniel Negreanu, der forholdsvist hurtigt måtte forlade turneringen.

Dag 1c havde norsk dominans, da Henning Granstad klarede sig bedst af alle. Han blev den første af alle spillere der fik samlet mere end 200.000 i chips. Af prominente navne på dag 1c var tidligere vindere af Main Event, som Huck Seed, Chris Moneymaker og Joe Hachem. Ligesom stjerner som TJ Cloutier, Mike Matusow, Johnny Lodden, Michael Binger og Bertrand Grospellier. En anden stjerne der hurtigt stoppede med at funkle var Mike Sexton, der blev slået ud tidligt. Også Tony G. havde en kort Main Event, da han blev slået ud halvvejs igennem dag 1c. På dag 1c var der igen flere danskere der klarede sig igennem, blandt de overlevende danskere var Peter Eastgate, Albert Iversen, Lars Bradsholdt, Nichlas Hindsberg, Kasper Jordan, Kim Frederiksen, Jannick Wrang, Rasmus Vogt og Helge Rahbek.

Traditionen tro ventede det største danske navn, Gus Hansen, indtil sidstedagen med at stille op. Sammen med 2.460 andre spillere startede han den sidste af de fire førstedage. Der var i det hele taget mange af stjernerne der valgte at stille op på dag 1d, blandt andre Doyle Brunson, Phil Hellmuth, Johnny Chan, Chris Ferguson, Phil Ivey, Allen Cunningham, Howard Lederer og Jennifer Harman. Vinderen af EPT-turneringen i København, den karismatiske Tim Vance, blev slået ud som en af de første på dag 1d. Også Phil Ivey måtte forlade turneringen, mens Gus Hansen gik videre sammen med blandt andre Rene Mouritsen.

Her på PokerNews vil vi følge Main Event og holde specielt øje med danskernes præstationer.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories