Anmeldelse af Gus Hansens "Every Hand Revealed"

Anmeldelse af Gus Hansens "Every Hand Revealed" 0001

Som de fleste andre, så bryder jeg mig ikke så meget om tør teori. Jeg ved godt det er vigtigt, men jeg synes også det kan være ekstremt kedeligt. Gus har med stor succes skrevet en spændende bog, hvor han erstatter meget af den kedelige teori, med interessante eksempler fra virkeligheden. Det var også hans erklærede mål da han skrev bogen. I indledningen fortæller Hansen hvordan han synes at de fleste pokerbøger er alt for teoretiske og konservative.

Derfor har Gus valgt en anden vej, hvilket også tydeliggøres i den struktur bogen har. Gus Hansen er kendt for at tage notater under alle live turneringer, hvilket han også gjorde under hans vej til sejren ved Aussie Millions i 2007. 747 spillere begyndte turneringen, men Gus endte med at vinde den, hvilket gav ham 1,5 millioner dollars.

Bogens struktur

Hånd efter hånd, blind level efter blind level og dag efter dag, kan man følge Gus Hansen gennem den store sejr. Og når jeg siger hånd efter hånd, så skal det tages ganske bogstavligt. Gennem turneringen spiller han 329 hænder, de er alle beskrevet i bogen. Disse hænder kommer med detaljerede beskrivelser og masser af relevante informationer. For hver hånd der beskrives, bliver der også givet informationer omkring blinds, Gus' position, hans hånd og chip stack. Senere i bogen bliver modstandernes chip stacks også inkluderet i beskrivelserne. Som f.eks. her:

Afgørende hånd 13: slog Full Tilts Kristy Gazez 9-9 med A-Q

Blinds/ant: 15k/30k/5k

Min position: Knappen

Min hånd: {9-Clubs}{9-Hearts}

Mine chips: 4,91 millioner

Kristy åbner 2 off the button med 100.000. Jeg sidder på knappen med 9-9 og jeg må bestemme mig for i hvilken retning jeg vil have denne hånd til at gå.

Fold – ikke en mulighed

Call- virker dumt. Min hånd er bedre før floppet end når der er kort på bordet.

Re-Raise til 350.000 – en smule dumt, da jeg så alligevel vil være potcommitted, da Kristy har 1,07 million

All-in- meget bedre. Det kommer til at afprøve Kristy og jeg er alligevel potcommitted.

Jeg forhøjer til 380.000. Blinds smider deres kort og efter et hurtigt kig går Kristy all-in. Jeg venter et par sekunder, bare for at spille lidt skuespil og kalder så de resterende 720.000. Kristy vender A-Q og mine 9-9 er 53-47 favorit. Så kommer kortene på bordet...

I indledningen nævner Gus at hans indgangsvinkel til poker er matematisk såvel som analytisk, hvilket, i følge ham, er den eneste måde hvorpå man kan vinde i poker. Han forklarer også at hans aggressive spillestil ikke har noget at gøre med at han er macho, men at det simpelthen bare er den rigtige måde at spille poker på.

Dette bliver læseren mindet om hele vejen igennem. Ideen omkring pot-odds er ikke længere hemmelig efter at man har læst denne bog. Det er meget informativt at læse om hvordan Gus tager sine valg, hvorfor han vælger at folde, calle, forhøje eller at gå all-in. På den måde bliver bogen en modsætning til Harringtons Hold'em bøger, hvor jeg ikke tror ordet "all-in" bliver nævnt en eneste gang.

Titel: Every Hand Revealed

Forfatter: Gus Hansen

Sider: 370

Noget af det der gjorde størst indtryk på mig, var hvordan Gus ved starten af hvert niveau bruger meget tid på at analysere sig frem til hvordan de nye blindsstrukturerer har betydning for hans spil. Både ved at kigge på sin egen chipstack, men også ved at analysere de andre spilleres stack, for at vurdere hvordan de nye blinds vil ændre på deres spil. Han går endda i detaljer omkring hvordan antes påvirker spillerne. Vi andre tager nok også et lille kig på vores stack, når blinds øges, men Gus bruger nogle minutter til at tænke over hvordan det vil påvirke bordets strategi og dynamik.

Bogen består af en indledning, fire kapitler om dag et til dag fire, tre kapitler om finalebordet, og et afsluttende kapitel med statistikker og gode råd.

Gus Hansen starter hver dag med en analyse af situationen og nogle gode råd til sig selv, hver dag afsluttes med en kort analyse af dagens begivenheder. Finaleboredet er opdelt i tre kapitler. Det første kapitel handler om fra de er syv spillere til de er tre. Det andet kapitel handler om perioden ved finalebordet hvor de er tre spillere. Det fjerde kapitel handler om heads-up dysten mod Jimmy Fricke. Heads-up delen er helt fantastisk. Hånd efter hånd viser Gus læseren at heads-up er et helt andet spil og det handler om aggressivitet, aggressivitet og endnu mere aggressivitet.

Gus skriver også ganske godt, hvilket gør at bogen er en fornøjelse at læse. Her er nogle eksempler (disse er holdt i engelsk, som bogen originalt er udgivet i):

"I can remember three times in my career where I raised preflop, flopped top pair and folded facing a single bet! Was this going to be the fourth?

Really, there is no excuse for playing conservatively at this level!

I open one of the button with Q6s for 19K and again the BB pops me. This Time it is Alvin Barroin who moves all-in for 65,500, giving me precisely 2:1 odds, or 33.33%. I call."

Hovedårsagen til at købe denne bog er at få et indblik i hvordan en af verdens bedste turneringsspillere tænker og analyserer sit spil. Udover dette får man et stort indblik i hvordan spillet ændrer sig fra at man sidder ved et fyldt bord og ned til et bord med få spillere, hvor vigtigt det er at man spiller offensivt på de rigtige tidspunkter.

Enhver spiller der er ved at udvikle sit spille, burde læse denne bog, sammen med Harringtons serie omkring Hold'em. Jeg var meget imponeret over Harringtons serie og mit spil er meget præget af det jeg læste heri. Derfor var det meget spændende at læse nogle af Gus' vurderinger af spillet. Ikke fordi Hansens tanker revolutionerer pokeren, men der er mange små ting som man måske ikke tænker over på nuværende tidspunkt i dit spil, men som du bør have med i overvejelserne fremover. Som regel er ideen med disse bøger at lære læseren et par nye ting, der får ham eller hende til at tænke på specifikke situationer. Hvis det var Hansens formål med sin bog, så er den i allerhøjeste grad en succes!

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories