De ni WSOP Main Event finalister – Peter Eastgate

De ni WSOP Main Event finalister – Peter Eastgate 0001

Peter Eastgate er en 22-årig professionel pokerspiller fra Odense, han har kun spillet poker i tre år og havde meget få pengeplaceringer i store turneringer, før han pludselig blev verdenskendt, da han kvalificerede sig til finalebordet ved WSOP Main Event. Tidligere var hans bedste placering en niendeplads ved Paddy Power Irish Open, hvilket også var en No Limit Hold'em event, den placering gav ham $46.714. Men Peter Eastgate står allerede til at tyvedoble det beløb, når han til November står i finalen ved WSOP Main Event. Hvis det skulle lykkes Eastgate at gå hele vejen, så vil han blive den yngste spiller nogensinde der vinder WSOP Main Event. En rekord der i øjeblikket indehaves af ingen ringere end Phil Hellmuth.

Eastgate var ikke ligefrem kendt i det amerikanske da han gik ind til årets WSOP – men i Danmark har der længe været snak om hans evner som onlinespiller, hvor han i lang tid har rangeret blandt de fem bedste herhjemme. Han er allerbedst når der er få spillere ved bordet og han spiler primært high-limit cash, op til $200/$400. Skal man beskrive Eastgates stil, så kan den bedst beskrives som frygtløs og eksplosiv. En anden dansk pokerprof, Jacob Rasmussen, blev på et tidspunkt spurgt om Peter Eastgate var den næste Gus Hansen, til det svarede han "Ikke rigtigt, jeg vil nærmere mene at Gus Hansen er den første Peter Eastgate."

Eastgate har et lidt andet syn på den sag, forholdt Rasmussens kommentar siger han, "Jeg tror Gus Hansen fortsætter med at være den centrale danske spiller. Jeg kunne vinde turneringen og det ville ikke ændre på det faktum."

Eastgate har tidligere spillet poker foran kameraerne, da han spillede med ved Poker Millions' Heats, der blev transmitteret på engelsk fjernsyn. Han blev nummer to i 2006 og nummer tre i 2007, hvilket gjorde at han lige akkurat ikke nåede finalen. Eastgate har også en 32. Plads fra EPT Scandinavian Open i København på sit CV, den placering gav ham lige over $16.000.

Eastgate, der går under kælenavnet "Isser", begyndte med at læse Økonomi på universitetet. Han droppede dog ganske hurtigt ud, så han kunne spille poker fuld tid. Han startede i online pokerrum, hvor hans første år endte med at gå i nul, derefter begyndte han at vinde penge og han begyndte at overveje at gøre poker til sin levevej. Eastgate bliver ofte forvekslet med 'Halfrek', der er en anden stærk onlinespiller fra Odense. Der har ofte været hidsig debat på diverse fora og efterhånden er det blevet konkluderet at 'Halfrek' og Eastgate ikke er én og samme person.

På vej til finalebordet toppede Eastgate på de rigtige tidspunkter. Han eliminerede Brandon Canntu med {a-Diamonds}{q-Hearts}, hvorefter han ramte esset på floppet, hvilket eliminerede Cantu og hans to niere. Han slog Tiffany Michelle ud med A-A, hvor hun sad med A-J og han sendte Anthony Scherer ud med K-K, hvor Scherer havde A-8 i spar. I det hele taget spillede Eastgate en turnering, hvor han ikke var bange for at kæmpe med alt og alle.

Eastgate købte sig ind i turneringen for $10.000 og efter syv hårde dage, står han nu som den yngste finalist ved WSOP Main Event finalebordet. Han starter på fjerdepladsen med 18.375.000 i chips. Uanset hvor Eastgate ender når finalen spiller, så vil han blive en af de 10 danskere der har tjent flest penge i live turneringer. Han er den kun anden dansker der er med ved en WSOP Main Event finale, efter at Phillip Hilm klarede sig til finalen sidste år. Han har forberedt sig godt til finalen, han har spillet flere store turneringer, blandt andet WSOP Europa, han har set videoer af modstanderne og han har efter eget udsagn "forberedt mig mentalt på det pres der følger med at være en af de ni finalister. Vinder jeg den her turnering, så kommer det til at ændre mit liv."

Hos PokerNews har vi interviewet Peter Eastgate og hørt hans mening om en række pokeremner. Her er hvad han sagde:

PokerNews: Du er en af mange unge spillere, der har droppet uddannelsen, til fordel for at spille poker. Kan du fortælle lidt om hvad der fik dig til at tage den beslutning?

Peter Eastgate: Jeg startede med at læse økonomi, samtidig med at jeg for alvor begyndte at skabe overskud, det gjorde at jeg havde svært ved at fokusere på studiet, hvilket blot gjorde mig irriteret, fordi jeg ikke kunne dedikere mig til studiet – derfor valgte jeg at spille poker fuld tid. Jeg fortryder ikke den beslutning, men jeg vil bestemt ikke anbefale andre at gå samme vej. Jeg mener det er vigtigt at man har mange andre prioriteter og meningsfulde aktiviteter end at spille kort.

PokerNews: Vores rapportere under WSOP noterede sig ret tidligt, at du fra starten af fungerede som "bordchef", ved de borde du sad ved. Du dominerede de første mange borde du sad ved. Da finalebordet kom tættere var du også oppe mod flere af de store stacks, du var en af de mest aktive spillere. Var det en del af en større plan du havde lagt fra starten, eller var det omgivelserne der afgjorde at du spillede på den måde?

Peter Eastgate: Det er ikke helt rigtigt. På nogle tidspunkter var jeg meget aktiv, fordi jeg ville udnytte svage passive spillere, men på andre tidspunkter spillede jeg meget tight, når jeg var ved et bord med mange aggressive spillere. Jeg havde ikke en forudbestemt holdning til at jeg skulle være passiv eller aggressiv, jeg prøver at tilrette mig mine modstander og hvilken dynamik der er ved bordet. Hvis du ser på mine chips counts gennem de første fire dage, så kan du se at jeg holdte mig omkring avarage, hvilket understøtter min pointe.

PokerNews: Hvordan har dit liv ændret sig, siden du blev en del af finalebordet? Er der sket noget der har overrasket dig meget?

Peter Eastgate: Der er ikke noget der har overrasket mig. Jeg har lavet meget mediearbejde, men det har egentlig formet sig som jeg havde forventet.

PokerNews: Der har været meget snak om brugen af trænere i forberedelserne til finalen. Hvilke tanker gør du dig om det?

Peter Eastgate: Jeg har været i kontakt med utallige professionelle – både berømte og mere ukendte, men kompetente, pokerspillere – for at høre om deres ideer til hvordan man spiller et finalebord. Både om hvordan man strategisk angriber det, men også ved at diskutere en lang række plausible scenarier. Men mit primære fokus har været omkring det mentale, at forberede sig til at spille om så mange penge. Den del er mindst ligeså vigtig som teknikker, positioner og så videre, det handler om at man formår at tænke klart.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories