Pokerprofilen - Johnny Lodden

Pokerprofilen - Johnny Lodden 0001

Det er ikke svært at finde Johnny Lodden i et pokerlokale, rundt om ham står som regel en flok smukke kvinder, der er interesseret i nordmanden. Lodden er en damernes mand, og de elsker ham. Udover sin passion for det andet køn og de sene aftener i byen, så er Lodden også en af de mest talentfulde pokerspillere i Europa. Han har vundet millioner af kroner online, med en hyperaggressiv stil, hvor han kan finde på at spille enhver hånd. Lodden var for nyligt helt på bunden, hvor hans bankroll var brugt op og der ikke var flere penge at spille for. Men nu er han på vej tilbage.

Men for en mand der engang havde rekorden for den største pot online, er der lang vej tilbage til tinderne. Men der er ingen tvivl om at han besidder talentet.

Johnny Lodden blev født i 1985 i Jørpeland, en by tæt ved Stavanger. Han blev introduceret til online poker gennem en ven, der arbejdede på den skole hvor Johnny gik. I mange måneder sad Johnny bag sin ven og så ham spille limit hold'em og han lærte spillets fundamentale regler. Snart lavede Lodden sin egen online konto og begyndte at opbygge en bankroll. I starten spillede Lodden limit hold'em, men han begyndte hurtigt at spille no limit cash games og sit-n-goes.

Han startede med at spille med navnet "Lars-Magne" og han blev en af de største vindere ved $5.000 heads-up sit-n-goes på PokerStars. Lodden tjente flere hundrede tusinde dollars, blot ved disse spil. På Prima Poker netværket var han kendt som "bad_ip", Lodden dominerede high stakes spillene, op til $200-$400 no limit hold'em. I lang tid havde Lodden rekorden for den største vundne pot online, da han vandt $357.256 fra "I_Grind_on_u". Men i juni 2006 fik han en meget mindre attraktiv rekord. Efter end maratonsession hos Prima, havde Lodden slået sin egen rekord, denne gang var han taberen. Han tabte $465.461 i en pot til "Fast_Freddie".

Offline havde Lodden stor success på European Poker Tour. Under den fjerde sæson var Lodden i pengene fire gange, nummer 14 i Barcelona, 32 i Dublin, 13 i Dortmund og 60 i Monte Carlo. Han fortsatte i sæson 5, hvor han blev nummer 17 i både Dublin og Monte Carlo. Udefra kunne det godt se ud som om Lodden var på toppen, men han var i gang med et downswing online, der til sidst kostede ham hele bankrollen.

I starten af 2008 indrømmede Lodden i en række interviews at han var gået fallit, og at han blev nødt til at tage imod penge fra en ven, for at fortsætte med at spille. Lodden begyndte at grinde igen, spillede ved mange borde med $10-$20 og $25-$50 no limit, langt fra de $300-$600 borde han var vandt til at dominere. Lodden vinder nu igen, men han siger også selv at han nok aldrig kommer til at spille om de helt store pots igen.

"Du skal vinde helt sindssyge summer, for at kunne have råd til at sidde med ved de borde. Og der er ikke nogen idé i at spille ved de borde, det er de samme der sidder og venter hele tiden. Og de er mildt sagt gode." Udtaler Lodden.

Efter at have holdt pause fra turneringspoker, så dukkede Lodden op ved World Series of Poker Europe i år, hvor han var tæt på at nå finalebordet ved Main Event. Han blev nummer 11. og vandt £54.300. I en anerkendelse af hans store talent, skyndte PokerStars sig at skrive kontakt med ham. De skrev kontrakt med ham til to turneringer, EPT i Budapest var den første af disse.

Efter at have været tæt på så mange gange, så var Johnny Lodden med ved sit første finalebord ved EPT i Budapest. Han endte med at blive nummer otte. Han var all-in med K-K på et flop med {j-Diamonds}{8-Spades}{2-Hearts}, men han var oppe imod {a-Diamonds}{k-Diamonds}, der kunne ramme en flush og {10-Diamonds}{7-Diamonds} der udover flushen kunne ramme en straight. På turn kom der {7-Hearts} og riverkortet {9-Clubs} fuldendte modstanderens straight, hvilket sendte Lodden ud af turneringen. En præmiesum på $66.000 blev det til i denne turnering.

Næste gang vi ser Lodden live, er når der skal spilles EPT i Warshawa.

Hvad mener du?

More Stories

Other Stories